انتخابات مجلس یازدهم ، انتظارات و عملکردها (۲)
پایگاه خبری اولکامیز- احمد ایگدری : با توجه به عواملی که بصورت کلی در گفتار اول مطرح شد پاشنه ی آشیل موجودیت مجلس یازدهم را میتوان به تمرکز در مسایل اقتصادی و معیشت دانست که با توجه به عدم تحقق وعده های مسوولین اجرایی در بدنه قوه ی مجریه در دوره های مختلف اولویت اصلی و اساسی مردم بوده است .
کاندیداها با درک این امر عمده تبلیغات خود را معطوف به عملکرد اقتصادی دولت مستقر کردند دولتی که در دوره ی دوم خود وعده ی گشایش اقتصادی و نوید سفره ی رنگینی به مردم داده بود به اینکه همزمان با چرخش چرخ سانتریفیوژ ها چرخ اقتصاد نیز خواهد چرخید ولی با عقب گرد سیاسی آمریکا کلیدی را که گروگان برجام کرده بود و با خروج آمریکا این کلید دایما بین قدرتهای روسیه ، چین, اروپاییان وآمریکا پاس کاری میشد ، کشورداری و برنامههای اقتصادی آن را عملا در بن بست قرار داد، موقعیتی که به فراخور آن به طبقه ی نو ظهور این فرصت را داد تا با مدد این عوامل و رای دهندگانی که دیگر امیدی به بهبود اوضاع اقتصادی نداشتند و در غیاب رقبایی که پیشتر توسط شورای نگهبان حذف شده بودند مجلس به اصطلاح انقلابی تشکیل دهند که به زعم خود انقلابی ترین مجلس در طول عمر چهل ساله ی انقلاب بود.
اما در مقوله ی عملکرد این مجلس در بازه زمانی یک ساله کمتر قانونی تدوین، تصویب و به دولت ابلاغ شد که آلام و فقر اجتماعی را از چهره ی فقر گرفته ی اجتماع و حوزه های انتخابیه بکاهد،بگذریم از وعده هایی که خود را در قامت کارگزار دولتی و اجرایی در صحنه ی عمل قرار داده بودند که با اعمال انقلابی اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم را دگرگون میکردند.
بگذریم که در اوایل حضور شان در مجلس طرح اختصاص یک دستگاه ماشین دنا پلاس در جهت خدمت هر چه بیشتر و رسیدگی سهل الوصل تر به نقاط دور دست حوزه های انتخابیه را با اکثریت آرای به طرفم العینی تصویب کردند.
علی ای الحال این طرح در حالی تصویب شد که عموم جامعه میدانند که کسانی که از لحاظ اجتماعی به مرحله ی کاندیداتوری یک حوزه میرسند از حداقل امکانات مادی چون مالکیت یک دستگاه اتومبیل برخوردار هستند،مجلسیان می توانستند به جای برخورداری از این رانت آشکار این هزینه را نیز چون هزینه ی دفتر کاری و پرسنل آن ، هزینه ی موبایل و غیره در فیش حقوقی نمایندگان لحاظ کنند.
در ادامه ی تصویب این طرح که همزمان با وام ویژه مسکن برای این نمایندگان بود، حساسیت های زیادی در جامعه به وجود آمد که با توضیح افراد ذیربط هیچگاه وجدان و افکار جامعه اقناع نشد .
مجلسی که از بدو تشکیل شعار مبارزه با فساد و ناکارآمدی مدیران را در بوق و کرنا کرده بود با انتخاب رییس دیوان محاسبات- با توجه به کارنامه عملکردی و سابقه ی لازم وی برای تصدی منصب ریاست دیوان- به افکار عمومی جامعه نشان دادند که رفتار نمایندگان در حوزه ی مبارزه با فساد نیز در حد شعاری بیش نیست.
در حوزه ی رفتار و منش اجتماعی ظاهراً واژه «ویژه»نزد نمایندگان مجلس یازدهم جایگاه ویژه ای دارد مانند برخورداری از رانت «مجوز ویژه» برای تردد در خطوط ویژه تهران که اخیرا به مدد سیلی انقلابی نماینده ی سبزوار بر صورت سرباز وطن که قصد اعمال قانون را داشت بصورت« ویژه» نواخته شد،حاصل شد (خبرگزاری مهر)
در حوزه ی تخصص و مهارت فن نمایندگی در مجلس یازدهم اوج انقلابیگری نمایان است، عدم آگاهی و توجه بسیاری از نمایندگان به قوانین داخلی مجلس یا در نظر نگرفتن عوامل و فاکتورهای دخیل و موثر در طرح های ارایه شده داستان جالبی دارد که در نوع خود مسبوق به سابقه نیست.
بعنوان مثال اخیرا نمایندگان مجلس در یک حرکت انقلابی بدون در نظر گرفتن منابع تامین مالی، دولت را مجبور به پرداخت بسته های معیشتی مینمودند که به دلیل مشخص نبودن منابع مالی آن یا عدم عملیاتی شدن تامین منابع مذکور از طرف شورای نگهبان رد شد .یا طرحی که برای هموار نمودن مسیر کاندیداهای ریاست جمهوری مورد تأیید خود مطرح کردند در حالیکه ذره ای در اوضاع معیشت مردم تاثیری نداشت با سرانجامی مبهم روبرو شد .
اما شاهکار طرحهای نمایندگان مجلس انقلابی طرح شفافیت آرای نمایندگان بود که آنقدر روی این طرح مانور و تبلیغات سیاسی و اجتماعی انجام شد که رای آوردن این طرح را هم سنگ و عیار انقلابی بودن خود در جهت خادم ملت بودن میدانستند اما در نتیجه ای محیر العقول با وجود تاکید ریاست مجلس که همکاران خود را به دادن رای مثبت به این طرح فرا خواند در نهایت این طرح رای نیاورد نتیجه آنکه انقلابی گری و خلوص خادمی ملت این بزرگواران در طرحی که تصویب آن را آرمان خود میپنداشتند مورد تشکیک قرار گرفت.
با این حال از اوضاع و قرائن بر میآید که این طرح دوباره قرار است که در صحن طرح شود.
در گفتار پایانی به مسأله ی ولایت پذیری مجلس، گفتار دیپلماتیک و ادبی و هزینه ی اوقات طرحهای ارائه شده بر طبق آمار رسمی خواهیم پرداخت .
www.ulkamiz.ir