یادداشت

تخریب قلمروهای اجتماعی جامعه

پایگاه خبری اولکامیز – احمد ایگدری * : با فرض برخورداری آحاد جامعه از قدر متیقنی از بلوغ اجتماعی و سیاسی ،باورها و داشته های اجتماعی مردم بر اساس دیده ها ، شنیده ها ،اطلاعات به دست آمده از رویدادها و اتفاقات اجتماعی و تجزیه و تحلیل این اطلاعات در بستر اجتماعی شکل می گیرد.(در دسترس بودن سریع اطلاعات در عصر تکنولوژی و فضای مجازی).

به عنوان مثال اگر چه ممکن است عنصری به نام وفاق یا همدلی ملی در اِشلی بالاتر تحت تاثیر مقوله هایی چون حب وطن یا میهن پرستی یا مولفه های دینی باشد ولی اتفاقاتی که بازیگری به نام انسان بر اساس موقعیتی که در جامعه دارد و بر اساس نقشی که در رخ دادن اتفاق موردنظر ایفا می کند باعث اصدار تحلیلها و برداشتهای متفاوتی در اذهان و قضاوت عمومی جامعه شودکه بر اساس همین تحلیلها وفاق ملی تقویت یا تضعیف شود.

صرفنظر از درستی یا نادرستی تحلیلهای شخصی یا گروهی مذکور چه در قالب علمی و آکادمیک جامعه شناسانه (با رعایت تمام پارامترهای علمی) و چه غیر آن- افراد جامعه با توجه به رویدادهای اجتماعی صورت گرفته (در عرصه های اجتماعی، اقتصادی ،سیاسی) نسبت به سرنوشت اجتماعی خود یا دیگران حالتی مسئولیت پذیر یا   بی تفاوت پیدا می کنند بطوریکه در حالت نخست افراد آمادگی نقش پذیری و عملکرد معقول و مثبتی در جامعه دارند و در حالت بالعکس فرد در موضعی کاملا منفعلانه و حتی آسیبزا نسبت به خود و اجتماع قرار می گیرد.

اثرگذاری رویدادهای اجتماعی در  معنای اعم آن بر روابط و کنش های انسان اجتماعی در قلمروی دینی و مذهبی نیز در روایات و احادیث بیان شده است جایی که روایت شده فقر بر روی ایمان انسانها نیز اثر میگذارد.

با مقدمه ی فوق الاشاره اگر بخواهیم نقبی به جریانات رخ داده در دو هفته گذشته در عرصه ی اجتماعی بزنیم باید اذعان کنیم که نوشتن توئیت ها و نطق های بیان شده از طرف مجلسیان نسبت به ناکارآمدی دولت مستقر (قوه مجریه) چیزی جز پاشیدن نمک بر زخم های ملت و آتش افکندن به   آخرین خروارهای امید و اعتماد اجتماعی مردم و اجتماع کرونازده  خسته از فشارهای اقتصادی و تحریم های بین اللملی ظالمانه ی استعمارگران نیست.

جایی که مجلس اصولگرا با  شعارهای پرطمطراق اولیّه برای اثبات انقلابیگری اصیل و واقعی خود حتی وقعی به بیانات شخص اول مملکت نیز نمی گذارد و در سایه ی اطمینانی که می داند به موجب قانون در ایفای وظایف نمایندگی از تعقیب حقوقی و قضایی مصون است این چنین چشم بر تبعات عمل نابخردانه ی خود فرو می بندد و به گمان اینکه انجام وظیفه ی نمایندگی فقط تاختن و لگد کوب کردن بر اعتماد عمومی بیست و چهار میلیون ایرانی است غافل از این واقعیت است که با این کار سرمایه ها و تتمه ی باقی مانده ی امید و اعتماد اجتماعی جامعه را هدف قرار می دهند.

همگان متفق القول بر این باورند که طی سالیان گذشته باورها و امید اجتماعی قشر کثیری از جامعه در اثر سوءمدیریت مسئولین که منجر به اختلاسهای میلیاردی در بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی شده اعتماد و امید اجتماعی جامعه را دچار خدشه ای عمیق نموده است .

نتیجه آن که از منظر افکار عمومی نطق ها و توئیت های بی حاصل نمایندگان( در قالب توهین ،هتک حرمت و حتی انتقاد غیر سازنده) به بدنه ی اجرایی و قوه ی مجریه ی کشور چیزی جز نشان دهنده ی جنگ قدرت و ناتوانی قوه ی مقننه در ساماندهی اقتصادی کشور و رفع مشکلات ناشی از سوء مدیریت بخش دولتی در اجرا و عمل به وظایف قانونی خود نمی تواند باشد.

بنابرین بهتر است نمایندگان( اصول گرا، اصلاح طلب  و مستقلین) به ایفای وظایف اصلی خویش در جهت قانونگذاری و بهبود اوضاع معیشت و اقتصاد جامعه بپردازند و قضاوت نسبت به عملکرد دولت را به افکار جامعه واگذار نمایند و آگاه باشند که افکار عمومی در صدد قضاوت عملکرد شما نیز هستند.

بنابراین بهتر است از شعر گویی و مشاعره ی بیهوده در باب مشکلات اقتصادی کشور و ابتذال کلمات دست برداشته شود چه اینکه برای درک مشکلات موجود در سطح جامعه نیازی به رمز گشایی نیست  چرا که خود نمایندگان دنا پلاس سوار نیز در صد و پنجاه روز از عمر مجلس یازدهم نمره ی قابل قبولی از سوی افکار عمومی نگرفته اند.

موی بشکافی به عیب دیگران / چو به عیب خود رسی کوری از آن

*عضو شورای نویسندگان اولکامیز

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا