رواج خشونت و حرمت شکنی در جامعه
پایگاه خبری اولکامیز – حاج آنه محمد مارامایی ، فرهنگی بازنشسته : در جوامع مختلف گروههایی مشاهده می شوند که بدلایل مختلف رفتارها حرکاتی دارند که اگر با علم جامعه شناسی و رفتارشناسی به اعمال انها بنگریم اعمالشان قابل پیش بینی است. مثلا در تأیید مطالب همکارمان آقای دالوندی باید بگویم که وسایل ارتباطی هم نقش موثری در رفتار دانش اموزان دارد. گر چه خود یکی از عوامل اصلی است
همان طوریکه همه میدانید خانواده ها و والدین هم دراعمال رفتاری و گفتاری جوانان نقش مهمی دارند. خانواده ها تا حدود زیادی می توانند فرزندان خود را با بهره گیری از علوم پیشرفته تربیتی و آگاهانه و عالمانه ووووو درجامعه بصورت ایده ال تربیت نمایند بطوری که حرمت ها را حفظ کنند و مایه افتخار خود و نزدیکانشان شوند. مثلا وقتی والدین برای عزیزانشان درگفتار وکردارشان واقعا الگو باشند کمتر فرزندی دچار حرکات غیراخلاقی شوند.
در جامعه ما متاسفانه شرایط در چند سال اخیر اوضاع اقتصادی و اجتماعی وفرهنگی ووووووو بسیار نامطلوب می باشد بعنوان اصل کلام وقتی خط فقر ۱۰میلیون باشد بنظرتان آیا بیشتر از ۱۰ الی ۲۰ درصد حقوق بگیران اینچنین حقوق را دارند؟
صدالبته خیر. بنظرتان ۸۰ درصد حقوق بگیران که در گذران زندگی بسیار مشکل دارند.چطور فرصت تربیت و مهم تر از آن حوصله تربیت را داشته باشند؟
نکته بعدی مگر آستانه صبر جوان امروزی چقدر است؟جوانی که از بدو تولد دچار مشکلات بوده و زندگی خودش را با چند درصد جوان مرفه همسنش مقایسه کرده چند سال می تواند در برابر نصیحت های والدین و معلمان و استادان خود مقاومت کند؟
پس اگر دقیق به حال و روز مردم جامعه بنگریم صد البته به عامل انجام اعمال وحرکات جوانان پی می بریم و وقوع این اعمال را طبیعی خواهیم دانست.
به نظرم حاکمان و مسئولان کشورمان تا دیر نشده و وضع جوانان بدتر از این نشده باید فکرهای اساسی نمایند و اوضاع جامعه را سر و سامان دهند.
جوانان دیگر مثل گذشته آستانه صبر و تحمل شان زیاد نمی باشد و براحتی حرمت شکنی می کنند پرخاشگری می کنند . به درگیری های فیزیکی روی می اورند و حتی از زخمی کردن ، زندانی شدن وووووووو ابائی ندارند . دلیل اصلی آن ناامیدی از والدین می باشد.
حاکمان و مسئولان وووووو که چندین سال وعده وعید داده اند و سال به سال وضع شان بدتر شده که بهتر نشده و دیگر نصیحت های فرهنگیان حتی تعلیم دهندگان علوم دینی و مذهبی ووووووو هم کاربردی ندارد..باید که مسئولان برای جلوگیری از این وضعیت کارهای عملی نه شعاری انجام دهند و زمینه امید به زندگی همچون تحصیلات مناسب ازدواج های آسان.مشاغل. مناسب.کنترل تورم .عدالت اجتماعی .مبارزه با فساد وباند بازی وووووووکه جوانان را به اوضاع خوشبین و به حاکمان ومسئولان امیدوار می کند در جامعه بوجود اورند تا جوانان به زندگی امیدوار شوند وکرامت وشخصیت انسان های بزرگ ازجمله فرهنگیان .روحانیون. و حتی والدین خود را نگه دارند.
این امور زمانی تحقق می یابد که زندگی مردم و خانواده ها به شرایط عادی برگردد و دیگر والدین خانواده ها جهت گذران زندگی در شبانه روز ۱۲ الی ۱۴ ساعت از طلوع خورشید تا نیمه های شب کارنکند و با تن رنجور وخسته و روح و روان پر از استرس و دلهره به خانه برنگردد و یک ذره ای هم بتواند با فرزندانش بگوید و بخندد تا محبت میانشان برقرار گردد نه اینکه در برابر خواسته های کوچک فرزند وخانواده اش زمان و زمانه را بهم زند و باعث عقده و حقارت یکدیگر شوند .
www.ulkamiz.ir
همان گونه که خود آقای حاج محمد مارامایی گفته اند ((دیگر نصیحت های فرهنگیان حتی تعلیم دهندگان علوم دینی و مذهبی ووووووو هم کاربردی ندارد)) . منظور کارائی ندارد. در این دوره و زمانه چون سعدی نصیحت ملوک کردن تاثیر ندارد و تغییر و تحول اجتماعی ابزار های خود را دارد. نظرات ایشان می تواند در حد باز تاب نظرات جامعه باشد اما معمولا گوش شنوائی در مسئولین وجود ندارد. و در سیاست یعنی مدیریت جامعه قدرت است که با قدرت شاخ به شاخ می شود.