سیاسی

کابوس یا رویا؟!

پایگاه خبری اولکامیز – تحلیلی از بهمن محمد آلق*: به محض انتخاب شدن ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا اکثریت ناظران واکنش منفی و توام با نگرانی نشان دادند اما عده ای هم از انتخاب استقبال کرده و روی خوش نشان دادند.

باید خاطر نشان کنم‌ که بالذات هیچ موضوعی در سیاست ورزی، بد یا خوب مطلق ندارد و نحوه ی مواجه افراد با یک پدیده ،خوبی یا بدی آن را نشان میدهد. همین الان که این سطور را می‌نویسم بسیاری از سودجویان و منفعت طلبان ، خوشحال و راضی به انباشت کالاهای مصرفی مردم و احتکار اجناس اساسی مشغول هستند و برای موجودی حساب خود رویا بافی میکنند و عده ای دیگر نگران از وضعیت پیش آمده ،به فکر معیشت و گذران حداقلی زندگی خود هستند.

سئوال مهمی که مطرح می‌شود این است که سردمداران و دولتمردان ما با نظام نوین جهانی ،چه کنش و واکنشی خواهند داشت؟

اگر رویکرد غیر تعاملی و تقابلی و شعاری ادامه یابد ،آمدن ترامپ به معنای واقعی کابوس خواهد شد و یادآور تحریم حداکثری، ولی اگربا نرمش قهرمانانه و تغییر تاکتیکی به این واقعه به منزله ی فرصتی برای اصلاحات و تعدیل سیاستها، نگریسته شود می تواند رویایی برای قشر ضعیف و نگران جامعه باشد، همکاری با بزرگترین اقتصاد و صنعت و بازار جهان ،می تواند پنجره های بسته را باز کند و گشایش های جدی اقتصادی فراهم کند.

ترامپ ابتدا یک تاجر است و سپس رییس جمهور.

اگر بخواهیم از صدر اسلام الگو بگیریم پیامبر اسلام در شرایط مختلف رفتارهای متناسب نشان دادند، اگر در موضع ضعف بودند از در صلح و مذاکره وارد می‌شدند. اگر در موضع قوی بودند از در مداخله ی نظامی و قهری ورود کرده اند. اگر هم آرامش حاکم بود این امنیت و صلح را ،بر هم نزدند .

آنچه که مطلق است کسب منافع ملی در هر صورت است و آنچه که نسبی است نحوه ی واکنش به رویدادها است .

اگر بخواهیم فوتبالی مثال بزنیم گاهی بازی، برد یک بر صفر و گاهی هم پنج بر چهار میشود که در بازی دوم تماشاگران لذت بیشتری میبرند. یک بازی پر گل و تماشاگر پسند ،قطعا برای همه بهتر است.

*عضو شورای نویسندگان رسانه اولکامیز

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا