اخبار

گزارش اولکامیز از برگزاری دوره خبرنویسی در بندرترکمن

کارگاهی برای «انتقال تجربه» میان فعالان حوزه رسانه ای است

پایگاه خبری اولکامیز – مؤسسه ی نوظهور مطبوعاتی ترکمن دیار گلستان که پاییز امسال به جرگه ی تشکل های فرهنگی رسانه ای پیوسته است در گام اول اقدام به برگزار دوره خبرنویسی در گنبدکاووس کرد که با استقبال خبرنگاران و علاقمندان قرار گرفت. این موسسه در گام دوم  مراسم بزرگداشت دو تن از چهره های پیشکسوت اهل قلم گنبد را برگزار کرد. اینک در سومین گام خود دوره خبرنویسی را با همکاری شهرداری و شورای شهر و هلال احمر بندرترکمن در شهر ساحلی بندر ترکمن برگزار می کند. در این باره گزارشی تهیه کردیم که می خوانید:

فقر نیروی انسانی آموزش دیده مرتفع می شود

روح اله هراتی خبرنگار اسبق ایرنا و مدرس این دوره در گفتگو با اولکامیز گفت: برگزاری دوره آموزشی خبرنگاری در بندرترکمن و استقبال فعالان مجازی و علاقمندان به حوزه رسانه نشان دهنده آن است که این توانمندی و ظرفیت برای پرورش استعدادها در شهرهای خارج از مرکز استان وجود دارد و اگر بتوان نیروهای مستعد را در این دوره های آموزشی  شناسایی کرد می توان امیدوار بود ارتباط بین این افراد را با رسانه های محلی برقرار و بخشی از  معضل اصلی نشریات محلی که فقر  نیروی انسانی آموزش دیده است مرتفع شود.

مدیر پایگاه خبری پریشهر و نشریه صبای گلستان افزود: یکی از نکات جالب در این دوره آموزشی حضور نسل های متفاوت بوده به طوری که در شهر بندرترکمن، هم افراد نسل z حاضر به فراگیری شدند هم افرادی که تجربه های فعالیت رسانه ای و کانال های اطلاع رسانی رسانی محلی را دارا بودند کاری که شاید در سالهای گذشته مورد غفلت قرار گرفته، آموزش خبرنویسی و کارگاه‌های انتقال تجربه در شهرستانهاست و اگر این روند تداوم داشته باشد موضوعات محلی در مرکز توجه رسانه ها قرار گرفته و آنگاه می توان گفت که محلی جهانی است.

کارگاهی برای انتقال تجربه

مهشید گودرزیان یکی از رورنامه نگاران گرگانی که در این دوره مشارکت فعالانه دارد در مورد اهمیت برگزاری کلاسهای خبرنویسی گفت: دوره آموزش خبرنویسی که با همت موسسه ترکمن دیار برگزار شد، از نگاه من بیش از آنکه یک دوره آموزشی باشد، کارگاهی است برای «انتقال تجربه» میان فعالان حوزه رسانه ای. آموختن اصول و چارچوب خبرنویسی از این جهت ضروری است که بدانیم فرق است بین نگارش خبر با نوشتن نظر شخصی. بدانیم فرق است بین نوشتن یک خبر معتبر و مستند که پاسخگوی بخشی از ابهامات افکار عمومی در حوزه ای خاص است با خبری که صرفاً منتقل کننده اطلاعاتی کلی و بدون داده های روشنگرانه و گاه بی اهمیت است.

وی اظهار داشت: از سوی دیگر توجه و تسلط به ارزش های خبری، عناصر خبر و ویژگی‌های خبر که با تکرار و تمرین و تجربه در فعال حوزه خبر و رسانه نهادینه میشود، کمکی بزرگ به خبرنگار در جهت طرح سوالات استخوان دار، واضح و جسورانه است. این مهم را هرگز نباید از یاد برد که طرح سوالات درست و طرح درست یک سوال، نیمه مهم و تأثیرگذار ماجرای خبرنگاری است.

در اماکن مجهر برگزار شود

آناحاجی طبری نیا فرهنگی بازنشسته و عضو تحریریه اولکامیز گفت: تشکیل این نوع کلاس ها مفید است بخصوص برای افراد جوان و میانسال که علاقمند به خبر نویسی هستند خصوصا در شرایط حاضر که  استفاده از اینترنت و ساختن کانال و سایت برای خبر نویسی کسترش یافته است. منتهی این کلاس ها باید در اماکن محهز و دارای وسایل سمعی و بصری باشد تا در فضای واقعی مورد تمرین قرار بگیرد. بدینوسیله  به دست اندرکاران و برگزار کنندگان این کلاس خسته نباشید میگویم امیدوارم ادامه داشته باشد.

نخستین دوره خبرنویسی در بندرترکمن

همراه نوری زاده قرجه یکی از شرکت کنندگان دوره خبرنویسی اظهار داشت: نخستین دوره خبرنویسی در بندرترکمن با هدف ارتقای سطح کیفی تولیدات رسانه‌ای، به همت مؤسسه مطبوعاتی ترکمن دیار گلستان با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر بندرترکمن و جمعیت هلال‌احمر شهرستان ترکمن در حال برگزاری است. هرچند که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی اصلی این دوره‌هاست، تلاش مجموعه‌های همکار در برگزاری این برنامه، نقشی کلیدی در تحقق آن داشت.

وی افزود: این دوره آموزشی، با تدریس استاد روح‌الله هراتی و همراهی سرکار خانم مهشید گودرزیان، فرصتی مغتنم برای علاقه‌مندان به خبرنگاری و تولید محتوا بود. سرفصل‌های آموزشی، شامل مبانی خبرنویسی، اصول نگارش حرفه‌ای، سبک‌های خبری و تحلیل محتوای رسانه‌ای، به شکلی نظام‌مند و کاربردی ارائه شد. رویکرد آموزشی ترکیبی از مباحث نظری و تمرینات عملی بود که امکان یادگیری عمیق‌تر را برای شرکت‌کنندگان فراهم کرد.

تقویت مهارت های نگارشی

این جوان مستعد بندرترکمنی تاکید کرد: فضای آموزشی، تعامل دوسویه بین اساتید و فراگیران را تسهیل کرد و محیط مناسب برگزاری، شرایط یادگیری را بهبود بخشید. این دوره علاوه بر تقویت مهارت‌های نگارشی و تحلیلی، چالش‌های واقعی خبرنگاری را به‌صورت عملی شبیه‌سازی کرد و زمینه‌ساز پرورش نیروی انسانی متخصص در عرصه رسانه‌ای منطقه شد. برگزاری مستمر چنین دوره‌هایی، بدون شک گامی مؤثر در توسعه رسانه‌ای منطقه خواهد بود.

سبب ارتقای سطح خبرنویسی میشود

عبدالستار کم از فعالان اجتماعی و مطاله گر بندرترکمن گفت: برگزاری اینگونه کارگاههای آموزشی به ویژه برای فعالان اجتماعی و فضای مجازی امثال ما، در راستای ارتقا سطح خبرنگاری حرفه ای نقش بسیار مهمی دارد. مکان کلاسها هم با توجه به اینکه در خود شهر بندرترکمن برگزار میشود ، خیلی عالی بوده و هم امورات زندگی رسید و هم در کلاس حضور یافت.

این فعال فضای مجازی افزود: به نظرم این دوره خبرنویسی با توجه به گستردگی حیطه خبرنگاری ، برگزاری چنین کارگاههای آموزشی باعث میشود که فعالان فضای مجازی و مطالبه گر با اکتساب فنون خبرنویسی، پیوسته و ظاهر مسائل را موشکافی نموده و با نگاهی تازه و توام با واقعیات ، پویایی را در جامعه نشر کنند. این دوره تخصصی خبرنویسی با شیوه ای عملی و تئوری و استفاده از متدهای روز با تدریس متفاوت مدرسانی همچون استاد هراتی مورد استقبال فعالان فضای مجازی و ادمینهای کانال خبری شهرستان بندرترکمن قرار گرفته است.

خدا قوت به بانیان دوره

عبدالسلام نظری یکی از علاقمندان به رسانه که از روستای قره بولاغ شهرستان علی آباد کتول در این دوره شرکت نموده است در این باره اعلام کرد: دوره خبرنویسی در بندر ترکمن به همت موسسه مطبوعاتی ترکمن دیار گلستان، شهرداری بندرترکمن درمکان هلال احمر بندرترکمن از تاریخ یکشنبه ۳۰دی ماه به مدت ۵ جلسه شروع گردید مدرسین  این کلاس ها اساتید و خبرنگاران باتجربه استان گلستان جناب آقای روح اله هراتی ، سرکار خانم مهشید گودرزیان که سالیان سال به شغل وحرفه روزنامه نگاری در سایت های خبری و خبرگزاری های رسمی  مشغول بوده اند و به صورت حرفه ای وبه روز اقدام به آموزش،دوره خبرنویسی می‌نمایند. در پایان از آقای همراه نوری زاده قره جه بابت هماهنگی واطلاع رسانی خوب و عالی بافعالین عرصه فضای مجازی وسایت های خبری که دراین کلاس ها حضور دارند تقدیر و تشکر مینمایم.

لطیف ایزدی ، کناره های شهر تاریخی جرجان

www.ulkamiz.ir

 

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا