سیاسی

انتخابات و مشت های خالی

پایگاه خبری اولکامیز – یوسف بدراقی، فعال فرهنگ و رسانه: دو سال پیش در جلسه ای در محضر آیت الله نورمفیدی نماینده محترم مقام معظم رهبری در استان گلستان  به اتفاق جمعی ، حاضر بودم و نزد ایشان گلایه کردم که چرا در رده های بالای مدیریت (در حاکمیت ودولت) نیروهائی از استان گلستان حضور ندارند یا به ندرت دیده می شوند ؟                 چرا امر نیروسازی ما اینقدر ضعیف است؟ آیا نبود نیروهای گلستان در رده های مرکز از دلایل توسعه نیافتگی این خطه نیست؟

نماینده گلستان در مجلس خبرگان رهبری گفتند : “گرچه دغدغه شما از زاویه ای صحیح می نماید اما با نگاه به کارنامه همان افراد معدود که در وزارت داشتیم و نمایندگانی که با رای مردم استان راهی مرکز قانون گذاری کشور کردیم می بینیم افراد ما خیلی تاثیرگذاری قوی نداشته اند و برای استان گلستان  کار خاصی صورت نداده اند .

اگر بخواهیم نمایندگان قوی استان گلستان در همه ادوار مجلس را بشماریم شاید تعدادشان به اندازه انگشتان یک دست هم نباشد.

ما نمایندگان و افرادی قوی در مدیریت می خواهیم این گفته من نگاه به کمیت نیست بلکه نگاه به کیفیت است .”

۲- چرا نمایندگان قوی گلستان اینقدر معدودند ؟ یاد این مثل می افتم  “دوصد گفته چونیم کردار نیست”  به قول حاج آقا ، در مقام  وعظ و خطابه همه مدیران ما یک پا افلاطون هستند اما آنچه در کوچه وخیابان و بازار اتفاق می افتد هیچ ربطی به شعارهای زیبای حضرات ندارد.

همانگونه که بارها نوشته ام عملکرد هر کسی را با میزان دعویش می سنجند . بزرگواری که در مقام شعار ، مشت های خالی آسمان کوب رادرمراسم انتخابات  بارها در هوا چرخانده که ال میکنم و بل می کنم در مقام عمل دستکم باید اندازه مورچه اندوخته ای در دفتر محاسبات داشته باشد.

یکی از معضلات اساسی ما همین فاصله بین شعار و عمل است. انگار اساسا انتخابات رابرای همین شعاردادن های پوچ و هیچ و غلیان هیجانات مردم قرار داده اند و گویی فردایی برای عمل و محاسبه نیست !

۳-اما چه چیزهایی آفت های یک انتخاب ،انتصاب و  انتخابات خوب است ؟ چه مواردی می تواند سد راه ورود نخبگان و دلسوختگان به  رده بالاتر یا مجلس باشد؟

الف)افتادن در دام وعده های خوش آب و رنگ

مجلس شورای اسلامی دو کارکرد قانونگذاری و نظارت را دارد اما برخی کاندیداها برای جلب آرای مردم معمولا پا را فراتر از این دو حیطه می گذارند و دادن شعارهای آمیخته به هیجان خصوصا در حوزه های انتخابیه کوچک بیشتر گریبانگیراست.

ب)وابستگیهای قومی

تکیه برتعصبات در انتخاب نماینده ،استاندار،فرمانداران و سایر مدیران بدون نگاه به شایستگی های افراد خود مانع توسعه و مدیریت اثربخش است.

ج)رفتارهای پوپولیستی وعوامفریب

برخی افراد  برای رسیدن به یک منصب بالاتر به تهییج تعصبات می پردازند و متوسل به مسیرهای غیر عرفی و غیر قانونی می شوند این افراد به جایی هم برسند ، کیفیت در کارو برنامه شان به نفع مردم دیده نخواهدشد.

د)رای دادن صرف به لیست ها و گروه هایی که فقط در انتخابات سربر می آورند .

ه)ورود سلبریتی ها و چهره های معروف

برخی افراد به واسطه همین افراد و پادرمیانی برخی ریش سفیدها به پستی دست می یابند . از آنجا که در ورود سلبریتی ها نوعی از عوام زدگی و هیجان مجازی دیده می شود احتمالا به کیفیت مدیران کمک نخواهدکرد.

۴-برگردیم به دغدغه آیت الله نورمفیدی .اینکه فرمودند :” کمیت و تعداد افراد هم استانی ما در رده های بالای حاکمیتی چندان مهم نیست بلکه کیفیت اندیشه و عمل افراد مهم است “

این روزها در فضای انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم . اگر ۷ نماینده برای استان خود برمی گزینیم چشم خود رااز مشت هایی که درهواچرخ می خورند و دهان هایی که شعارهای خیالی و عوامفریب می دهند برداریم  و به تعقل گوینده بیندیشیم وبه برنامه هایی که قرار است برای معیشت کارمندان ،بیکاری جوانان ،دستان خالی کشاورز،ناامیدی دامدار ،رکود بازار و هدر رفت صنایع دستی زنان چاره جویی کنند متمرکز شویم که من از آدم های تکراری و ناکارآمد و برنامه های بی حاصل می ترسم . من از خشکی این سرزمین خیس ، من از اختلاف و تفرقه بین مردم هراسناکم .

باید مجلس قوی بسازیم . مجلسی نو برای اندیشه و عمل با ۷ نماینده باکیفیت از استان گلستان . مجلسی که کارشناس و متخصص باشد نه دور همی مشتاقان شاسی بلندها و منفعت شخصی جوها !

کانال تلگرامی نویسنده

www.ulkamiz.ir

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا