دردسرهای یک اعدام
پایگاه خبری اولکامیز- امان محمد خوجملی : اخیرا اعدام کشتی گیر جوان ایرانی بنام نویدافکاری به جرم قتل عمد در روزهای اخیر سرو صداهای زیادی در ایران و جهان به راه انداخته وتا جایی که سازمانهای بین المللی و شخصیتهای سیاسی و ورزشی جهان به آن واکنش نشان داده اند. در داخل نیز روزنامه نگاران و تحلیل گران و حقوقدانان استدلالهای خود را برای ناکافی بودن حکم اعدام توسط قوه قضائیه اعلام نمودند. بنده هم آن استدلالهای بکار رفته را در این جا یادآوری می کنم.
یکم: قوه قضائیه گفته بود ایشان در اعتراضات سال ۹۷ شیراز مسئول حراست امور آب شیراز را به قتل رسانده است. بعد اعلام کردند ایشان مسئول حراست نبوده یک کارمند عادی بوده است. اخیراً نیز بعد از اجرای حکم اعدام اعلام کردند اعدام نبوده قصاص بوده است.
دوم: قوه قضائیه دلیل حکم اعدام ایشان را اعتراف به قتل عمد توسط خودِ متهم اعلام کرده است. غیر از آن سندی مبنی بر اثبات جرم یا فیلم صحنه ی قتل که ادعا شده بود توسط یک دوربین مدار بسته گرفته شده است را نشان نداده است.
سوم: متهم اعلام کرده بود فیلم اعتراف تحت فشار گرفته شده وقتل توسط وی واقعیت ندارد و بی گناه می باشد. اینها یک گردن برای طناب دارشان می خواهند.
چهارم: مهمترین دلیلی که مخالفان اعلام کرده اند این بود چرا چنین پرونده ی جنجالی که حساسیتهای جهانی و نهادهای بین المللی را برانگیخته است در یک دادگاه غیر علنی رسیدگی می شود؟ اگر متهم آگاهانه و آزادانه به قتل اعتراف کرده است بهتر است دادگاه علنی برگزار شود همه جهانیان آن را ببینند. در این صورت کسی نمی تواند قوه قضائیه را به بی عدالتی و پنهان کاری متهم کند.
پنجم : حقوقدانان مستقل هم گفته اند معمولاً در پرونده های این چنینی بعد از صدور حکم قصاص قوه قضائیه اعلام بی طرفی می کند و می گوید: بروید از خانواده مقتول رضایت بگیرید. حتی خودِ سازمان زندانها هم به این امر کمک می کند تا حدالمقدور جان یک نفر را نجات دهد. اما این فرایند در این پرونده طی نشده است.
ششم : مخالفان اعدام نوید افکاری گفته اند معمولاً در ماه های حرام حکم اعدام و قصاص اجرا نمی شود اما این بار این موضوع رعایت نشده است و همچنین به قاتل قبل از اعدام آخرین ملاقات با خانواده داده می شد که این هم نادیده گرفته شد.
هفتم : مخالفان گفته اند نوید افکاری شب قبل از اعدام ساعت یازده و نیم شب با خانواده ی خود تلفنی صحبت کرده است. این صحبتها نشان می دهد که او از اعدام خود خبر ندارد و می گوید من فردا به تهران اعزام می شوم. و روحیه ی خوبی دارم. این صحبتها صحبتهای قبل از اعدام نیست و فایل صوتی آن نیز در فضای مجازی پخش شده است.
هشتم : وکیل نوید افکاری می گوید: نوید دو تا شاکی خصوصی دیگر هم داشت که به آن شکایات رسیدگی نشده اعدام شد. مطابق قانون بدون رسیدگی به تمام شکایات کسی اعدام نمی شود.
نهم : وکیل او می گوید: دو نفر از شاهدان که علیه نوید افکاری شهادت داده بودند شهادت خود را پس گرفتند و به این مسئله هم رسیدگی نشد.
دهم : همچنین گفته شده است بعد از اینکه آقای ترکمان به قتل می رسد دو نفر به خانه ی او مراجعه می کنند و به خانم او شماره موتور سیکلتی را تحویل می دهند و می گویند اینها شوهر شما را به قتل رسانده اند. صاحب آن موتور سیکلت هم توسط اداره ی آگاهی شیراز شناسایی می شود. صاحب موتور سیکلت می گوید: موتور مال من است و غیر از من چند نفر دیگر هم از این موتور سیکلت استفاده می کنند. می گویند این ادعا هم در پرونده بررسی نشده است.
اینها شبهاتی است که هنوز به آن جواب قانع کننده ای داده نشده است. مخالفان، فوت کاووس سید امامی و ستار بهشتی و زهرا کاظمی را که چند سال پیش در زندانهای تهران در گذشته اند قرینه ای برای درست بودن ادعاهای خود می دانند که از طرف قوه ی قضائیه استدلال خیلی محکم و قانع کننده ای ارائه نشده است. ادعای مخالفان زمانی قوت می گیرد که چند سال پیش مازیار ابراهیمی به اتهام قتل دانشمندان هسته ای ایران بازداشت و اعترافاتی علیه خود انجام داد. ولی بعدها بی گناهی او اثبات و از زندان آزاد شد و اعلام کرد آن اعترافات تحت فشار گرفته شده و اعتبار ندارد.
پی نوشت اولکامیز- انتشار یادداشت فوق لزوما به معنای تایید آن نیست.
www.ulkamiz.ir