تورکمن صحرا

زندگینامه مرحوم عبدالکریم آخوند گوگلان

پایگاه خبری اولکامیز – عبدالکریم آخوند گوگلان درگذشت. زندگینامه این روحانی ترکمن را به قلم رجب محمد آخوند کسلخه به صورت محتصر و مفید در ذیل می خوانید:

موطن اصلی ، ولادت ونسب:
استاد عبدالکریم اخوند در خانواده ای کاملا متدین و زحمت کش ، اهل روستای چرله به سال ۱۳۱۴ ش متولد شد . عبدالکریم فرزند پوتن ( فطن ) ایشان ، فرزند تقی ایشان ، فرزند انهقلی ایشان می باشد .
دوران تحصیلات و همکلاسی ها و اساتید :

استاد دوران شیرین کودکی را درمکتب پدر گرامی اش در روستای چرله گذراند . در مدت چهار سالی که از دانش پدر بهره می برد با خواندن کتاب‌های نظیر : روخوانی قرآن، صوفی الله یار و رونق الاسلام پایه و سواد مذهبی خود را تقویت نمود . سپس عزم خود را برای یک کار مهمتر جزم نمود . کاری که از مدتها در آرزوی آن بود تحصیل علوم دینی نزد استاد بزرگوار شیخ عبدالوهاب داغستانی بود . عبد الکریم به محض این که در محفل معنوی این استاد گرانقدر. حاضر شد چنان شیفته عوالم روحانی گردید که ۳ سال در روستای اورجنلی پیش استادش ماند .

در همین زمان استاد داغستانی آهنگ سفر به روستای مرزی کرند نمود . عبدالکریم در معیت استادش پای به کرند گذاشت . این مدت نیز،قریب ۳ سال بطول انجامید تا این که استاد داغستانی شهرستان گنبد را به عنوان مقصدجدید انتخاب کرد . عبدالکریم در تمامی این ایام با صبر وکوشش از محضر استادش بهره می برد تا این که پس از کامل کردن درس حوزوی همراه طلبه های زیر در سال ۱۳۳۹ ش فارغ التحصیل گردید .
۱_ رحمان بردی اخوند آراسته ۲ _ انه محمد اخوند جوادی ۳_ انه محمد آخوند اقی ۴_ خانجان اخوند اشعری ۵_ سعد محمد آخوند انه اورجنلی ۶_ جلال الدین اخوند طلابی .

 

دوران پس از فارغ التحصیل و فعالیت‌های دینی :
استاد پس از فارغ‌التحصیل در روستای چرله ماند . و آوازه مرتبه علمی و اخلاص ایشان به تدریج از روستای چرله گذشت و هنوز دو سالی نگذشته بود که بنا ،بر در خواست بزرگان روستای ای تمر ، به عنوان امام جماعت و مدرس دینی به این روستا کوچ نمود . سنت حسنه میهمان نوازی مردم و استقبال طیف گسترده‌ای از مردم شامل : جوانان ، بزرگان روستا ، بیانگر عملکرد مطلوب علمی و مذهبی اوست . از همین جهت است که استاد در کارهای صلح و سازش بسیار فعال می باشد

سفرهای خارجی : استاد دو بار به سرزمین وحی جهت ادای حج تمتع سفر کرده است .

ازدواج و حاصل آن:
استاد دو بار ازدواج کرده وحاصل آن:
از همسر اولی یک دختر و سه پسر ، ۱_ مرحوم ملا مولام بردی ۲_ مرحوم ملا پوتن ایشان ۳_ دکتر محمد گوگلان( دندانپزشک )
از همسر دومی : دو دختر و ۶ پسر ۱_ دکتر عبدالرحیم گوگلان ( دندانپزشک) ۲_ انه محمد آخوند ۳_ جلال الدین ۴_ نعمان قاری ۵_ حسام الدین .

ویژگی های استاد :
استاد مرحوم دارای صفات بارزی است که از جمله ، حلیم بودن ، قناعت ، تقوی و صبوری نمود بیشتری دارد و استاد در کمک کردن به انسانهای فقیر و بی بضاعت ید طولانی داشته ودر امر ازدواج و گرفتاری‌های اجتماعی صاحب نظر و مساعدت کننده بود
۲۲:۱۸
استاد در تاریخ ۱۰ / ۱۰ / ۱۴۰۳ روز دوشنبه دار فانی را وداع کرده ( روحش شاد ) و ساعت ۱۱ تشییع نماز در روستای ای تمر می باشد.

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا