سیاسییادداشت

سخنان مهدی سیدکلاته در دیدار با استاندار

پایگاه خبری اولکامیز – یکشنبه یازدهم آذر نشست احزاب و فعالان سیاسی با علی اصغر طهماسبی استاندار گلستان برگزار شد. مهدی سیدکلاته رئیس ستاد مردمی دکتر پزشکیان در گنبدکاووس یکی از سخنرانان این نشست بود. چکیده سخنان این فعال سیاسی گنبدی را در ذیل می خوانید:

آقای استاندار ، اساتید بزرگوار قبل از من از کمبودها و رتبه ی پایین استان در توسعه ، بدرستی یاد کردند، یکی از مهم ترین دلایل عدم توسعه مناسب استان و قرار نداشتن در رتبه های مناسب در شاخص های توسعه ای را مورد بحث قرار می‌دهم. 

در سال ۱۳۸۲ سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ با عنوان سند چشم انداز ۲۰ ساله ایران توسط رهبر انقلاب ابلاغ شد و به عنوان راهبرد توسعه کشور مدنظر مدیران اجرایی قرار گرفت . در ماده ۱۹ این سند مقرر گردید شرط قرار گرفتن طرح های ملی توسعه ای در اولویت دریافت بودجه ، دیده شدن آن طرح ها در مطالعات آمایش سرزمین باشد .متاسفانه استان گلستان که در آن سال فاقد سند مطالعات آمایش بود ، عملا در تمام طرح ها در حوزه های آب ، راه ، نفت ، گاز ، پتروشیمی ، حمل و نقل و بندر ، صنایع مادر و … فاقد طرح دارای اولویت و بی نصیب از بودجه های ملی شد و طرح های زیر بنایی استان مانند سد نرمآب مینودشت ، راه آهن اینچه برون ، پتروشیمی ، جاده نفت و بزرگراه شرق استان و احیای خلیج گرگان و آبیاری و زهکشی اراضی شمال استان و … همگی از محل اعتبارات مازاد سایر طرح ها و اعتبارات سرریز دستگاه‌های اجرایی و به نوعی با اعتبارات صدقه ای دولت و ریاست جمهوری و مسوولان ارشد طی سفرهای استانی،  پیش رفته و فاقد ردیف ملی مستقل بوده اند و هنوز هم زمان پایان این طرح ها مشخص نیست . 

اولین بار در سال ۱۳۹۵ مسوولان اجرایی وقت استان متوجه ی این نقصان بزرگ شده و تلاش نمودند تا سند آمایش سرزمین استان را تدوین نمایند البته حجم بالای عقب افتادگی ها و امور اجرایی روزمره فرصت کافی برای مطالعات کارشناسی و دقیق را سلب نموده و مطالعات آمایش با سرعت و تعجیلی ناشی از عقب افتادگی های بیشمار استان آماده شد اما همچنان ظرفیت های طبیعی و خدادای ویژه استان همچون دریای خزر ، خلیج گرگان ، جنگل انبوه ، دشت حاصلخیز ، بهترین نقطه برای برقراری ارتباط با کریدور شمال به جنوب بخصوص بندر عباس و چابهار با بندرترکمن و اینچه برون ، نیروی انسانی توانمند و فرهنگ غنی ، در تدوین سند به درستی و پررنگ لحاظ نگردید و نیاز مبرم به اصلاح آن الزامی می‌نماید.

حال چه باید کرد ؟ سند چشم انداز بیست ساله بعدی در حال تدوین است ، باید مطالعه شود که کدام واحدها در تدوین این سند فعال هستند تا با اثرگذاری موثر بر آنها بخشی از عقب افتادگی های استان جبران شود . اولا باید بررسی شود استان گلستان از نظر شاخص های بخشی و فرابخشی از چه رتبه ای به چه رتبه ای ارتقا خواهد یافت ؟ در حال حاضر در چه رتبه ای قرار داریم ؟ 

دوما مشخص گردد کدام طرح های ملی با کدام پشتوانه مطالعاتی و کارشناسی ، با چه اعتباری با کدام ردیف اعتباری قانونی قرار است رتبه های استان را ارتقا دهد ؟ 

نهایتا انتظار می‌رود استاندار محترم سازمان برنامه و بودجه را مکلف نماید جهت احقاق حق پایمال شده گلستان در سند توسعه هفتم و در چشم انداز آتی سهم خود را ایفا نماید .

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا