نظری در باره امام جمعه شیعه در آق قلا
پایگاه خبری اولکامیز – مطلب « نکاتی در باره سخنان امام جمعه آق قلا در مراسم تودیع و معارفه فرمانداری » دیروز به قلم لطیف ایزدی در اولکامیز منتشر شد که در آن نویسنده به وجود امام جمعه شیعه در آق قلا انتقاد کرده بود.
یکی از کاربران بدون ذکر نام واقعی خود یادداشتی را در این خصوص ارسال کرده است که در راستای تبادل افکار و تضارب آرا و اندیشه ها منتشر می گردد.حال این یادداشت رسیده را با هم می خوانیم:
در پی اظهارات اخیر یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه «انتخاب امام جمعه شیعه مذهب در شهرستان آق قلا وهن ائمه جمعه کشور» است، لازم است چند نکته مهم مطرح شود.
اولاً، نظام جمهوری اسلامی ایران بر پایه وحدت اسلامی و احترام به تمامی مذاهب اسلامی استوار است. این وحدت نه تنها در سطح قومی و مذهبی، بلکه در همه عرصههای اجتماعی و فرهنگی از اهمیت ویژهای برخوردار است. ائمه جمعه کشور، چه اهل سنت و چه شیعه، همگی در راستای تقویت این وحدت و همبستگی میان مسلمانان فعالیت میکنند و هیچیک از این افراد در پی ایجاد تفرقه یا تحقیر یکدیگر نیستند. به همین دلیل، حضور یک امام جمعه شیعه در شهرستان آق قلا که اکثریت جمعیت آن را اهل سنت تشکیل میدهند، نه تنها مشکلی ایجاد نمیکند، بلکه فرصتی است برای تقویت همبستگی میان مسلمانان و تأکید بر اصول مشترک دینی.
امام جمعه محترم شهرستان آق قلا، حضرت حجتالاسلام والمسلمین حسینی، از بدو انتصاب خود، تمام تلاش خود را برای خدمت به مردم شهرستان و رفع مشکلات آنان بهکار بستهاند. ایشان در بسیاری از مراسمها، از جمله در هفته دولت، به صراحت به مسائل حیاتی مردم آق قلا از جمله آثار منفی کارخانه ید بر محیط زیست و سلامت مردم، تأمین آب شرب و مشکلات پسماند اشاره کردهاند. این اقدامات نه تنها از جنبههای مذهبی بلکه به عنوان دغدغههای انسانی و اجتماعی صورت گرفته است و باید بهعنوان گامهایی در راستای پیشرفت و رفاه مردم شهرستان ارزیابی شود.
اینکه برخی افراد در نقد انتخاب امام جمعه شیعه در آق قلا به دنبال بزرگنمایی اختلافات مذهبی هستند و آن را بهعنوان «وهن» ائمه جمعه کشور معرفی میکنند، نه تنها نادرست است، بلکه مغایر با اصول دینی و ملی کشور است. ائمه جمعه، فارغ از مذهب و قومیت، وظیفه دارند در راستای خدمت به مردم و تقویت وحدت میان مسلمانان فعالیت کنند. در این راستا، اقدامات امام جمعه آق قلا نباید موجب تفرقه یا سوء تفاهم شود، بلکه باید بهعنوان فرصتی برای تقویت همبستگی و تعامل میان مذاهب مختلف مسلمانان تلقی گردد.
در نهایت، باید تأکید کرد که وحدت مسلمانان در ایران همواره از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و تمامی اقدامات مسئولین مذهبی و اجتماعی باید در راستای تقویت این وحدت و همبستگی صورت گیرد. اجازه ندهیم که برخی اظهار نظرها موجب تفرقهافکنی یا اختلاف میان اقوام و مذاهب مختلف کشور شود. امام جمعه شهرستان آق قلا در پی تحقق مطالبات بحق مردم بوده و تلاش دارد تا در چارچوب اصول انسانی و اسلامی، گامهای مؤثری برای رفاه و پیشرفت شهرستان بردارد.
www.ulkamiz.ir