یادداشت صریح روزنامه نگار گرگانی در دفاع از انتصاب فرماندار ترکمن در گنبد
مردم ترکمن، درست مثل جامعه زنان، از حضور تزئینی خسته اند
پایگاه خبری اولکامیز – مهشید گودرزیان یکی از بانوان فعال گرگانی در عرصه رسانه است. از ایشان خواستیم که دیدگاهش را در مورد بکارگیری عادلانه شایستگان ترکمن در سطوح مختلف مدیریتی و ضرورت شکسته شدن تابوی فرمانداری برای ترکمنها بیان کنند. یادداشت ارسالی این روزنامه نگار برجسته گلستانی را با هم می خوانیم:
جامعه زنان و اقوام، هر دو از گروهای به حاشیه رانده و تحت تبعیض هستند که برای دستیابی به فرصت ها و حقوق برابر همیشه باید چند برابر بقیه می دویده و می جنگیده اند. سالهاست جامعه زنان و اقوام، هردو، یکی به بهانه دامن نزدن به موضوعات جنسیتی و دیگری به بهانه قومیت گرایی، در برابر تبعیض های مسلّم و محرز به سکوت واداشته شده اند؛ از جمله اینکه در طول ۴۵ سال گذشته، دسترسی به سکوهای مدیریت ارشد برای شان قفل بوده و به تبع آن فرصت کسب تجربه و مواجهه با چالشها و تنگناهای عرصه های مدیریتی بالادستی از آنها سلب شده است. دیگران هم که تا پای اعتراض و سهم خواهی صریح از سوی جامعه زنان و اقوام به میان می آید برای توجیه، به مفهوم مظلوم و البته نخ نمای “شایسته سالاری” آویزان شده و بدین ترتیب زمین زمامداری اجرایی را به تصرف خود درآورده اند.
حال آنکه، “شایسته” اساساً “شایسته” زائیده نمیشود و در میدان عمل و تجربه و از پس آزمون و خطا و ناکامی و کامیابی های متعدد و متنوع است که شایستگی “کسب” شده و به بار می نشیند.
در چنین شرایطی، چه کسی و چگونه جرأت میکند درباره میزان شایستگی نیروهایی از جامعه ی زنان و اقوام، که در طول سالها فرصت و امکان بروز و ظهور توانمندی های مدیریتی و تصمیم گیری را در حداقل میزان ممکن دارا بوده اند،اظهار نظر کند.
در آخرین مورد که فعالان سیاسی اجتماعی رسانه ای اجتماعی گنبدکاووس و استان گلستان، نسبت به تعیین یک فرماندار از قوم ترکمن مطالبه جدی و پیگیرانه ای طرح کرده اند باز شاهدیم که عده ای کمر بسته اند تا با توسل به کلیدواژه ای بی ربط، مطالبه به حق آنان را به “قومیت گرایی” تقلیل داده و عرصه های مدیریتی را همچنان در انحصار خود نگاه دارند. تو گویی در طول این سالها که دیار مردم ترکمن تحت مدیریت فرمانداران و مدیران غیر ترکمن قرار داشته، رشد و توسعه و بالندگی و اعتلا از در و دیوار شهر بالا می رفته و اینک با انتخاب یک فرماندار ترکمن این قطار پیشرفت از حرکت بازخواهد ایستاد!
مردم ترکمن درست مثل جامعه زنان از حضور تزئینی و از استفاده از نامشان و هویتشان و کسوتشان تنها برای اعتبار بخشیدن به گروههای سیاسی خسته اند. خواسته امروزشان هم یک کنش صحیح سیاسی اجتماعی است که باید جدی گرفته شده و در مسیر تحقق این خواسته ی به حق، همصدا در کنارشان ایستاد.
www.ulkamiz.ir