پایگاه خبری اولکامیز- لطیف ایزدی : مقاله ی ( صد سال تنهایی ترکمنها ) به قلم دکتر محمد نظری در اواخر تابستان امسال در اولکامیز منتشرگردید. مقاله ای که وزین ، پرنکته و خواندنی بود و با نگاه علمی و رویکرد جامعه شناختی، وضعیت سیاسی اجتماعی مردم ترکمن در سده اخیر را مورد تحلیل و ارزیابی موشکافانه خود قرار داده بود. این مقاله ارزشمند در سایت اولکامیز تاکنون حدود ۹۰۰ نفر بازدید کننده داشته و یکی از مطالب پر بیننده سایت می باشد. اخیرا آرنه گلی نویسنده و مورخ نامی ترکمن بر آن جوابیه ای نوشته است که قابل تامل و مداقه بود. در این باره به چند نکته کوتاه اشاره میکنم :
۱- این جوابیه ، تند و گزنده و در برخی قسمت ها عوامانه است. متاسفانه نویسنده از آداب نقد و بحث و مجادله علمی خارج شده است. به همین سبب با واکنش برخی از اهالی قلم و صاحبنظران ترکمن صحرا همراه شد.
۲- آرنا گلی در بخش پایانی جوابیه خود می نویسد: ” متأسفم که سایت اولکامیز این چنین مقالات سست و بی پایه که بر خلاف واقعیت های تاریخی مردم تورکمن صحرا می باشد را منتشر می کند “
بعنوان مدیر مسئول سایت اولکامیز باید یادآور شوم که انتشار چنین مقالات و تحلیل های وزین نه تنها مایه تاسف نیست بلکه مایه افتخار و مباهات است. کمتر رسانه ای است که در ترکمن صحرا به مانند اولکامیز به نقد و تحلیل ارج و بها می دهد. بر خود می بالیم که آثار شخصیت های فرهیخته ترکمن صحرا را منتشر می کنیم.
۳- اولکامیز بعنوان یک رسانه مستقل و دلبسته ی فرهنگ، تاریخ ، ادبیات و سرنوشت ترکمن صحرا و وطن عزیزمان ایران از آثار و مطالب صاحبنظران و نویسندگان و اصحاب قلم استقبال می کند و در راستای تبادل اندیشه و تضارب آرا به نشر آنها می پردازد البته گاها ممکن است انچه منتشر میشود لزوما دیدگاه اولکامیز نباشد.
۴- مقاله ( صد سال تنهایی ترکمنها ) روشنگر، هویت بخش و آگاهی دهنده است . این نوشتار به جوانان و دانشجویان کمک می کند تا با تاریخ معاصر بهتر و بیشتر آگاه شوند، به همین علت یکی از پربازدیدهای سایت اولکامیز شده است. بنابراین برخلاف بیان نویسنده مذکور در باره مقاله صد سال تنهایی ترکمنها ، نه تنها سست و بی پایه بلکه مستند و مستحکم بود. هر چند که برخی از بخش های آن مبرای از نقد نیست که البته امری طبیعی است ولی به هیچ وجه از ارزش آن نمی کاهد.
۵-بعنوان یک فرد رسانه ای از نویسندگان و منتقدان محترم درخواست می کنم در امر نقد و نقادی با ظرافت و دقت ورود کنند. همه جوانب را بسنجند و جانب انصاف را رعایت کنند. لذا می طلبد که از هر گونه سیاه نمایی و مطلق نگری دوری کنیم و سرمایه های علمی قوم را ارج نهیم و شخصیت اجتماعی آنها را مورد تاراج قرار ندهیم.
۶- به یاد دارم که هنگام انتشار مقاله ( صد سال تنهایی ترکمن ها ) ، دوست فرهیخته ام آقای نظری به من گفت، من از زاویه تحلیل سیستمها و تکنولوژی اجتماعی رخدادهای مهم دوره تاریخی صد ساله را بررسی میکنم، لذا احتمالا دید و برداشت من اشکالاتی خواهد داشت، لذا ازدوستان و صاحب نظران منجمله در حوزه تاریخ، جامعه شناسی…بخواهید که مطلب را نقد نموده و انتقاد کنند تا مطلب صیقل یابد. به روشنی یادم هست که نام آقای عنصری را بردم، ایشان گفت، حتما اینکار را بکنید و حتما انتقاد کنید . ۱۴ بهمن ۹۹
انتهای پیام
www.ulkamiz.ir