پایگاه خبری اولکامیز – عاشرمحمد رئوفی، خبرنگار و فعال فرهنگی اجتماعی:
ششمین برنامه “گلستان هنر” با موضوع نغمههای ترکمن در انقلاب، همزمان با دهه مبارک فجر، روز چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آققلا برگزار شد. این برنامه که از سوی حوزه هنری استان گلستان تدارک دیده شده بود، به تجلیل از خلیفا دردی طریک و بررسی اثر ماندگار “ظالم آمریکا” اختصاص داشت.
عاشر محمد رئوفی مجری مراسم
این مراسم با اجرای عاشر محمد رئوفی، مجری و شاعر نامآشنای ترکمن، آغاز شد. برنامه با تلاوت قرآن توسط شادردی آخوند ایزدی و اجرای سرود ملی جمهوری اسلامی ایران ادامه یافت.
تأکید بر معرفی و ترویج هنرمندان ترکمن
بنی فاطمه، رئیس حوزه هنری استان گلستان، در سخنان خود بر لزوم معرفی و تجلیل از هنرمندان تأثیرگذار ترکمن تأکید کرد و گفت: برگزاری چنین برنامههایی ضروری است. باید تلاش کنیم هنرمندان ترکمن را بیش از پیش به جامعه معرفی کنیم. در دهه ۶۰ فیلم “شیلات” ساخته شد، اما تاکنون چند فیلم باکیفیت درباره ترکمنها تولید شده است؟ لازم است هنرهای برجستهای که در استان گلستان رخ داده است، بیشتر معرفی و ترویج شوند. جوانان ترکمن باید با مفاخر فرهنگی و موسیقایی خود مانند مرحوم دردی طریک آشنا شوند.
حضور چهرههای فرهنگی و اجرایی
این رویداد با حضور چهرههای شاخص فرهنگی و اجرایی استان برگزار شد، از جمله:
کوروش آهنگری، فرماندار آققلا
مهندس محقی، معاون فرماندار
احمد قلیشلی، رئیس اداره ارشاد آققلا
بنی فاطمه، رئیس حوزه هنری استان
کاهانی، معاون حوزه هنری
سالاری، کارشناس موسیقی حوزه هنری
بررسی موسیقی ترکمن و تأثیر آن در انقلاب
موسی جرجانی، نویسنده و پژوهشگر موسیقی ترکمن از گرگان، و سیدجان پورقاز، فعال فرهنگی و ادبی از آققلا، به تحلیل و بررسی موسیقی ترکمن در جریان انقلاب پرداخته و خاطراتی از مرحوم دردی طریک و شعر ماندگار ستار سوقی، “ظالم آمریکا” را مرور کردند.
شبی شاعرانه، حتی در تاریکی!
پخش کلیپی مرتبط با موضوع برنامه، حضار را به تفکر و سکوت فرو برد. در میانه مراسم، قطع برق سالن، وقفهای در برنامه ایجاد کرد، اما عاشر محمد رئوفی با اجرای شعری پندآموز در وصف فرزندش، این لحظه را به تجربهای شاعرانه تبدیل کرد. در فضای تاریک، شرکتکنندگان با حس و حالی متفاوت، به شنیدن شعرخوانی نشستند و مجلس، حال و هوایی شاعرانه یافت.
اجرای موسیقی و ذکر خنجر
در ادامه، گروههای موسیقی ترکمن به اجرای برنامه پرداختند:
گروه موسیقی مراد اودک
گروه موسیقی امین هیوهچی
گروه موسیقی ابراهیم ارازنیازی
همچنین، گروه ذکر خنجر صحنه سفلی به سرپرستی عبدالقیاس سوقی اجرای ویژهای داشت که مورد استقبال حضار قرار گرفت.
تجلیل از هنرمندان
در بخش پایانی مراسم، از خانوادههای مرحوم ستار سوقی و مرحوم دردی طریک با اهدای لوح تقدیر و هدایا تجلیل شد. همچنین به هنرمندان، خبرنگاران و فعالان فرهنگی حاضر در مراسم، لوح تقدیر اهدا گردید. عکس یادگاری و پذیرایی، حسن ختام این مراسم فرهنگی و هنری بود.
قدردانی از تلاش خبرنگاران
حضور خبرنگاران برجسته از جمله رستم جرجانی، عبدالرضا نظری و بهروز بیژه و دیگر اصحاب رسانه، در پوشش این مراسم قابل تقدیر بود.
جلیل سقر به عنوان دبیر اجرایی مراسم و فرشید کلته مسئول سمعی و بصری و روابط عمومی مراسم فعالیت داشتند.
مراسم دو ساعت ادامه داشت.
این مراسم، بار دیگر جایگاه والای موسیقی و هنر ترکمن را در انتقال مفاهیم اجتماعی و انقلابی به نمایش گذاشت و تأکیدی بر حفظ و معرفی آثار ماندگار این سرزمین بود.
www.ulkamiz.ir