پایگاه خبری تحلیلی اولکامیز– لطیف ایزدی : چند ماه پیش بود که با شنیدن ترانه های زیبایش مصاحبه مطبوعاتی با هنرمند پرآواز و خوش صدا در ذهنم جرقه زد تا اینکه عبدالباسط قوجقی یکی از دانش آموزان دهه هشتاد و اهل رسانه ام در ایام نوروز عکس دو نفره اش با مسعود مفیدی را برایم فرستاد و از رفاقتش با این هنرمند پایتخت نشین سخن گفت. این سبب شد تا عزمم را جزم کنم و با وی گفتگوی تفصیلی و ویژه داشته باشم که در سه بخش از نظرتان می گذرد. لازم به ذکر است مسعود مفیدی به سئوالات اولکامیز به شیوه گفتاری ( محاوره ) پاسخ داد و آن را دلنشین تر و صمیمی تر دانست. با ما همراه باشید .
آقای مفیدی ضمن سلام و خدا قوت در ابتدای مصاحبه خودتان را به کاربران اولکامیز و دوستداران موسیقی معرفی کنید؟ اصالتا از کجایید و متولد چه سالی هستید؟ زادگاهتان کجاست ؟ میزان تحصیلاتتون را بفرمایید و در کجا درس خوانده اید؟
منم سلام دارم خدمت شما جناب ایزدی عزیز و مردم عزیز ترکمن صحرا . لازم میدونم بگم من در ابتدا آهنگساز و تنظیم کننده و بعد خواننده هستم. متولد ۱۳۵۷ شهرستان آق قلا و بزرگ شده بندر ترکمن. دیپلم انسانی دارم و در سن بیست سالگی به صورت آزاد در موسسه موسیقی نوین در تهران آهنگسازی خوندم.
در چه خانواده ای بزرگ شدید؟ آیا خانواده شما اهل موسیقی هستند ؟
در یک خانواده فرهنگی و غیر موسیقیایی بزرگ شدم ، پدرم از قدیم فرهنگی بود و مسئول تربیت بدنی و فدراسیون سوارکاری بندرترکمن بود، البته الان خیلی وقته که بازنشسته شده .
چه عواملی باعث شد که به وادی جذاب موسیقی قدم بگذارید و از میوه های جذابش سرمست شده به جامعه شور و نشاط بخشید؟
علاقه من به موسیقی از سن ۹ سالگی، در یک گروه سرود وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی شکل گرفت و روز به روز بر علاقه مندی و دلبستگی ام به موسیقی بیشتر شد.
در زمینه ی موسیقی در چه کلاس هایی شرکت کرده اید؟ استادان برجسته ی شما چه کسانی هستند؟
بله در کلاس های موسیقی شرکت کردم. استادان آهنگسازی من جناب استاد حمید خدادای و جناب استاد کیومرث شمس و در زمینه تنظیم و صدابرداری استاد تویجان نیازی می باشند.
در هنگام اجرای کنسرت موسیقی به ویژه در حالت زنده و مستقیم در حضور شیفتگان ساز و آواز چه حس و حالی دارید؟
فعلا به صورت رسمی کنسرتی برگزار نکردم ولی در برنامه های تلویزیون یا مراسم های ارگانی که با حضور مردم هستش ، بیشتر سعی میکنم که معنی و موضوع هدفم رو که معرفی فرهنگ و موسیقی ترکمن هست رو برسونم و مخاطب با موسیقی هام ارتباط برقرار کنه .
شما بارها در صدا و سیما اجرای برنامه داشته اید؟ از حال و هوای تلویزیون صحبت کنید؟
صداسیما چهارچوب ها و خط قرمزهای خودش رو داره ، از طرز لباس پوشیدن و پوشش ، حرفهایی که قراره زده بشه یا نوع کلامی که اجرا میشه و خیلی چیزهای دیگه که شاید توی اجراهای غیر سازمانی این حساسیت ها نیست و بیشتر صمیمی تر میتونیم با مردم حاضر ارتباط بگیریم .
در عرصه ی موسیقی تاکنون چه فعالیت هایی داشته اید و آثاری را آفریده اید و چه قطعاتی را روانه بازار کرده اید؟
من در سن ۲۰ سالگی وارد دنیای حرفه ای آهنگسازی شدم و در این سالها در تولید خیلی از آلبوم های پاپ موسیقی با خوانندگان پاپ و موسیقی فیلم ها و برنامه های کودک و نوجوان دست داشتم ، که اگه بخوام به چند تا از این فعالیتهام اشاره کنم :
موسیقی متن فیلم تند باد مایا
موسیقی متن فیلم دزد و پری
موسیقی های کودک (عموپورنگ) میتوان نام برد.
به نظر شما یک هنرمند خوب چه ویژگی هایی را باید داشته باشد تا بتواند در جامعه تاثیر مثبت بگذارد؟
به نظرم هنرمندی که بخواد در جامعه و در بین مردم تاثیر گذار باشه ، باید خود ساخته باشه و در اون مسیر و هدفی که داره با برنامه ریزی پیش بره ، حسود نباشه ، از پیشرفت همنوعان خود خوشحال بشه و با اجرای هر کدوم از هنرهاش بتونه به اطرافیان خود تاثیر گذار باشه و افکار و حس خوب رو به مخاطب منتقل کنه .
گروه موسیقی شما که با آن فعالیت می کنید چه نام دارد ؟ اعضای گروه را به اختصار معرفی کنید؟
فعلا به صورت گروهی اجرای برنامه نداشتم و ولی اگر روزی برای اجرای کنسرت تصمیم بگیریم اسم گروه ( صدای ترکمن ) خواهد بود چون اسم آلبومم هم ( صدای ترکمن ) میباشد که به یاری خدا امثال منتشر میکنیم .
در چه سبکی اجرای برنامه دارید ؟
پاپ تلفیقی
موسیقی پاپ را در یک کلام تعریف کنید؟
موسیقی پاپ که در اصل به pop music , معنی موسیقی عامه پسند ( پاپیولار )میباشد. یک نوع سبک از موسیقی عامه پسند است ، موسیقی پاپ تعریف های خیلی زیادی میتونه داشته باشه ولی عموما موسیقی ایی که مردم پسند باشه بهش موسیقی پاپ میگویند
چرا بیشتر ترانه های شما بصورت ترکیبی ( فارسی – ترکمنی ) می باشد؟
من از کودکی موسیقی های اقوام دیگر جامعه رو میشنیدم و میدیدم که چقدر در موسیقی کشور مطرح هستند و همیشه جای خالی موسیقی پاپ ترکمنی رو خالی میدونستم ، در کل هدف من از تولید این سبک و این نوع موسیقی، معرفی موسیقی و فرهنگ ترکمن به افراد غیر ترکمن بود. چون به هر حال مردم ترکمن که با موسیقی خودشان آشنا هستن و روزانه دارن گوش میدن. واگر میخواستم بین اقوام دیگر جامعه معرفی کنم گوشه ای از کلام را باید به زبانی اجرا میکردم که اونا هم متوجه بشن . در کل تعریف من از موسیقی بیان احساسات به وسیله صدا هاست. هر نوع موسیقی در هر جای جهان بر روی هر کسی میتواند تاثیر گذار باشد و شاید برای معرفی موسیقی و فرهنگ ترکمن در عرصه بین الملل روزی مجبور شم به زبانهای دیگر هم ( انگلیسی)(ترکی استانبولی) و غیره اجرا کنم . برام خیلی مهمه که موسیقی ترکمن که به دوتار و کمانچه اش معروفه همیشه همراه آهنگای من باشه و بدرخشه .
این گفتگو ادامه دارد
www.ulkamiz.ir