اخبار

امجد آخوند نظری: مسلمان مرد دین و دنیاست

پایگاه خبری اولکامیز – برخی قرهبلاغ را قم ترکمن صحرا می دانند. نماز عید فطر در این روستای مذهبی و زیبا یک روز قبل از دیگر نقاط ایران یعنی روز یکشنبه دهم فروردین با حضور هزاران نفر برگزار شد. امجد آخوند نظری در جمع نمازگزاران که از جای جای ترکمن صحرا ، گنبد ، آق قلا و .. . برای اقامه نماز عید امده بودند به زبان ترکمنی سخنرانی کرد. ترجمه مهمترین بخش های سخنان امام جمعه و مدیر حوزه قره بلاغ را با هم می خوانیم:

طریقت اکسیر گرانبهاست

عرفان و طریقت انسان را  به ذکر توصیه می کنند. رهروان طریقت از انوار روحانیت پیران روشن ضمیر کسب فیض می کنند.و نفس اماره را به کنار می نهند. طریقت برای انان که در این وادی گام بر می دارند بسان اکسیر گرانبهاست. ما را  از عجب و تکبر دور می کند.

ذکر خفی و قلبی است. طبیبان روحانی و پادشاهان مملکت عرفان ما را از چنگال نفس اماره رها می کنند. در ذکر مردان اهل عرفان همچون استاد یارمحمد آخوند نظری و عبدالقادر آخوند داغستانی  دائم بودند. آنها چراغ راه ما هستند. اگر ایمانمان به درجه شهودی نرسد به مخاطره می افتد.

پای استدلالیان چوبین بود

حضرت مولانا می گوید: پای استدلالیون چوبین بود / پای چوبین سخت بی تمکین بود

آنها که بر پایه استدلال رفتار می کنند پایه شان سست و چوبین است. طریقت عجب را از ما می گیرد و به درجه حضور می رساند. هوشیار باشیم دنیا متاعی دلفریب است که ما را از عرفان و حقیقت دور می سازد. پاداش سیر و سلوک در طریقت و اهل عرفان بودن جنت الفردوس است. اهل جنت در جنت ابدی خواهند بود. راه نجات بندگی و دیانت است. استنکاف از این راه، ما را از رحمت پروردگار دور می سازد. رمضان مؤمنان را به هویت واقعی شان می رساند. نفس اماره را رام می کند.

باید قوی شویم

جنگ امروز کفار علیه مسلمانان یادآور جنگ های صلیبی است. بلاد کفر مسلمانان را به جنگ دعوت می کند.  افراطیون آمریکا بر علیه مسلمانان از هیچ اقدامی ابا ندارند. در غزه دو و نیم میلیون انسان را در تنگنا قرار دادند. مواد منفجره بر سر آنها ریختند و نسل کشی می کنند. جنگ، جنگ حقیقت است. باید در برابر دشمنان قوی شویم. ایمان مان را قوی کنیم .

صحابه کرام در جنگ بدر با  دشمنی که تعدادشان سه برابر آنها بودند پیروز شدند اما در جنگ احد مسلمانان چون از دستور پیامبر استنکاف کردند و به غنایم چشم دوختند شکست خوردند. بیش از دو میلیارد مسلمان در دنیا  زندگی می کنند در برابر دشمنان باید متحد شویم .

در مسیر درست تاریخ باشیم

به عبادت خدا دائم باشیم. سنت خدا برقرار است. دقیق ات منظم است دو دو تا چهارتاست. قوانین خدا بر جهان حاکم است. نوامیس الهی را درک کنیم. مسیر درست تاریخ را بدانیم و در آن قدم بگذاریم. شرح صدر داشته باشیم. در بازار معامله کنید ولی از یاد خدا غافل نشوید. درغگویی د ر معامله آیا از دیانت است؟

خواسته بزرگی انتظار داریم این امکان ندارد مگر آنکه ظرفیت و استحقاقش را داشته باشیم. قوانین را بدانیم. دولت عثمانی در علم و هندسه و ریاضیات آن قدر پیشرفت کرد و ابزار جنگی ، توپ های جنگی قوی  می ساخت. قسطنطنیه را فتح کرد.

مسلمان مرد دین و دنیاست. این آینده ماست فرزندانمان را به علم آموزی تشویق و ترغیب نماییم تا  با دقت درس بخوانند. امروزه ورود افراد مستعد و  توانمند در حوزه های علمیه مورد نیاز است. افراد قوی باید در حوزه تحصیل کنند. اگر این اتفاق نیفتد حوزه عقب می ماند « کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من » امور دنیوی بر روی منافع مادی و گروهی می چرخد. مسلمانان نباید کم بیاورند باید خود را از علم و ایمان تجهیز کنیم.

نوشته: عبداللطیف ایزدی

www.ulkamiz.ir

 

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. با سلام
    متن بیانات خطیب محترم استاد آخوند امجد نظری – حفظه الله – را در وبسایت اولکامیز خواندم . متن حاوی چندین نکته قابل تأمّل و تدبّر است ، که اینجانب لازم دیدم در یک مورد باب گفتگو را باز کنم .

    در بخشی از متن بیانات استاد نظری آمده است:
    [ حضرت مولانا می گوید:
    پای استدلالیون چوبین بود / پای چوبین سخت بی تمکین بود
    آنها که بر پایه استدلال رفتار می کنند پایه شان سست و چوبین است. ]

    به اعتقاد ما ، عارف نامدار مولانا ، در آن بیت شعر ، عموم استدلالیان و عقل گرایان را نفی نمی کند بلکه بعضی فلاسفه و شخصیتهایی که راه استدلال شان غلط و متضادّ نقلیْات شرع می باشد را نفی می کند . چرا که مولانا در بیت ۷ دفتر اول مثنوی می سُراید :

    سرّ  من  از ناله ی     من دور  نیست
    لیک چشم و گوش را آن نور   نیست

    سرّ درونی من از کلام من دور نیست ، ولی چشم و گوش مردم عامّی آن نور تعقّل والا را ندارد که از کلام اولیا به احوالشان پی برد.

    شخصی از حضرت خواجه ی بزرگ نقشبند ، پرسید که ، مقصود از سلوک (طریقت) چیست، فرمودند ؛
    تا معرفت اجمالی ، تفصیلی شود
    و استدلالی ( عقلی) ، کشفی ( دیدنی) گردد. ( منبع : مکتوبات امام ربّانی)

    وقتی به عمق سخن شیخ بهاء الدین نقشبند – که سلام خدا بر او دایم باد –  بیندیشیم باید اعتراف کنیم که نــتوان گفت؛ * عرفان به تمامی ذوقی است و بس و نتوان گفت در مقامات باطنی نمی توان به گفتگو پرداخت * بلکه منتهای کشفیّات عرفا ، ایمان شهودی یا دیدن خدا با روح در همین دنیا ، می باید با دلایل کتب کلامی و فلسفی (حکمت اسلامی) مطابق باشد.

    اگر اشتباه نکرده باشم ، اغلب عالمان و روحانیون ما ترکمن ها – به اشتباه – قایل به این هستند که ” روح انسان ” قابل شناخت نیست و شریعت از بیان اوصاف آن ساکت است ! و حقیقت این است که امام فخرالدین رازی از علمای متخصّص در فنّ کلام و عقاید اهل سنّت و جماعت در تفسیر کبیر ذیل آیه ی ” یسألونک عن الروح ” نوشته است :

    کوچکترین فلاسفه و علمای علم کلام * به شناخت روح انسان رسیده اند ، اگر پیامبر اسلام ‌‌ﷺ  بگوید روح را نشناخت، تحقیر و تنفیر ایشان ‌‌ﷺ  لازم خواهد شد … * [ إن مسأله الروح یعرفها أصاغر الفلاسفه وأراذل المتکلمین فلو قال الرسول صلى الله علیه وسلم إنی لا أعرفها لأورث ذلک ما یوجب التحقیر والتنفیر ‌‌… / تفسیر کبیر امام فخرالدین رازی ذیل آیه ی یسألونک عن الروح … ]

    م . بهلکه ( ابوالیاس ) ،
    فارغ التحصیل از حوزه ی علمیه مدرّسی گنبدقابوس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا