تفاوت های رفتاری و گفتاری
پایگاه خبری اولکامیز – آنه محمد مارامایی، عضو شورای نویسندگان اولکامیز: تفاوت های رفتاری وگفتاری:انسان ها دارای خصلت های خاصی هستند .بعضی ازآنها صبور.قانع.خونسرد و… وبعضی دیگر عجول.نگران.عصبی .پرخاشگر و..
وقتی گروه اول را درجامعه خودمان با این وضعیت اقتصادی.فرهنگی .اجتماعی و… می بینیم متعجب می شویم وبر بودن این نوع گروهها افتخار می کنیم.
اما درمقابل دربعضی مراسمات جمعی. خانوادگی .اجتماعی و… برعکس افرادی را می بینیم که زود ازکوره درمی روند وبا دیگران با حالت پرخاشگری رفتار مینمایند.که بازهم ازحرکات واعمال این چنین افراد متعجب می شویم که چرا این نوع افراد دچار این ویژگیها شده اند.
شاید دلیل اصلی عدم تربیت خانوادگی.اجتماعی و… باشد که اما بنظرم فشارهای زندگی در جامعه هم صددرصد اثرات زیادی دارد.
امروز بخاطر گذران اوقاتم به فلکه سینا رفتم .با یک نگاه متوجه شدم که تغییرات نسبتا خوبی درپارک بازی بعد ازچندین سال ایجاد شده بود.گفتم چند لحظه ایی آنجا بنشینم بازیهای کودکان محله را ببینم. وبادوران خودمان حالات وحرکات کودکان را مقایسه ایی بنمایم.
چند دقیقه که نشستم یکی ازدوستان را دیدم که دونوه خودش را آنجا اورده بود .بعد ازسلام واحوالپرسی من گفتم فلانی بعد از چندین سال بلاخره پارک را درست کردند .
تعداد تاب زیاد شده .سرسره بازی رنگ آمیزی شده بود.کفپوش پارک کودک عوض شده بود و…
دوستم گفت: حاج آقا . چه فایده یک الی دوماه دیگر باز همان اش وهمان کاسه خواهد بود.یعنی بقول دوستم چند نفر ضایعاتی می آید وبخش های زیادی را با خود می برد واگر هم نتوانست ببرد مانند سری قبلی آتش می زند.
من ازسخنان او تعجب کردم .گفتم آتش هم می زنند .گفت آری.
آیا آتش زدن وسایل بازیهای کودکان منافعی برای آنها دارد؟یعنی اینقدر معتادان بی رحم شده اند که به کودکان معصوم که با این نوع وسایل خوشحال می شوند هم رحم نمی کنند.
پس از چند دقیقه خانم میانسالی به دوستم گفت آقا ناشکر نباشید حداقل درمنطقه شما این پارک بازی هست ووسایل بازی هم خوب شده .ولی درمنطقه ما مردم حسرت این نوع پارک ها را میخورند .شما بجای ناشکری ازشهرداری تشکر کنید .قدر این پارک را بدانید و…
دوستم گفت می دانم اما پارک ها باید همیشه نگهبان داشته باشد تا وسایل بازی را معتادان وضایعاتی هاخراب نکنند.چون ازجیب من وشما برای اینها هزینه می شود .
بهرحال چند دقیقه بعد به طرف تاب بازی بچه ها رفتم می دیدم که کودکان باجوش وخروش زیاد بصورت مسابقه ایی سرگرم هستند.
چند لحظه ایی هم آنجا بازی کودکان را نگاه کردم .عکس وفیلم از آنها گرفتم.متآسفانه آنجا هم برای سوار شدن به تاب هاسروصدا بود.کودکانی بودند درکمال آرامش منتظر نوبت خود بودند وکودکانی دیگر با سروصدای زیاد به کودکان می گفتند بیا پایین من هم می خواهم سوار شوم .
با سروصدای کودکان یک کودک از تاب پایین آمد ولی یک کودک دیگر اصلا توجهی به آنها نکرده همچنان تاب می خورد.
تا اینکه مادر یکی از کودکان به مادربزرگ آن کودک گفت مادر بیا نوه ات را از تاب بیار پایین ما هم آدم هستیم و… مادربزرگ کودک با حالت ناراحتی دست نوه اش را کشید واورا ازتاب پایین آورد.
خلاصه اینها نمونه هایی هستند ازتفاوت های رفتاری وگفتاری مردم جامعه ما .چه بسا خیلی خوب می شد که همه مردم خونسرد بودند وبه حقوق دیگران احترام می گذاشتند .وبدون حرف ها وحرکات ناخوشایند به دیگران زندگی می کردند
اما متأسفانه اوضاع جامعه ما بهم ریخته است وقریب۸۰ درصد مردم رفتارهای طلبکارانه دارند وسریع دوست دارند با دیگران درگیر شوند .حتی این وضعیت درخانواده هم زیاد مشاهده می شود بخصوص میان جوانان که بخاطر مسائل اقتصادی وفرهنگی و… ازکوره در می روند .
اما چه باید کرد؟ دررابطه با حل چنین مشکلات رفتاری حاکمان ومسئولان باید اقداماتی انجام دهند ازجمله بجای آموزش حفظ کردن مطالب بدردنخور.مانند کشور ژاپن اصول اولیه حرکات رفتاری بخصوص قدردانی اززحمات والدین واساتیدخودشان درهررشته با بهره گرفتن ازاساتید فن به دانش آموزان آموزش دهند.واولویت ها را به پرورش دهند وبعد آموزش .
چون وقتی دانش آموزی خوب تربیت نشود کلیه زحمات آموزش وپرورش هدر خواهد رفت .علاوه بر آن حاکمان ومسئولان به خانواده ها رسیدگی کنند وامکانات آسایش وآرامش خانواده ها را ازجمله امکانات رفاهی .اقتصادی و… را فراهم سازند تا والدین بجای کار بالای ۱۲ ساعت درشبانه روز ۸ساعت کارکنند و چند ساعتی هم به تربیت وآموزش فرزندان خود بپردازند.
چون یکی ازدلایل این وضعیت ناتوانی خانواده ها درتأمین نیازهای اهل خانواده شان است..مجبورند خسته وکوفته از سرکاربه خانه بیایند.وحوصله رسیدگی به فرزندان خودرا ندارند.وهمین عامل عدم محبت وغیره به فرزندان باعث نابهنجاریهای زیادی می شود.یعنی هرچه مشکلات خانواده ها زیا د شود به همان اندازه فاصله های عاطفی کم میشود.انشالله که حاکمان ومسئولان جامعه ماتا کاملا دیرنشده به چنین امورات مردم فکر کنند.
www.ulkamiz.ir