مطالب ویژه

نطق نماینده تربت جام و ذکر چند نکته

لطیف ایزدی ، اولکامیز : یکی از دوستان روزنامه نگارم  نطق دکتر جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده تربت جام و تایباد در مجلس یازدهم را برایم فرستاده بود که امروز صبح دیدم و چند بار شنیدم. در این باره لازم دیدم که چند نکته را یادآور شوم :

یک – با شنیدن این بیانات حالم خوش شد. نطقی که برایم انرژی بخش بود. حق طلبانه بود. بعنوان یک روزنامه نگار که دغدغه  اعتلای ایران ، ترکمن صحرا و اهل سنت را  دارد  اولین بار بود که چنین سخنانی را از وکلای مجلس یازدهم می شنیدم . به این نماینده جسور و شجاع  اهل سنت که برایم یادآور جلال جلالی زاده و بهاء الدین ادیب نمایندگان مجلس ششم بود درود می فرستم به دیگر دوستان هم توصیه می کنم که این نطق تاریخی را گوش کنند. واقعا شنیدنی ، غرور انگیز و دلگرم کننده است . این نطق برای دیگر نمایندگان نیز باید  الگو باشد . به ویژه نمایندگان اهل سنت که محرومیت ها را  بیشتر حس می کنند،  واقعیت های موجود را بدون ملاحطه در مجلس مطرح کنند و  نظارت دقیق تری بر اجرای قانون داشته باشند.

دو –  این نطق تاریخی از آن جهت که حرف دل مردم ایران به ویژه جامعه اهل سنت بود . در طی صد روزی که از مجلس یازدهم گذشت یکی از بهترین ها بود و یادآور سخنان علی مطهری و محمد صادقی و پروانه سلحشور در مجلس دهم که در اذهان عمومی باقی می ماند.

سه – برای اولین بار از زبان رحیمی جهان آبادی شنیدم که : ” در کشوری که اکثریت قاطع آن اهل سنت هستند بی نظیر بوتو شیعه مذهب نخست وزیر می شود ولی آیا عرش خدا به لرزه در می آید؟ و یا در عراق که اکثریتش اهل تشیع است یک کرد سنی رئیس جمهور می شود آیا عراق نابود می شود ؟ مگر شایستگی مذهب می شناسد ؟

”  بر این مبنا و پایه پس از ۴۱ سال از گذشت انقلاب اسلامی،  آیا اگر یکی از شایستگان ترکمن بعنوان فرماندار گنبد منصوب شود پایه های اسلام و نظام سست می شود ؟ آیا پس از سالها  استاندار و معاونین استاندار و چند تن از مدیران کل از شایستگان ترکمن انتخاب می شدند نظام تضعیف می شد ؟ آیا  روسای ادرات شهرستان هایی همچون گنبد – آق قلا – بندرترکمن – گمیشان – کلاله و مراوه تپه  که اکثریت جمعیت شان ترکمن هستند از نیروهای شایسته و متعهد و پاکدست همان قوم منصوب می شدند مشکلی ایجاد می شد ؟!

هرگز . بلکه ظرفیت های بالقوه نظام را نشان می داد. با این رویکرد جامعه اهل سنت دلگرمتر می شد وحدت عینی تر و ملموس تر به نظر می رسید و پایه های نظام تحکیم می یافت.

چهار-  –نماینده تربت جام  در این نطق هفت دقیقه ای مجلس انقلابی یازدهم را به چالش کشید و گفت : آیا مجلس  در راس امور بود ؟ در ته امور بود ؟ آیا در جریان امور بود ؟ مشکل کشور نه اصلاح طلبان و نه اصول گرلیان بلکه فرصت طلبان و تصمیم گیران در سایه  هستند وزارتخانه ها را نه وزرا بلکه مافیای پیرامون وزرا اداره می کنند.  ”

در این راستا نمایندگان باید با تصویب قوانین درست و کارشناسانه و نظارت دقیق بر امور جایگاه و منزلت مجلس را حفظ کنندد

پنج – نماینده تربت جام  به درستی  به حکمرانی خوب تاکید کردند و از وضعیت موجود انتقاد کردند و فرمودند : ” این کشور شرایط حکمرانی خوب را ندارد. شرایط لازم برای اینکه مردم امنیت فکری شغلی و کاری داشته باشند ندارد.  این مسیر نمی تواند آرمان های مردمی ترین انقلاب خاورمیانه را متحقق کند مسیری که می رویم  خوشایند مردم نیست . ”

بری نجات کشور باید از همه ظرفیت ها استفاده کرد. عقلای امور باید به فکر تدبیر و چاره باشند و کشور را از این وضعیت نجات دهند

شش – رحیمی در این صد روز به افزایش قیمت ها اشاره کرد و گفت: ” قیمت برنج ۴ برابر ، قیمت خودرو ۳ برابر ، سقوط ارزش پول ملی ۳۰۰ برابر شد  چرا اقدامی نمی کنیم ؟ ”

باید گفت که متاسفانه  این وضعیت صاحبان سرمایه را به سمت تولید سوق نمی دهد جهش تولید که جای خود دارد!

هفت  – این نماینده اهل سنت به درستی به  اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری  اشاره کرد و فریاد زد : ” گفت زنان حذف شده اند ؟ چرا  نیمی از جامعه  نمی توانند نامزد ریس جمهوری شوند ؟ کار امروز فکزی است کار یدی نیست. چرا میلیون ها اهل سنت ایران از ریاست جمهوری حذف شده اند و نمی تواند کاندیدای ریاست جمهوری شود شایسته سالاری مذهب نمی شناسد  ؟

بله درست فرمودند مسلما از شنیدن این حرف روح اعظم طالقانی در گور شاد شدند . اهل سنت پس از سالها می خواند در که در انتخابات کاندیدا شوند این ضعف باید اصلاح شود این سیاست درست به اهل سنت امید می دهد و اعتمادافزایی می کند.

ترکمن صحرا / ۲۱ شهریور ۹۹


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا