سایت اولکامیز با فعالین ترکمن صحرا مطرح کرد: انقلاب اسلامی چه دستاوردهایی دارد و می تواند داشته باشد ؟
پایگاه خبری اولکامیز- انقلاب اسلامی ایران ۴۲ ساله شد. انقلابی که مردمی و حاصل رشادت های جوانان وطن و خون شهیدان بود. در طی این سالهای تلخ و شیرین شاهد رویدادها و اتفاقات زیادی بوده ایم، از جنگ تحمیلی تا دوران سارندگی ، از مشارکت بالا تا مشارکت پایین در انتخابات، از رئیس جمهور معزول و شهید تا نخست وزیر و رئیس مجلس محصور، از دوران اصلاحات تا دوران تحریم ، از تورم تا گرانی ، از سوء مدیریت تا اختلاس، از فقر و اعتیاد تا مرگ و کرونا و … به چشم دیده ایم . با وجود همه مشکلات و موانع انقلاب به حرکتش ادامه داد تا به امروز رسید. در طی این چهار انقلاب همچون دیگر انقلاب های دنیا ضعف ها و قوت هایی داشت. هر چند که خدمات و دستاوردهایش در جای جای کشور عزیزمان قابل انکار نیست اما می توانست بهتر و مطلوبتر از اینها باشد. به نظر می رسد که هنوز انقلاب اسلامی ایران به مراحل آرمانی خود نرسیده است که برای رسیدن به آن نیاز به همت و تلاش مضاعف هست. به مناسبت ایام دهه فجر و جشن های انقلاب که دیگر به علت کرونا برگزار نمیشود و بخاطر دغدغه ها و مشکلات معیشتی مردم رونق گذشته خود را ندارد به سراغ تنی چند از فعالین اجتماعی ترکمن صحرا رفتیم و از آنها دو سئوال ذیل را مطرح نمودیم که برخی سکوت را ترجیح دادند :
۱- مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در این چهار دهه برای اقوام به ویژه مردم ترکمن چه بود؟
۲- در گام دوم انقلاب کدام رویکرد و نگاه و اقداماتی لازم است تا از مشکلات اقوام کاسته شود و بیش از پیش به آینده انقلاب دلگرمتر شوند؟
تثبیت اقتصادی به حد تعادل نرسد مشکلات حل نمیشود
حاج نورجان آق یکی از فعالان اجتماعی گنبد در پاسخ به اولکامیز گفت: یکی از دستاوردهای انقلاب جمهوری اسلامی ایران در مورد اقوام، به رسمیت شناخته شدن اقوام ایرانی ازجمله در قانون اساسی، به عنوان مثال اصل ۱۵ قانون اساسی در مورد تدریس و آموزش خط و زبان …. اقوام است. برای کاسته شدن مشکلات مردم ترکمن در جمهوری اسلامی ایران تداوم ارتباط و تبادل نظر با همه ی اقوام ایرانی و مسئولین دولتی و گفتمان و تعامل و سعی بر تربیت شخصیت های علمی وتخصصی و برنامههای فرهنگی ، زمینه رشد را فراهم خواهند نمود البته تا زمانی که تثبیت اقتصادی در کشور به حد تعادل نرسد مشکلات فوق حل نگردیده بلکه افزون خواهد شد.
شورای شهر و روستا احیا شد
امان محمد خوجملی تحلیلگر سیاسی اظهار داشت : مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی برای مردم ترکمن و سراسر ایران برگزاری انتخابات شوراها می باشد که در زمان خاتمی اجرایی شد. به این ترتیب خیلی از اقوام توانستند در شهرها و روستاهای خودشان اعمال حاکمیت کنند. در گام دوم خواست مردم بر قراری دموکراسی و آزادی است تا در سایه آن مشکلات معیشتی مردم حل شود.
انقلاب پیشرفت علمی، نظامی ، صنعتی و کشاورزی را به ارمغان آورد
حاجی گلدی کر فعال سیاسی غرب ترکمن صحرا گفت : اینکه از گذشتههای دور در تلاش بودهاند تا با نفود در میان اقوام و مذاهب ایران اسلامی بین مذاهب تشیع و تسنن اختلاف انداخته و سیاستهای سلطهگرانه خود را پیاده کننده اما با استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران و با رهنمودهای امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری پیوند میان مذاهب و اقوام ایرانی بسیار قوی شد.
وی دستاوردهای انقلاب را چنین برشمرد: شکستن ابهت پوشالی ابرقدرت ، پیشرفت علمی به ویژه پزشکی ، پیشرفت نظامی ، صنعتی و کشاورزی ، توسعه و امور رفاهی و خدماتی ، بطور مثال تحت پوشش بیمه روستایی ، همکاری همه جانبه در سیل اخیراز جمله دستاوردها بود.
اقوام می توانند تاثیرگذار باشند
فرماندار پیشین بندرترکمن درباره گام دوم انقلاب افزود: همان طور که در اهداف، سیاستهای به اقتصادی و … تقسیم میشود، در اینجا نیز پیشنهاداتی وجود دارد که بیشتر ناظر به عمل است. مثلاً یکی از موضوعات که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، مسئله نگاه فرهنگی به مناطق قومی است و تعبیری که ایشان در سال ۱۳۸۸ و در کردستان داشتند، تعبیر کردستان فرهنگی بود. در نهایت، گام دوم انقلاب، باید گامی مبتنی بر نظام انقلابی باشد و به جایی برسیم که نه تنها اقوام موجب نگرانی نیستند، بلکه میتوانند در عرصه فراملی نیز تأثیرگذار باشند.
برای تامین رفاه و آسایش حداقلی جامعه تلاش شده است
جبار ایری فعال سیاسی بندرترکمنی یادآور شد : انقلاب۵۷ نتایج تلاشها ومجاهدت هایی بود که درطول سالیان مبارزه بعدازمشروطیت به بارنشست، اهداف مقدس و پیشروانه ای داشت که توانست ملت را به میدان مبارزه کشاند تا رژیم تا بن دندان مسلح را با مشت های گره کرده ساقط وبه زیر افکند، متاسفانه با برداشت های متفاوت ازهمان ابتدای پیروزی انقلاب شاهد درگیریها وغائله های پی در پی درنقاط مختلف کشوربودیم که با حمله و تجاوز کشور عراق به مدت هشت سال درگیر فجایع مختلف بودیم. رزمندگان و ملت غیورایران ازخاک میهن و انقلاب نوپای خود دفاع کردند، هشت سال دوران سازندگی، هشت سال دوران اصلاحات و دوهشت سال دیگر که حالیه درماههای پایانی کاردولت تدبیروامیدهستیم، همه وهمه با فرازونشیب هایی همراه بود که بعدازامام ( ره ) با رهبری های داهیانه مقام معظم رهبری درجهت تحقق اهداف و خواست های اولیه انقلاب درتلاش بودیم تا ضمن حفظ چارچوب باورها و اعتقادات دینی درمسیر تامین رفاه وآسایش حداقلی برجامعه نائل گردیم .
از ظرفیت ها و شایستگی ها هر منطقه باید استفاده شود
فرماندار پیشین آق قلا افزود: تفکیک خواست های قومیتی و جغرافیایی شایسته نظام وانقلاب نبوده ونمی باشد بلکه باید ضمن درنظرداشتن استعدادهای بالذات درجای جای وطن تلاش کنیم آنرا به فعل درآورده درمسیراستفاده ازظرفیتها و شایستگی های ساکنین هر منطقه بسوی آبادی وطن تلاش کنیم، گرچه راهی سخت و طولانی درپیش داریم اما وحدت ویکپارچگی درزیربیرق اسلام ونگاه بدون تعصب ازسوی حاکمان ودولتمردان وتوجه دقیق وعمل به فرامین رهبری رهگشای سعادت ملت خواهد گردید، امید که با جهان بینی ومماشات با همسایگان وحفظ حرمت متقابل با حفظ چارچوب خواستهای انقلاب ومبارزه بااستکبارجهانی روزهای خوش ونویدبخشی برای ملت شهیدپرور ایران اسلامی داشته باشیم.
آحاد جامعه به خود باوری و بلوغ سیاسی رسیدند
دکتر رحمان قره باش فعال اجتماعی آق قلایی گفت : مهمترین دستاورد انقلاب از منظر اینجانب در چهار دهه گذشته، اعتماد به نفس و به خود باوری رسیدن آحاد جامعه و به بلوغ سیاسی رسیدن مردم ایران و مردم ترکمن صحرا است . زیرا انقلاب اسلامی تکیه گاه اصلی خود را مردم شهر و روستا قرار داده است. در گام دوم انقلاب به نظر می رسد اگر دولت و حاکمیت به موضوع عدالت اجتماعی و اجرایی شدن قوانین موجود و تسلط کامل قانون مداری و نظارت اجرایی توجه جدی نمایند و بدون تبعیض پیدا و پنهان، امکان رشد همگان را بدهند، از بسیاری از مشکلات اقوام و به ویژه قوم ترکمن کاسته خواهد شد.
به حقوق قومیت ها توجه شود
جلال گل فعال اجتماعی جوان غرب ترکمن صحرا گفت : با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی پیشرفت و توسعه های خوبی در حوزه های مختلف اعم ازعمران و آبادی بهداشت و درمان آموزش و پرورش و غیره.. پدید آمد اقوام تورکمن از قاعده مستثنی نبود ولی آنطور که انتظار از اقدامات زیر ساختی برای انجام این امورات را داشتیم برآورده نشد به همین منظور در گام دوم انقلاب از مجریان امر تقاضا داریم رعایت حقوق اولیه شهروندان دیگر اقوام با گذشت چهل دوسال اندی از پیروزی انقلاب اسلامی که با مشکلات و دغدغه های فراوان مواجه اند سرو سامانی بخشید شود.
انتصاب شایستگان در مدیریت ها یکی از مطالبات است
این جوان سیاسی اهل روستای آرخ بزرگ تاکید کرد: اقوام تورکمن همچون دیگر اقوام ایران از عدم انتصاب شایستگان خود در پست های مدیریتی اعم از استاندار و معاون رئیسجمهور یا سفیر وهمچنین استخدام افراد شایسته در نیروی های مسلح که از دغدغه های اساسی قوم نجیب ترکمن به حساب میآید گله مندهای نیز دارند که با گماردن یکی از شایستگان این اقوام درمناصب های فوق الذکر دل گرمی بیشتری نسبت انقلاب همچون گذشت داشته باشیم.
میدان دادن به مناطق محروم در امر تحصیل
یکی دیگر از فعالین ترکمن که خواست نامش اعلام نشود گفت : ازکارهایی خوبی که بعد از انقلاب انجام شد در زمینه ادامه تحصیل نخبگان مناطق محروم بود. بدین صورت که کنکور به مناطق یک و دو و سه تقسیم بندی شد. این کار در واقع بزرگترین دستاورد انقلاب است. این کمک کرد امکان رقابت را برای دانش آموزان مناطق محروم باز گذاشت و در نتیجه بسیاری به مدارج عالی دست یافتند. وی افزود: اخیرا در بحث دانشگاه فرهنگیان استان گلستان شاهد اعمال سلیقه و تنگ نظری هایی مواجه شدیم که با منویات رهبری و خواست نظام مغایرت دارد و باید هر چه زودتر اصلاح گردد. اصحاب رسانه باید مدیر کل آموزش و پرورش استان گلستان را زیر سئوال ببرند و او را مجبور به پاسخگویی کنند. / انتهای پیام
گزارش از : لطیف ایزدی
www.ulkamiz.ir