مطالب ویژه

حاشیه ای بر داستان وام و روحانیت

پایگاه خبری اولکامیز – عطا محمد فروز؛ تحلیلگر مسائل اجتماعی:

اخیرا یکی دو نفر از دوستان رسانه ای چند یادداشت انتقادی از یک روحانی اهل رسانه ( مدیر کانال تلگرامی ) منتشر نمودند که در حاشیه نماز تراویح حکم بر حرمت استفاده از تسهیلات دولتی داده بود و هنگامی که با تقاضای گفتگو و طرح چند سئوال فقهی این عزیزان قرار گرفت با اذعان به کم اطلاعی خود آنها را به شورای مفتیان ارجاع داده است!!

و اما بعد:

۱) اولا این روحانی محترم که به قول خودش اطلاعات کافی در این زمینه ندارد حق نداشت وارد این موضوع پیچیده و تخصصی شود و حکمی به این سنگینی صادر بکند. حکمی که با زندگی صدها هزار نفر ارتباط  مستقیم و غیر مستقیم دارد و به نحوی ته دل آنها را خالی می کند.

۲) صرف داشتن پوشش و لباس روحانیت دلیل بر کفایت اطلاعات فقهی نیست و بر اینان مراتب مختلفی متصور است مانند؛ صوفی، واعظ، قاری، حافظ، امام جماعت، امامت جمعه، مدرس حوزه، استاد، استاد اعظم ، تقصیر.

۳)دوستان اهل پرسش و رسانه ای باید سئوالات و مباحث خود از چهار گروه آخر به عمل آورند و تعداد اینها در ترکمن صحرا در خوشبینانه ترین حالت بین ۱ تا ۳ درصد و شاید هم کمتر است.

۴) از قدیم گفته اند: « آخونینگ دیه ننی اد اما ادننی ادمه »  الان جامعه ایران و ترکمن صحرا جزئی از ایران به شدت منتقد رفتار روحانیت در جامعه است و رفتار آنها را در قبال فقرا و اغنیا یکی نمی داند و از آن گذشته زندگی شخصی برخی از  آنها را با زندگی ادعایی روحانی در تعارض می بیند و آنها را از رویه ربوی جاری کشور منتفع می داند. مثلا خود روحانیت بیمه تامین اجتماعی هستند و بی آنکه کاری بکنند به خاطر امامت نماز حقوق می گیرند و اتفاقا منابع مالی آنها را بانک هایی تأمین می کنند که گردش مالی آنها از سود وام هایی است که از مردم می گیرند.

۵) بعضی از روحانیون گرامی برخی از مطالب را طوطی وار ادا می کنند و تعمق و تفحصی در اطراف و پیرامون و حاشیه های  آن ندارند و نسبت به مشکلات امروزی جامعه بی اطلاع هستند و هیچ از خود نمی پرسند در صورت عدم استفاده از این تسهیلات، ازدواج  مسکن و خودرو ۹۰ درصد از جوانان و شهروندان ما دچار مشکل می شود.

۶) ذکر این نکته ضروری است همچنان که روحانیت برای بسیاری از مسائل راه های بینابینی یافته است مثلا معامله صوری یا کلاه شرعی برای برخی بده بستان های مالی .

۷ ) نکته آخر دوستان بسیار بهتر می شد که اگر سئوالی نیز داشتید به جای کلمه وام از واژه تسهیلات یا کمک هزینه استفاده می کردند مثلا برای وام مسکن می گفتند “کمک هزینه اجاره به شرط تملیک “و یا برای وام ازدواج “کمک هزینه جهیزیه و خرید لوازم منزل “و مانند انها.

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا