یادداشت

جایگاه مؤذن دراهل سنت

پایگاه خبری اولکامیز – حاج آنه محمد مارامایی:

درجوامع مختلف اگر با دقت به مشاغل بنگریم .متوجه می شویم .که بعضی ازمشاغل بعلت بسیار سخت بودن و…چندان مردم ازآن شغل ها استقبال نمیکنند.چون توانایی افراد محدود بوده و قاعدتا انسان هادرکارهایی مشغول هستند که توانایی انجام آن کارها را دارند .

یک نمونه ازکارهایی که درمیان مسلمانان بنظر همگان بسیارسخت است.وافرادکمی تمایل به انتخاب آن را دارند مؤذن بودن درمساجد است‌.مؤذنی که عین ساعت. اتوماتیک وارباید درمواقع خاص کارخودش را دقیق وبی نقص انجام دهد.لذا قبول کردن این شغل ومسئولیت برای همه افراد جامعه امکانپذیرنیست.

اگر سخت بودن این شغل معنوی را بخواهیم خوب درک کنیم درجوامع مسلمانان به افرادی که این شغل را انتخاب کرده اند.دقت نماییم متوجه سخت بودن این شغل خواهیم شد.افرادیکه درگرما وسرما درساعت های خاص وتعیین شده ازخانه شان بیرون آمده وبسوی مساجد می روند وبا گفتن اذان مردم را ازخواب بیدار می نمایند وآنها را جهت اقامه نماز به مسجد فرا می خوانند.واین کار ووظیفه خودرا با عشق وعلاقه جهت کسب پاداش الهی همیشه انجام می دهند .

اگر دراین مورد درمیان مسلمانان دیارمان هم جستجو بعمل آوریم متوجه می شویم که افراد زیادی با توجه به سخت بودن این شغل.بازهم بمدت چنددهه این مسئولیت خودشان را بی نقص وکامل انجام داده اند.وازقبول این مسئولیت بسیار خوشخال هم هستند

ازاین نظر دین اسلام هم با توجه به ارزش واهمیت این شغل پاداش های ویژه برای مؤذن معین کرده است.ازجمله گویند که اگر یک فردی بمدت ۷ سال متوالی مؤذن یک مسجدی باشد.خداوند کل گناهان اورا بخشیده و بهشت را نصیب او مینماید.

وقتی پیامبر(ص) این حکم اسلامی را مردم بیان نمودند خیلی ازمردم تمایل به مؤذن شدن داشتند .ورقابت میان مسلمانان درکسب این شغل ومقام پیش آمد.پیامبر(ص) با توجه به این وضعیت فرمودند: گرچه مؤذن بودن یک مسلمان کارش بسیارارج ومنزلت زیادی دارد.

اما چون درهرمسجد یک یا دوموذن لازم است.همه نمیتوانند مؤذن باشند.برای همین علت خداوند کریم فرموده است .مسلمانان می توانند با تکرار جملات اذان واقامه به هنگام اذان واقامه به این درجه وپاداش نائل شوند.علاوه برآن یک مؤذن باید ازلحاظ صدا.گفتن جملات وکلمات متخصص ونمونه باشد .
وقتی مسلمانان شرایط را شنیدند..با حالت خوشحالی وشکرانه پیش خود عهد بستند که حالا که نمی توانند درمساجد مؤذن باشند .میتوانند درکنارزندگی معمولی خود همیشه جملات اذان واقامه را بمدت ۷ سال تکرار کنند تا اجر وپاداش الهی نصیب شان شود..
شاید متوجه شده اید که اینروزها درمیان مسلمانان اهل سنت گروهی درهنگام شنیدن اذان حالات وحرکات خاصی انجام می دهند .که گروه دیگر چندان به آن معتقد نیستند.دوست دارم آنچه دراین باره شنیده ام را بیان نمایم.

درهنگام شنیدن اذان وقتی مؤذن جمله اشهدان محمدرسول الله می گوید .بعضی ازمسلمانان ناخن دوانگشت شصت خودرا می بوسند ودعای خاص آنرا انجام می دهند .

فلسفه این حرکت این است که روزی حضرت آدم (ع) وقتی خداوند فرمود که ای آدم شما اولین پیامبر درروی زمین هستید وآخرین پیامبر هم ازنسل شما حضرت محمد(ص) است.آدم (ع) وقتی این جمله را شنید فرمود ای خدای توانا آیا می شود تصویر آخرین پیامبر (ص) را به من نشان دهید؟

خداوند فرمود: به دو ناخن انگشت شصت خود نگاه کنید تا تصویر پیامبر خاتم را ببینید .آدم (ع )وقتی به دو ناخن انگشت شصت خود نگاه کرد . تعجب کرد وبا عشق وعلاقه تصویرپیامبر(ص) را بوسید ودعای خاصی انجام داد. که الان مردم مسلمان آنرا انجام می دهند.
مفهوم کلی این دعا این است که ای خدای توانا نام پیامبر(ص) را بروجودم جاری ساز تا شفا دردهایم شود ونام پیامبر(ص) را باعث روشنایی چشمانم بگردان . اما گروهی دیگر این نوع حرکات را چندان قبول ندارند واگرهم به آن معتقد هستند این حرکات را انجام نمی دهند.

بعضی ازمردم می گویند. اگر این حرکت خوب باشد چرا همه مسلمانان چه شیعه وچه سنی انجام نمی دهند؟دررابطه با این موضوع خاطره ای بیان می نمایم:

روزی دبیر عربی وقرآن مان درکلاس سوالی کرد وهمه دانش آموزان نتوانستند به آن جواب دهند .دبیر پرسید:اولین تلویزیون را کی اختراع کرد؟ چون جوابی ازدانش آموزان نشنید گفت : خدای دانا وتوانا.

دانش آموزان ازدبیر خواستند که جریان را خوب توضیح دهد.دبیر هم همین داستان دیدن شدن تصویر پیامبر(ص) را تعریف نمودند.

دانش آموزی باخنده گفت چقدر تلویزیون کوچکی بوده است دبیر گفت: دبیرگفت چندان هم کوچک نبوده است.شمامی دانید که قد آدم (ع )پنجاه متر بوده وناخن انگشتانش هم سی الی چهل سانتیمتر.

خلاصه هدف از نوشتن این مطلب این است که مردم باید به مؤذن های مساجد که درشبانه روز زحمت می کشند وزندگیشان را براساس امورات شغل شان نظم می دهند احترام بگذارند .چون واقعا شغل ومسئولیت بسیار سختی است.انشالله که خداوند اجر وپادش بسیار نیک به همه مؤذن ها دهد.

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا