مطالب ویژه

به همه کسانی که نگران امروز هستند!

پایگاه خبری اولکامیز- دکتر سعید یلقی : آمار مرگ روزانه مبتلایان کرونایی کشور همچنان در بازه ۴۰۰تا۵۰۰ با میل به افزون شدن سیر میکند و بنا به گفته استاندار  ،مرگ و میر استان گلستان نیز دو رقمی شد ، یعنی آنچه پیش بینی می شد اتفاق افتاد. هنوز در آغازین روزهای فصل سرما ،برف و بوران هستیم ،هزاران مخاطره و بلیه وابسته به اقلیم سرما همچنان در کمین است .

ویروس منحوس سرکش همچنان یکه تاز منازل ،اماکن و …است . کادر درمان خسته ، محدودیتهای دارویی و لجستیکی همچنان باقی و فضای بیمارستانی نیز پُر از بیماران بدحال ،با این شرح مختصر تکلیف من و شما چیست؟

اگر مخاطب ما جامعه کارگری و خدماتی باشد ، پاسخ روشن است ،این عزیزان نیازمند قوت روزانه و اسیر اجاره بهاء و …هستند که اظهاری کاملا به حق بوده و لذا ناگزیر به خروج از منزل برای لقمه نانی و اندک درآمدی است .

و اما در شرایط فعلی آنچه که امروزه در استان گلستان، به ویژه ترکمن صحرا موجب باز طغیان و حرکت شتابان منحنی مبتلایان کرونا بسمت نقطه اوج میشود ، خروج از خانه و اجتماعات اجتناب پذیری است که میتوانیم با اندکی مدنظر قرار دادن و باور و حس تلخی و سنگینی مرگ خانه به خانه عزیزانی است که بی وفقه در حال رخ دادن است این روند را کُند و یا متوقف کنیم.

الف )مراسم عروسی: در شرایطی که در هر کوی و برزنی ،در هر خانه ای شاهد از دست دادن عزیزانی هستیم ،چگونه حاضر به حرکت کاروان عروسی هستیم که کمترین ضوابط پروتکل بهداشتی رعایت نمیگردد ؟

کدامین عرف و فرهنگ جامعه انسانی روا میدارد که احساس انساندوستی و رعایت حقوق عمومی را وا نهاده ،بی محابا نه تنها بدنبال تقلیل مراسم های پیشین و پسین نیستیم بلکه بدنبال دعوت افراد بیشتر و راه اندازی مجلس بَزم و شادی در محیط تنگ و بسته با انبوهی از جمعیت هستیم که شاهد این ادعا مرگ داماد جوان ۲۴ساله یک هفته بعد از ازدواج و ماندگاری داغ ابدی مرگ آن مرحوم بر دل والدین و ابتلای نزدیکان او به کووید-۱۹است.

ب ) مراسم عزا: مرگ هر عزیزی اعم از پیر و جوان ناشی از کرونا و یا هر عامل دیگری، بسیار دردآور و جانفرساست که خداوند به آنان آرامش عطا فرمایدو اما چه خوب است در شرایطی که شرح آن در بالا برفت ، برگزاری مراسم تشییع جنازه و نماز میت به بستگان و نزدیکان درجه یک محدود شود.

ایام سوگواری عرفی به کمترین میزان تنزل یابد و حتی الامکان روحانیون بزرگوار تدبیر نمایند، طعامی پخته نشود و حتی مراسم عصرگاهی صَرف طعام (صدقه) کنار گذاشته شود تا به این ترتیب زمینه و بهانه ازدحام هم زمان جمعیت در چادر و یا داخل اتاق کمتر شود ، زیرا در صورت غذا خوردن ناگزیر به برداشتن ماسک با نشستن تنگاتنگ در کنار هم هستند که ریسک انتشار و انتقال ویروس بسیار بالا می رود.

این مهم ضرورت دارد مورد توجه صاحبان فهیم عزا و روحانیون آگاه به امور قرار گیرد ، هرگونه تعلل و غفلت پی آمد بسیار سنگینی از نوع ،تلفات انسانی را دارد که بسیار دردآور و جانکاه است.

در نگاه عادی این نوشتار تکراری بنظر آید ،آری کاملا تکراری است و اما علیرغم تکرر متاسفانه باید اعتراف نمایم که هنوز آنطور که این بی تفاوتی و عدم رعایت موازین بهداشتی در مقابل ویروس کرونا بر پیکره جامعه انسانی و خانواده ها آسیب جدی وارد نموده ،درس نگرفته ایم و کماکان اکثریت ما در همان سبیل خودانگاری و خودخواهی طی طریق میکنیم.

همچنان برای مراسم عروسی خود به شیوه های مختلف از جمله چاپ کارت عروسی،ارسال پیامک،تماس تلفنی و نشر فضای مجازی مهمان دعوت میکنیم و برای مراسم درگذاشت عزیزان نیز کماکان اطلاع رسانی گسترده میکنیم که برای این اوضاع شکننده بهداشتی ما همانند سم مهلک است .

برادران و خواهران،جوانان و ریش سفیدان و علمای بزرگوار بیائید با درک شرایط خطیر با محدود و کم رنگ کردن مراسم های صدرالاشاره و توسعه و ترویج و حتی الزام رعایت سه گانه بهداشتی ( شستن دست ،رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک)  به کمک کادر درمان خسته بشتابیم تا بلکه قدری موجب دلگرمی و ارتقاء نشاط روحی آن عزیزان و تضعیف و تقطیع زنجیره انتقال این عامل مخرب و مهلک جامعه انسانی گردیم.

همه این توصیه و درخواست دلیلی بر عدم تاکید بر رسالت و تکلیف دولت در این موضوع مهم و حیاتی نیست بلکه ریشه کنی این بلیه در گروه تصمیم ،تدبیر و استمرارعمل دولت است بویژه درک شرایط خاص اقشار آسیب پذیر و کم توان مالی! ۲۵/آبان/۹۹

به نقل از کانال تلگرامی نویسنده

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا