فرهنگی

تأثیر فضای مجازی بر کتاب و کتابخوانی

پایگاه خبری اولکامیز – آنه حاجی طبری نیا: فضای مجازی تأثیر گسترده‌ای بر کتاب و کتابخوانی و همچنین به مجلات و روزنامه‌های نوشتاری داشته است فضای مجازی و گسترش آن در جوامع امروزی جوانب مثبت و منفی بسیاری داشته است . از جوانب مثبت آن یکی اینکه افراد می‌توانند در هر زمان و مکان به منابع دسترسی  داشته باشند به شرطی که روش  استفاده از اینترنت را بدانند.

نقطه مثبت دیگر فضای مجازی این است که نویسندگان می‌توانند آثار خود را بدون نیاز به ناشران سنتی بوسیله  فایل‌های دیجیتالی در دسترس خوانندگان قرار بدهند  و هزینه چاپ و نشر آن  را متحمل نشوند.

اما به نظر می‌رسد معایب وآسیب های  منفی بسیاری هم دارد. یکی اینکه همگان  نمی‌توانند از اینترنت استفاده کنند این یک مشکل اساسی است  بعلاوه مطالعه مجازی باعث کاهش تمرکز افراد  می‌شود و افراد را  از تفکر عمیق  باز می‌دارد همچنین  عادت به خواندن متون کوتاه افراد را از خواندن متون بلند باز می‌دارد.

مخرب‌ترین تاثیر فضای مجازی باز داشتن افراد از تفکر عمیق به مسائل  است   با وجود فضای مجازی دیگر مردم علاقه‌ای به کتاب و روزنامه خوانی ندارند و روزنامه‌ها و مجلات نوشتاری از  دکه‌ها برگشت می‌خورند طوری که بسیاری از این مطبوعات در معرض تعطیلی قرار گرفته اند.

این  درست است که فضای مجازی جهان را به یک دهکده کوچک تبدیل کرده است و اخبار و اطلاعات با یک کلیک در دسترس عموم  قرار می‌گیرد اما در این میان اخبار و اطلاعات غیر واقع و نامعتبر هم به خورد مردم داده می‌شود و اذهان مردم گاهی اوقات ازواقعیت‌ها منحرف شده به سوی موضوعات  غلط   و ناروا سوق داده می‌شود.

یادمان باشد که هر نوع اختراع در زندگی بشریت برای پیشرفت و بهبود کیفیت زندگی است آنچه مهم است این است که ما باید خودمان را با ابداعات جدید سازگار کنیم و فرهنگ استفاده از آن را تقویت کرده از نکات منفی آن کاسته بر  مزایای آن بیافزاییم.

منبع – ماهنامه ترکمن دیار شماره بیست و هشتم اسفند ۱۴۰۳

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا