نامه یک فعال فرهنگ و ادبیات به نماینده / انتخاب نام، حق مسلم مردم است
از تنگنظری در ثبت احوال جلوگیری کنید
پایگاه خبری اولکامیز – عاشرمحمد رئوفی خبرنگار و فعال فرهنگی و اجتماعی ترکمن در خصوص برخی موانع موجود در انتخاب نامهای اصیل و مطابق با فرهنگ قومی در اداره ثبت احوال ، نامه ای صریح به نماینده گنبد نوشته و خواستار پیگیری و رفع این مشکل شده است. این نامه را با هم می خوانید:
جناب آقای عبدالحکیم آق ارکاکلی
نماینده محترم مردم غیور گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی
سلام و عرض ادب،
شما امروز نماینده مردمی هستید که در سختترین شرایط، همواره با همدلی و یکپارچگی زندگی کردهاند. مردمی که اصالت، تاریخ و فرهنگی دیرینه دارند. اما متأسفانه، همین مردم فهیم و شریف، در حوزهای بهظاهر ساده، مانند انتخاب نام فرزندانشان، با چالشهایی مواجه شدهاند که هرگز در شأن آنان نیست.
سالهاست که در شهرستان گنبدکاووس، والدین ترکمن و ترکزبان، با عشق و امید، نامهایی با اصالت و ریشهدار برای فرزندانشان انتخاب میکنند. اما با کمال تعجب، در سازمان ثبت احوال، با دیواری از بیمهری و تنگنظری مواجه میشوند. چگونه ممکن است اسامی با اصالت ترکمنی و ترکی، که نماد هویت و تاریخ این مرز و بوم است، رد شود ولی نامهای یونانی و رومی بدون هیچ مقاومتی ثبت گردند؟
نماینده محترم،
این مردم، همانهایی هستند که در روزهای دشوار به پای شما ایستادند و با افتخار نام شما را بر روی برگه رأی نوشتند. آیا امروز زمان آن نرسیده که شما نیز به پای حقوق این مردم بایستید؟ آیا صدای پدری را شنیدهاید که از رد شدن نام فرزندش به جرم ترکمن بودن دلشکسته شده است؟ یا مادری که اشکهایش را پنهان میکند تا فرزندش نفهمد که نام او نیز در این دیار غریب است؟
فراموش نکنید که در فرهنگ ما، ترکمنها ضربالمثلی دارند که میگوید:
“آدم قالماز، آد قالار”
“انسان نمیماند، نامش میماند.”
این نامها تنها واژههایی برای خطاب کردن نیستند، بلکه هویت، تاریخ و افتخار یک ملتاند. وقتی نامی را از مردم بگیرند، گویی بخشی از وجودشان را از آنان دور کرده اند. آیا رواست که مردمی که قرنها در این سرزمین زیستهاند، امروز در انتخاب نام فرزندانشان، غریب باشند؟
تقاضا داریم:
در صحن علنی مجلس، فریاد این مردم را به گوش مسئولین برسانید و از وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال بخواهید که این رویه ناعادلانه را پایان دهد.
اصلاح “سامانه انتخاب نام سازمان ثبت احوال کشور” و افزودن نامهای اصیل ترکمنی و ترکی، حقی است که باید به رسمیت شناخته شود.
تشکیل کارگروهی از پژوهشگران و اساتید بومی، تا تصمیمگیریها بر پایه شناخت و آگاهی باشد.
به والدین این حق را بدهید که با آرامش و افتخار، نام دلخواه خود را برای فرزندانشان انتخاب کنند.
نماینده گرامی،
شما امروز فرصت آن را دارید که در تاریخ این مردم نامی نیک از خود بهجا بگذارید. مردمی که با امید، شما را برگزیدند، حالا چشمانتظارند تا ببینند که آیا نمایندهشان صدای آنان خواهد شد؟ آیا از حقوقشان دفاع خواهد کرد؟
منتظر اقدام شجاعانه شما هستیم.
www.ulkamiz.ir