امان محمد خوجملی رئیس حزب اتحاد ملت گنبد در جلسه فرمانداری چه گفت؟
پایگاه خبری اولکامیز – امان محمد خوجملی فعال سیاسی رسانه ای ترکمن در جلسه فرمانداری گنبد با احزاب دیدگاه های خود را در مورد مسائل روز کشور و منطقه به صورت صریح و شفاف سخن گفت.
رئیس حزب اتحاد ملت گنبد سخنان خود را به صورت مکتوب برای اولکامیز ارسال نمود که در پی می آید:
خوجملی گفت: گاهی اوقات فرماندار گنبد برای تبادل نظر و مشورت در مسائل گوناگون و امورات مختلف شهر، نمایندگان احزاب را دعوت و سخنان آنها را می شنود. در پایان نیز جمع بندی و نظرات خود را بیان می کند. امسال اولین جلسه از این نوع بود و گفت هر سه ماه یکبار تکرار می شود. در جلسه دیروز از هر حزب و تشکل ۵ نفر را دعوت کرده بود. در مجموع حدود سی نفر از تشکل های حزب اتحاد ملت ایران، حزب کارگزاران سازندگی، جمعیت ایثارگران، فدائیان اسلام، حزب موتلفه اسلامی، تشکل معلمان گنبد و چند تشکل دیگر حضور داشتند.
ابتدا از فرماندار محترم تشکر کردم که برای نمایندگان احزاب وقتی را در نظر گرفته اند تا پای صحبتها آنها بنشیند و به سخنان آنها گوش دهند. گفتم این رویکرد بسیار مثبتی است امیدوارم تعداد جلسات آن هر سال بیشتر شود.
مشکل اصلی مردم در شرایط فعلی گرانی و تورم روز افزون است تا جایی که بعضی از اقشار و گروهها برای اینکه صدایشان به گوش مقامات برسد وارد خیابانها شده اند. مانند کارگران و کشاورزان و معلمان و بازنشستگان.
اینها حقوقشان متناسب با تورم افزایش پیدا نکرده است. افزایش حقوق در حد ۱۰ درصد و تورم در حد ۴۵ درصد قابل قبول نیست. دولت باید حقوق کارگران و معلمان و کارمندان خود را متناسب با تورم افزایش دهد.
در قسمت دوم سخنان خودم به انباشتگی مشکلات اشاره کردم: مشکل اصلی در کشور ما این است مسئولان کشور وقتی مشکل به مرز فاجعه نرسد از خواب بیدا نمی شوند. بعد از قول جامعه شناسان کشور اعلام کردم آنها مراحل مختلف مشکل را به شش مرحله تقسیم کرده اند. دغدغه، مسئله، مشکل، معضل، بحران و فاجعه.
عیسی کلانتری وزیر سابق کشاورزی و رئیس سابق سازمان محیط زیست در تاریخ هفتم اردیبهشت ۱۳۹۴ طی مصاحبه اعلام کرده بود در دنیا دو کشور سفره آبهای زیر زمینی خود را از بین برده اند. یکی ایران و دیگری مصر. ایران ۹۷ درصد و مصر ۴۷ درصد آبهای زیر زمینی خود را مصرف کرده اند.
کلانتری یک مقدار در مورد ایران غلو کرده است. اما کارشناسان محیط زیست معتقدند ایران ۷۵ درصد آبهای زیر زمینی خود را مصرف کرده است. کشورهای اروپایی کشورهای مرطوب محسوب می شوند ولی با این وجود فقط سی درصد آبهای زیر زمینی خود را مصرف می کنند و بقیه را می گزارند تا آب بتواند خود را باز تولید کند. ایران یک کشور خشک و بیابانی محسوب می شود این فاجعه است که یک کشور خشک در مورد حیاتی ترین ماده خود این چنین غیر مسئولانه رفتار کند.
در کنار همین خط آلمان از عمق سیصد الی چهارصد متری زمین آب در می آوریم و شالی و هندوانه و خربزه می کاریم. این اوج دیوانگی است ما داریم طلا را با آهن عوض می کنیم. آب هیچ کالای جایگزین ندارد. ما در ایران تنها دو استان مرطوب داریم (مازندران و گیلان ) فقط در این دو استان مردم می توانند با حفر چاه عمیق شالی بکارند و در بقیه استانها تمام چاههای عمیق و نیمه عمیق باید هر چه زود تر پلمپ شوند. برای امور کشاورزی حتی یک قطره آب نباید از زیر زمین استخراج بشود. ما باید به کشاورزی دیم قناعت کنیم. و گرنه دولت مجبور می شود در سالهای آینده در کنار دریاها دستگاههای آب شیرین کن نصب کند و آب را لیتری سه هزار تومان و پنج هزار تومان بفروشد. در این شرایط با این آب نه می شود کشاورزی کرد نه می شود دامپروری کرد و نه می شود مرغداری. زندگی ما تبدیل می شود به زنده مانی. دولت از همین سال آینده اقدام کند می تواند جلو فاجعه را بگیرد و گرنه ما با این فاجعه تنها بیست سال بیشتر فاصله نداریم.
در قسمت سوم سخنان خودم گفتم: در عرض ۶۰ سال گذشته حدود یک میلیون حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق در ایران حفر شده است و نصف این چاهها غیر قانونی بوده است چرا جلوی اش را نگرفته اند؟
بعد از انقلاب از وسعت جنگلهای ما حدود هشت میلیون هکتار کاسته شده است. این باعث گرمای هوا و تغییر آب و هوایی و اقلیمی و افزایش ریزگردها شده است. از ۶۰۹ دشت ایران ۳۰۰ دشت با فرونشست زمین مواجه شده است. وقتی زمین به این مرحله برسد نه قابل سکونت نه قابل کشاورزی است. باید به یک جای دیگر کوچ کرد و رفت.
بعد هم در خصوص مشکل سرقت و مشکل عدم پرداخت طلب کشاورزان کلزا کار و گندم کار و دستمزد اندک کارگران روز مزد و در پایان در خصوص سیاستهای داخلی و خارجی و سیاست منطقه ای ایران و ضرورت صلح و سازش با قدرتهای خارجی و کنار گذاشتن خصومت و تقابل با کشورهای غربی سخنانی بیان کردم.
www.ulkamiz.ir