اخبار

مرحوم قلی پقه

پایگاه خبری اولکامیز- روستای کُرد در ۱۵ کیلومتری شرق آق قلا واقع است. این دیار پر مهر و وفا ، خاستگاه بزرگانی چون ابراهیم سن سن سبلی ، حال محمد پقه، یعقوب پقه ،  عثمان سن سبلی و … می باشد که در عرصه های مختلف فرهنگی ورزشی درخشیدند و نام این روستا و آق قلا را بلند آوازه کرده اند. مرحوم قلی پقه یکی از همین نام آوران فراموش نشدنی اینجاست.

او پس از تحمل بیماری کلیوی در ۶۰ سالگی به دیار باقی شتافت. نامش همچون فامیلش سه حرفی بود امید که جایگاه ابدی اش نیز سه حرفی –  جنت –  باشد.  

به عنوان کسی که سالهاست قلی پقه را می شناسد شخصیتش را از چند منظر به صورت کوتاه و گذرا بررسی می کنم:

ورزشی:

چهره ورزشی قلی پقه بر سایر شاخصه هایش می چربد چرا که گویندگی مسابقات اسبدوانی او را  به یک شخصیت فرا استانی تبدیل نموده است. آن مرحوم علاوه بر گنبد ، بندر ترکمن و آق قلا در سایر شهرهای ایران همچون تهران ، تبریز، اهواز ، یزد و . .  مسابقات سوارکاری را گزارشگری می کرد.

شهرت:

ورزش اسبدوانی در میان ترکمن ها محبوب و پرطرفدار است به همین سبب همه کسانی که این رشته مهیج و جذاب دلبستگی دارند و آن را دنبال می کنند قلی پقه را می شناسند  و صدای وی را شنیده اند. قلی شاگرد یکشم و عطاکر دو گزارشگر پیشکسوت صحرا بود. صدایی خاص و جذاب داشت. فارسی را هم روان و شیوا تکلم می کرد.

اجتماعی:

قلی پقه فردی اجتماعی بود. با مردم عادی و معمولی ارتباط نزدیک و تنگاتنگ داشت. در شادی آنها شاد و در غم آنها غمناک بود. از بس مردمی و مردمدار بود که در پنج دوره انتخابات شورای روستا بصورت مستمر رای آورد و مورد اعتماد مردم قرار گرفت. حتما مردم روستای کرد از رفتار و عملکرد وی رضایت داشتند که هر دوره آن مرحوم را  به عنوان شورای روستا انتخاب کردند بی شک اگر عملکرد ضعیفی داشت رای نمی دادند.

نامه نگاری :

قلی پقه هر چند که مدرک دیپلم داشت و نتوانست به دانشگاه برود و ادامه تحصیل دهد ولی در زمینه نوشتن استعداد داشت. به گفته دوستدارانش غالبا نامه های اداری اهالی روستا و آشنایان و دوستانش را می نوشت و گرهی از گره ها می گشود.

ارتباط با خبرنگاران:

وی به قدرت قلم و رسانه آگاه و واقف بود به همین سبب با خبرنگاران و اصحاب رسانه ارتباط دوستانه و صمیمی برقرار می کرد. بارها با استاد موسی جرجانی خبرنگار ارشد صدا و سیما حشر و نشر داشت. با عبدالرضا نظری، رستم جرجانی ، حمید قرنجیک و . .  در ارتباط بود. نکته جالب اینکه سال گذشته در دیداری که جمعی از خبرنگاران با وی داشتند گفته بود که گزارش مراسم تشییع اس را بنویسند.

انتخاباتی:

او یک چهره انتخاباتی و تاثیرگذار بود. در ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری و سایر انتخابات فعال بود و نقش سیاسی اجتماعی خود را به نحو مطلوب ایفا می نمود.

 

وداع باشکوه

قلی پقه در بامداد جمعه بیست و سوم آذر ۱۴۰۳ شمسی درگذشت روزی که مسلمین آن را مبارک می شمارند. هزاران نفر بر پیکر بی جانش نماز خواندند و دعا کردند و با او وداع گفتند. آن مرحوم  را در آرامگاهی به نام « باغیر» که در شمال روستای چن سولی قرار دارد به خاک سپردند. همان مزاری که برخی از بزرگان طایفه داز و ترکمن صحرا، محمد آخوند گرگانی و .. در آن مکان آرمیده اند.  

از نگاه دیگران :

یکشم قلی کر گزارشگر باتجربه میادین اسبدوانی در گفتگویی که با خبرنگار اولکامیز داشت قلی پقه را شاگرد راستین و واقعی خود دانست.

عبدالرضا نظری خبرنگار از روستای شغال تپه گفت: قلی پقه به مردم خدمت کرد. در زندگی اش مصائب مختلفی را دید. پس از رحلت فرزند عزیزش، ضربه روحی روانی شدیدی بر او وارد شد.

حکیم پقه مدیر کانال کُرد سیتی، قلی پقه را صدای ماندگار صحرا نامید که صدایش فراموش نخواهد شد.

یکی از اهالی روستا به خبرنگار اولکامیز گفت با مرگ قلی پقه، ستون روستای کُرد ریخت.

ختم  کلام

در همین مهر ماه گذشته بود که با وی تلفنی صحبت کردم قرار بود به دیدارش بروم ولی نشد و دیدار ما به قیامت ماند. او از من ۱۰ سال بزرگتر بود. با پدرم – مجید ایزدی – که مربی قدیمی فوتبال آق قلاست نیز دوست و همراه بود . اینک دفتر عمر قلی پقه بسته شد. مرگ سراغ ما نیز خواهد آمد. عمر را مغتنم بشماریم. قدر عزیزان و بزرگان را بدانیم.

امید که  همه عاقبت بخیر شویم و با ایمان بمیریم.

روحش شاد باد و یادش گرامی باد

لطیف ایزدی / کناره های شهر تاریخی جرجان

www,ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام به دوست عزیزگرامی وزحمت کش وآماده درصحنه درهمه مواردی شادی وچه درغم سوگ آقای نظری بنده ازصمیم قلب خسته نباشیدگفته وممنون ازلطفی که دررابطه باشناخت استادقلی په نموده اید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا