گفتگو

گفتگوی اختصاصی اولکامیز با مسعود مفیدی / بخش آخر

در آینده قصد دارم روي اشعار ستار سوقي كار كنم

پایگاه خبری تحلیلی اولکامیز- لطیف ایزدی : مسعود مفیدی را می توان یکی از پدیده های موسیقی پاپ در ترکمن صحرا نامید. بی جهت نیست که بارها به صدا و سیما دعوت میشود و در مراسم های رسمی متعدد اجرای برنامه دارد. مجری تلویزیون از وی بعنوان هنرمند صاحب اعتبار و سبک ،  آهنگساز ، ملودی سار و نوازنده چیره دست که دو – سه سال است وارد خوانندگی شده است معرفی می کند.         مفیدی هنرمندی است که استعداد فوق العاده ای در خلق آثار بدیع و جذاب دارد بطوریکه مشتاقان موسیقی را با خود همراه سازد و برای انها لحظات شیرینی بیادگار بگذارد.  بخش آخر گفتگوی اختصاصی اولکامیز با این آهنگساز و خواننده خوش صدای جوان را در ذیل می خوانید :

آیا در زمینه موسیقی الگویی دارید اگر جواب مثبت است الگوی  شما در موسیقی چه کسانی است ؟ 

در نوجوانی و سالیان خیلی دور بله الگو داشتن کمک میکنه که با انگیزه بیشتری و با هدفمندی پیش بریم ، الگوهای آهنگ سازی من ، مرحوم ناصر چشم آذر ، بابک بیات و شاید در خیلی از کارها واروژان بود .

مهمترین مشوق شما در عرصه موسیقی چه کسانی هستند؟

میتوانم بگم خودم.

در این باره کمی بیشتر توضیح دهید؟

علاقمندی من به موسیقی در اواخر  دهه ۶٠ بود ، در آن زمان که حمل یک ساز و نگه داشتن آن در منزل پیگرد قانونی داشت ، باید حق بدیم که خانواده ها در اون زمان باید مخالف فعالیت موسیقی فرزندانشان میبودند. همانطور که در خانواده ما که یک خانواده فرهنگی بود ، من اصلا اجازه فعالیت یا تمرین موسیقی نداشتم و همه خانواده مخالف بودن ، ولی عشق به موسیقی خواب و خوراک رو از من گرفته بود و من بیتاب و عاشق شده بودم . در دوره ای که در تهران دوره آهنگسازی میگذروندم حتی پدرم هم از این قضیه باخبر نبود و من هر هفته یک بار میرفتم تهران و بر میگشتم. بخاطر همین من هیچ مشوقی نداشتم و تنها مشوق خودم بودم.

سالها در تهران زندگی کرده اید بفرمایید که زندگی در پایتخت در میزان موفقیت و ارتقای هنری و موسیقیایی شما چه تاثیری داشته است؟

زندگی در تهران مشکلات خودش رو داره ، اوایل که مشکلات خیلی زیاد بود ، چون هیچکسی رو اینجا نداشتم و یک جوانی بودم تنها بدون هیچ روابطی و اومده بودم دنبال آرزوهام ، ولی چون دسترسی به خیلی چیزها در تهران آسانتر  هست تا شهرستانها.  مثلا شما کلاسهای های آموزشی حرفه ای موسیقی رو در شهرستانها نمیتونید پیدا کنید ، البته الان شاید باشن ولی اون زمان اینطور نبود و اینجا روابط های همکاری که با هم نوع های خودت ایجاد میکنی خیلی در مسیر پیشرفت تاثیر گزار میباشد .

اشعاری که بصورت قطعات باشکوه  موسیقی و ترانه های زیبا و به  یادماندنی اجرا می کنید از چه کسی است ؟

ترانه های ترکمنی که تا الان از من منتشر شده را خودم نوشته ام ولی قصد دارم در کارهای آینده از شاعران دیگری هم استفاده کنم.

ماشاء الله، پس علاوه بر خوانندگی و نوازندگی، دارای ذوق و استعداد شعر و شاعری هم هستید در این رابطه به کاربران اولکامیز توضیح دهید. آیا تصنیف های تان را با  شاعران همفکری دارید؟

خودم را شاعر نمیدانم ، و هیچ ادعایی در زمینه ادبیات ندارم ، من یک  ترانه نویس هستم که کلماتی را در روی ملودی هایی که میسازم قرار میدم که معنای مفهومی داشته باشد و حامل پیامی باشد .  در این سالها ردیف و قافیه ها را یادگرفته ام و نسبت به نیازم از کلمات محاوره ای استفاده میکنم و روی ملودی هام ترانه مینویسم . جوری که از یه بچه ١٠ ساله بتونه متوجه بشه تا یه آدم ٨٠ ساله .  امروزه برای موسیقی پاپ کسی که ترانه مینویسه حتما باید با موسیقی آشنا باشه وگرنه کار خوبی از آب در نمیاد . ترانه ترکمنی شاعر دیگری را فعلا اجرا نکردم ولی در آینده قصد دارم روی چند تا از اشعار جناب شاعر معاصر ستار سوقی کار کنم ، انشاء الله

سلامت جسمی و روانی هنرمندان و عدم استفاده از مسکرات و مخدرات چه اهمیتی دارد و چه تاثیری در مخاطبان می گذارد ؟

هنرمندان باید پیام رسان و الگوی ذهنی ، رفتاری ، شخصیتی در جامعه باشند ، وقتی خود هنرمند دچار مشکلات اعتیاد و امثال آن باشند ، نمیتواند جایگاه خوبی در افکار مخاطب داشته باشد و اعتماد و اعتقاد شنونده در برابر هنر ایشان کم میشود . چون قبل از اینکه بخواهد الگو باشد باید خودش را اصلاح کند.

در رابطه با حضور در فضای مجازی و  شبکه های اجتماعی تان به ویژه کانال تلگرامی هم توضیح دهید ؟ چه تاثیری در کار هنری شما دارد ؟

فضای مجازی در دیده شدن هنرمندان و انتشار کارها خیلی تاثیر گزار بوده و هست ، و اخبار سریعتر در بین مردم دست به دست میشه . و خودم به شخصه  در فضای مجازی بیشتر حضور دارم تا پای تلویزیون

به عنوان یک خواننده مشهور چه سخنی با  جوانان و نوجوانان علاقمند به موسیقی دارید ؟ چطور می توانند پله های موفقیت را یکی پس از دیگری طی کنند؟

اول چیز در هر زمینه ( خواستنه )  خواستن به این معنی نیست که بخواهی و دیگر تمام … خیر

تلاش در مسیر خواسته ها . خوشبختانه الان مثل قدیم نیست که برای بدست آوردن کوچیکترین چیزی بخوایی زحمت زیادی بکشی . در این عصر تکنولوژی دستیابی به همه چیز آسانتر شده . مثال :  حتما لازم نیست برای گذراندنه دوره های آکادمیک به تهران بیایند یا در آموزشگاهها ثبت نام کنن

با یه سرچ ساده در سایت گوگل به تمامی سوالهای ذهنشون میتونن جواب پیدا کنن.  مهمترین چیز در موسیقی تمرین مداوم میباشد که فقط یه فرد عاشق میتونه از پسش بر بیاد . توصیه میکنم اگر عاشق هنر نیستید اصلا به سمتش نیایید . چون فقط وقتتون رو تلف میکنید

از خوانندگان ترکمن صحرا بیشتر چه کسانی را دنبال می کنید و هر از گاهی آثارشان را گوش می کنید و لذت می برید؟

بیشتر سنتی گوش میدم ، آهنگ های مرحوم خلیفه بخشی رحیم خیوه لی ، دردی طریک و حالت سعادتی

دغدغه امروز و فردای شما چیست ؟

فعلا که دغدغه همه ما انسانها اینه که اول از شر این ویروس لعنتی راحت شیم و برگردیم به روال عادی زندگی ، بعد اینکه از خانواده های عزیز میخوام اگر متوجه شدید فرزندتان به موسیقی و هنر علاقه دارن باهاشون مبارزه نکنید ، چون عشق به موسیقی مرز نمیشناسد ، فقط از طریق هنرستانهای هنر و موسیقی حامی فرزندانتان باشید که بتونیم شاهد موزیسین ها و هنرمندان آینده ساز دیگری در بین ترکمنها باشیم .

در پایان اگه سخنی دارید به عنوان کلام آخر بفرمایید؟

خاک پای تمامی مردم عزیزم هستم.

آقای مفیدی برایتان آرزوی سرافرازی داریم از اینکه با صبر و دقت به سئوالات پرتعداد اولکامیز پاسخ دادید از شما تشکر می کنیم

آقای ایزدی بنده هم از زحماتتون که برای اطلاع رسانی به جامعه تلاش می کنید سپاسگزارم

www.ulkamiz.ir

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا