تجلیل از محمود عطاگزلی؛ نویسنده و محقق ترکمن در جیحون + تصاویر
پایگاه خبری اولکامیز – پنجاه و پنجمین نشست انجمن جیحون متفاوت و جالب توجه بود. این نشست روز جمعه هفدهم آذر با حضور گرم علاقمندان به فرهنگ و ادبیات ترکمن در کتابخانه شخصی ولی محمد خوجه برگزار شد. علاوه بر شاعران ، نویسندگان و فعالین فرهنگی ادبی گنبد از شهرهای دیگر استان ، کلاله ، آق قلا و حتی مرواه تپه نیز میهمانانی حضور داشتند.
نشست حاوی سه بخش بود. در بخش اول دکتر بای محمد چندری در مورد یکی از آرزوهای مختومقلی فراغی که سفر حج و زیارت خانه خدا بود سخن گفت.
وی اظهار داشت: ترکمنها می گویند امیدلی قوش کعبه یتمیش. امید به انسان قوت می دهد انسان را به حرکت وا می دارد. مختومقلی آرزو دارد به حج برود و خانه خدا را از نزدیک زیارت بکند. معشوق فراغی خداست. او به دنبال شناخت معبود است.
« آصلا سنی گورمیمشم دلداریم / قمری می سن بلبل می سن نامه سن »
دکتر چندری افزود: فراغی می داند راه سنگین است برای رفتن یا نرفتن دچار تردید می شود به همین خاطر می گوید: « قورقی امید اورتاسینا حیرانم » ولی ادامه می دهد هر چند به مقصد نیم رسد ولی برای او مسیر هم مهم است.
بخش دوم نشست جیحون به تقدیر و تشکر از زحمات استاد محمود عطاگزلی اختصاص یافت. ولی محمد خوجه بانی این امر خیر گفت: محمود عطاگزلی شخصیتی بی ادعا و خدوم برای منطقه است. اکنون فرهنگ و ادبیات ترکمن رشد کرده است و شخصیت های زیادی به فعالیت مشغول هستند از دیدگاه من در واقع رنسانس ترکمن ها آغاز شده است محمود عطاگزلی ثمره و نتیجه این رویداد فرهنگی ادبی می باشد.
فرهاد قاضی گفت: محمود عطاگزلی به مانند برادرم به حساب می آید چرا که سالها در کنار پدرم در خانه به کار فرهنگی ادبی مشغول بود.
نائب رئیس انجمن جیحون افزود: این مراسم در خور و شایسته محمود عطاگزلی نیست ولی در حکم مقدمه و آغاز کاری ارزنده می باشد. انشاء الله درآینده برای این شخصیت فرهنگی و پرکار مراسم باشکوهتری خواهیم گرفت.
بای محمد قلیچی شاعر مراوه ای خود را مدیون محمود عطاگزلی دانست. وی درخاتمه شعری نیز خواند.
آنا دردی کریمی نویسنده فرهنگی هم فعالیت عطاگزلی در عرصه فرهنگ و ادبیات را ارزشمند و ستودنی عنوان کرد.
یاشار نیازی خبرنگار گنبدی نیز در سخنانی محمود عطاگزلی را استاد خود یاد کرد و تلاش های او را در عرصه فرهنگ وئ ادبیات قابل تقدیر دانست.
سپس مجری مراسم محمود عطاگزلی گل سر سبد مجلس را به صحنه دعوت کرد. وی گفت: از استاد ولی محمد خوجه و انجمن جیحون تشکر می کنم من انتظار نداشتم استادانی هستند که از بنده بیشتر کار کردند و شایسته تقدیر هستند
ویراستار دیوان مختومقلی فراغی افزود: فعالیتم را با استاد بدخشان شروع کردم بعد با حاج آقا قاضی ادامه دادم. تاکنون بیش از ۴۰ کتاب را ویراستاری کرده ام. کار اضلی من لغت است
در پایان این بخش ولی محمد خوجه ، فرهاد قاضی ، رحیم مرادی و بای محمد قلیچی هدایایی به محمود عطاگزلی اهدا کردند.
درحالیکه دو ساعت از آغز برنامه گذشته بود برخی از میهمانان به شهر و دیار خود عزیمت کردند سومین بخش نشست جیحون آغاز شد. این قسمت به خوانش شعر و ارائه دیدگاه های فرهنگی ادبی اختصاص داشت.
حاجی محمد قرنجیک، محمود صادقی ، مهندس خوشکام ، حاجی مراد آق ، رحیم مرادی ، نورنیاز آق و دانیال قزلجایی اشعاری قرائت کردند.
در این نشست ارازمحمد سارلی، ابراهیم کلته ، دکتر حمید نظری، عبدالرحیم نیازی ساعی ، محمد آخوند بازیار ، احمد خواجه ، امان محمد خوجملی، حبیب نیازی ساعی و سخی بخشنده دیدگاه های فرهنگی ادبی خود را بیان کردند.
پایان بخش نشست جیحون عکس گروهی یادگاری بود که یاشار نیازی گرفت.
نشست جیحون بیش از سه ساعت به طول انجامید . مدیر نشست را فرهاد قاضی و مجریگری آن را لطیف ایزدی بر عهده داشت .
عکس – فرهاد قاضی – شریف شیرمحمدلی
www.ulkamiz.ir