مطالب ویژه

امنیت، ثبات و آرامش اجتماعی در ایجاد انتخابات پرشور موثرند

پایگاه خبری اولکامیز- حاجی گلدی کر چهره سیاسی غرب ترکمن صحرا و فرماندار پیشین شهرستان های آق قلا و بندرترکمن در پاسخ به سئوال خبرنگار ما در خصوص بایدها و نباید های انتخابات پرشور ، یادداشت زیر را ارسال نمود که در پی می آید:

برای پاسخ به پرسش فوق باید به این نکته دقت کرد حضور مردمی در یک میدان مهم سیاسی همچون انتخابات ریاست جمهوری امری چند ماهه نیست، که بتوان به راحتی به آن پرداخت. اساس حضور مردم در پای صندوق های رای به عوامل گوناگونی بستگی دارد اما در نگاه کلان حضور مردم در چنین عرصه ای چند محرک اصلی وابسته است :

۱- محرک گذرا: برای مثال پرداختن به شعارهای آزادی فرهنگی در دوره دوم خرداد یا رهایی از وضعیت اقتصادی در حال حاضر بسیار محرک و تاثیر گذار و جذاب، اما بسیار شکننده است ، چرا که بر اساس یک معضل اجتماعی مطرح می شود و اساسا به دلیل زود گذر بودن موضوع به راحتی از رنگ و لعاب خواهد افتاد.

محرک های زود گذر  زیر مجموعه هایی به شرح ذیل است :

عملیات های روانی : به مجموعه اقداماتی گفته می شود که در آن عقاید، بینش ها و باورهای یک فرد،  گروه یا جامعه مورد هجوم قرار می گیرد و در نهایت منجر به تغییر رفتار می گردد. از این رو می کوشند تا با طرح مباحثی چون فضای بسته سیاسی و نبود انتخابات آزاد از طریق استفاده از سلیبرتی ها ، جوانان، بانوان و فضای مجازی و هوجی گری افکار عمومی را تحت تاثیر می گذارند و سبب عدم حضور بخشی از بدنه اجتماعی در انتخابات شوند. برای این امر به شیوه های مختلف عملیات روانی به صوزت بلند مدت یا بمباران اطلاعاتی متوسل می شوند .

یکی از عوامل بسیار مهمی که می تواند در میزان حضور یا عدم حضور مردم در انتخابات تاثیر بگذارد مسائل اقتصادی است و ثبات آن است تا از این طریق بتواند پالس هایی از  ناامیدی و نارضایتی در مردم ایجاد کنند اما محرک های پایدار تکلیف گرایی در عرصه انتخابات سیاسی امری است که از ابتدایی انقلاب از سوی حضرت امام خمینی ( ره ) و مقام معظم رهبری بارها مورد تاکید قرار گرفته و عواملی نیست که ذر فرایند چند ماهه ی انتخابات به وجود آمده باشد و بعد از آن فروکش کند.

امنیت، ثبات و آرامش اجتماعی مهم ترین عواملی هستند که در ایجاد یک انتخابات پرشور موثرند. از این روست که این قشر اجتماعی با تاکید بر کلید واژه های اقلی انقلاب یعنی عدالت گرایی ،مطالبه گری، استکبار ستیزی و………..در فضای سیاسی حضور می یابند ، نکته ای که در ذیل این امر قابل بررسی است ورود زود هنگام به مباحث انتخابات آتی است چرا که این امر ، علاوه به هم زدن آرامش فضای جامعه موجب دلسردی و خستگی سیاسی مردم خواهد شد. از سوی دیگر ورود زود هنگام به فرسایشی شدن برگزاری انتخابات منجر خواهد شد و آن شوری که از آن به عنوان هیجان کاذب نام برد. از این رو باید فضای کشور تا نزدیکی به برگزاری انتخابات از تنش های به دور باشد تا بتوان از این طریق با وجود شور و جوشش مردمی شاهد یک حضور همه جانبه باشیم.

در خاتمه زمانی حضور حداکثری در جامعه به وجود خواهد آمد که تمام جریان های سیاسی به یک آرمان باور و اعتقاد داشته و از آن تخطی نکنند،تنها ملاکی که می توان به عنوان یک سمیل و حدت از آن یاد کرد قانون اساسی کشور است .

* اولکامیز – انتشار یادداشت فوق لزوما به معنای تایید آن نیست بلکه به منظور تضارب آرا و بازتاب دیدگاه های مختلف می باشد.

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا