مطالب ویژه

مولانا عبدالحمید: به‌خاطر مردم و شرایط کشور باید با کشورهای دنیا تعامل کنیم

پایگاه خبری اولکامیز – شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، صبح پنجشنبه (۱ آذرماه ۱۴۰۳) در دیدار دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور، با جمعی از علمای شیعه و اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان در زاهدان، «حرمت‌گذاری» و «رسیدگی به خواسته‌های ملت» را «بهترین سیاست و استراتژی» دانستند و تصریح کردند: به‌خاطر مردم و شرایطی که بر کشور حاکم است نیاز است با کشورهای دنیا تعامل کنیم.

گام‌هایی که در راستای «ایجاد تغییرات» و «حل مشکلات مردم» برداشته شده تسریع پیدا کنند

به گزارش سنی‌آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید به وعده‌ها و سخنان رئیس دولت چهاردهم در ایام انتخابات ریاست‌جمهوری اشاره کردند و گفتند: جناب آقای پزشکیان! از آنچه در ایام انتخابات به مردم وعده دادید کاملا مشخص بود که جنابعالی مطالبات و خواسته‌های مردم را متوجه شده‌اید و ملت ایران هم به این دلیل به شما رأی داد که شما از دردها و مشکلات و خواسته‌های مردم ازجمله ایجاد تغییرات سخن گفتید و اکنون هم بحمدالله در همین راستا قدم برمی‌دارید، اما نیاز است این قدم‌ها تسریع پیدا کنند.

ایشان در ادامه گفتند: مردم ایران در شرایط کنونی با فشارهای سنگین اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. مشکلات مردم در شهرها و به‌ویژه در روستاهای سیستان‌وبلوچستان بسیار تکان‌دهنده هستند. بیکاری در استان وجود دارد و مردم بالاجبار و به‌خاطر یک لقمه نان به شغل‌های کاذب از قبیل سوخت‌بری که آینده‌ای ندارند و در شأن این مردم هم نیستند، روی می‌آورند.

حرمت‌گذاری به مردم «بهترین و قوی‌ترین سیاست» و «مهمترین استراتژی» است

مولانا عبدالحمید «نگهداری مردم» و «توجه به مشکلات و منافع مردم» را «بهترین سیاست» دانستند و گفتند: مردم بزرگترین سرمایۀ کشور و نظام هستند. لذا نگهداری مردم و حرمت‌گذاری به مردم و توجه و رسیدگی به خواسته‌ها و مشکلات‌شان بهترین سیاست است.

ایشان تاکید کردند: هر سیاستی که بتواند دل مردم را به‌دست بیاورد بهترین و قوی‌ترین سیاست و مهمترین استراتژی است. اگر ما در میان مردم و در خدمت مردم باشیم دل مردم به‌دست می‌آید.

«تعامل با جهان» و «تجدیدنظر در سیاست‌های خارجی و داخلی» در حل مشکلات اقتصادی کشور تاثیرگذار است

امام‌جمعه زاهدان بر لزوم «تعامل با جهان» و «تجدیدنظر در سیاست‌های خارجی و داخلی» تاکید کردند و گفتند: اقتصاد با سیاست گره خورده است. قطعنامه‌هایی که علیه ایران صادر شده و آخرین مورد آن نیز امروز صادر شد، موجب افزایش قیمت‌ها در بازار شده‌اند که این بیانگر ارتباط مستقیم «اقتصاد» با «سیاست» است.

ایشان تاکید کردند: تا زمانی که سیاست‌های داخلی و خارجی، مخصوصا سیاست‌های خارجی را مورد تجدیدنظر قرار ندهیم نمی‌توانیم مشکلات اقتصادی را حل کرده و ارزش پول ملی را افزایش دهیم. به‌خاطر مردم و شرایطی که در کشور حاکم است نیاز است که با کشورهای دنیا تعامل کنیم.

مردم محلی در طرح‌های کلان استان دیده نشده‌اند

مولانا عبدالحمید در ادامه به بیان مسائل و مشکلات استان سیستان‌وبلوچستان پرداختند و گفتند: در استان سیستان‌وبلوچستان طرح‌های کلان زیادی وجود دارد، اما متاسفانه مردم محلی در این طرح‌های کلان دیده نشده‌اند و جایی در این طرح‌ها ندارند.

ایشان خاطرنشان ساختند: مرزهای خشکی و دریا از مهمترین پتانسیل‌ها در این استان به‌شمار می‌روند. در تمام دنیا مرزها «فرصت» هستند، اما متاسفانه مرزهای ما تبدیل به «تهدید» شده‌اند و همواره باز و بسته می‌شوند. متاسفانه بر این مرزها مدیریت واحدی که شامل افراد توانمند باشد و بتواند سیاستگذاری کند وجود ندارد و تصمیم‌گیری‌ها در این زمینه مختلف هستند.

ایشان ادامه دادند: استان سیستان‌وبلوچستان دارای معادن استثنایی و بسیار بزرگ و با عیار بالا و ذخایر هنگفت است. معادن کلان در استان می‌توانند کشور را متحول کنند و باری را از دوش ملت و دولت بردارند. این معادن باید به نحوی بهره‌برداری و مدیریت شوند که به نفع ملت ایران تمام شود و مردم بومی منطقه نیز در آنها ذی‌نفع باشند. اینطور نباشد که فقط شرکت‌های بزرگ از این معادن بهره‌برداری کنند و مردم منطقه به‌جز مشغول‌شدن چند کارگر ساده، دیگر هیچ نفعی نبرند و ضایعات زیست‌محیطی برای مردم منطقه باقی بمانند.

امام‌جمعه زاهدان خاطرنشان ساختند: دشت‌های گسترده‌ای در سیستان‌وبلوچستان وجود دارند که اکنون بعضی از شرکت‌ها مزارع چندهزار هکتاری زیر کشت برده‌اند و از سدها و آب‌های زیرزمینی منطقه استفاده می‌کنند. در طرح سواحل مکران نیز از زمین‌های ساحلی استفاده می‌شود، اما مردمی محلی که قرون متمادی در این مناطق بوده‌اند، هنوز برخی از آنها در کپرها زندگی می‌کنند. اگر این مردم در طرح‌های کلان دیده نشوند این نقصان بسیار بزرگی است و سبب نارضایتی و دلخوری مردم می‌شود.

«فضای امنیتی» در استان مانع حضور «سرمایه‌گذار» می‌شود/ برای برقراری و حفظ امنیت، مردم را پای کار بیاورید

مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان‌شان به تبعات «فضای امنیتی» در استان نیز اشاره کردند و گفتند: در استان سیستان‌وبلوچستان فضای امنیتی وجود دارد و این فضا مانع حضور سرمایه‌گذار در استان می‌شود. لذا مهمترین نکته آن است که فضای استان به‌جای «امنیتی» به سمت «کارگاهی و اشتغال» سوق داده شود.

ایشان خاطرنشان کردند: در رابطه با امنیت نیز باید سیاستی اختیار شود که مردم برای برقراری و حفظ امنیت پای کار بیایند. نقش‌آفرینی مردم در این زمینه هم هزینه‌های تامین امنیت را کاهش می‌دهد و هم سبب امنیت پایدار و ماندگار می‌شود. استفاده از قوه قهریه برای تامین امنیت شاید منجر به امنیت موقت بشود، اما موجب ایجاد نارضایتی برای بعضی دیگر می‌شود.

«بکارگیری افراد توانمند و پاکدست» مهمترین خواستۀ مردم از دکتر پزشکیان است

امام‌جمعه زاهدان در پایان سخنان‌شان ضمن ابراز خرسندی از انتصاب «فردی توانمند» به‌عنوان استاندار سیستان‌وبلوچستان، گفتند: از اینکه جناب آقای پزشکیان برای استانداری سیستان‌وبلوچستان به یک فرد بومیِ شایسته و توانمند اعتماد کردند و همچنین به‌خاطر انتخاب آقای عبدالکریم حسین‌زاده به‌عنوان معاون، تشکر می‌کنیم.

ایشان افزودند: خواستۀ مردم از دکتر پزشکیان آن است که بتوانند از افراد توانمند و شایسته استفاده کنید. ما اهل‌سنت و بلوچ ناتوان نمی‌خواهیم، بلکه می‌خواهیم افرادی از بین اقوام و مذاهب بکار گرفته شوند که پاکدست و توانمند باشند و بتوانند کار کنند و سبب بدنامی مردم و دولت نشوند.

www.ulkamiz.ir

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا