یادداشت

اهمیت زبان مادری

پایگاه خبری اولکامیز – عایشه قزلجه: اندیشیدن به فردای زندگی کودکانمان، بی ‌شک دغدغه ی خاطر همه والدین از هر طبقه ی اجتماعی و با هر سطح سواد و فرهنگی می‌باشد. شرایط سخت اقتصادی امروز جامعه ی ما که خواه ناخواه تمامی جنبه‌های زندگی فردی و اجتماعی مان را تحت تاثیر قرار می‌دهد بیش از پیش ،این دغدغه مندی عمومی را پررنگ‌تر و ملموس‌تر می‌نماید.

اما آنچه که می‌خواهم در اینجا به آن بپردازم دغدغه ی زبان مادری مان( ترکمنی) است. اینکه چگونه به طور صحیح زبان ترکمنی را بیاموزیم و به گونه‌ای اصولی به فرزندانمان آموزش دهیم؟

لازمه ی این مهم تکرار و تمرین درست آن در زندگی عادی و روزمره‌مان می‌باشد. چیزی که امروزه روز، کمتر در بین خانواده‌های نسل جوان شاهدش هستیم. نسل جوانی که، وفاداری به زبان و فرهنگ مادری را نوعی تحجر و تعصب کورکورانه می‌انگارد و حرف زدن به زبان فارسی را با هم زبانِ ترکمنِ خویش در کوچه و خیابان و حتی در منزل با اعضای خانواده خود دلیل بر فخر و روشنفکری خود تصور می‌کند! تصوری منسوخ، باطل و تاسف برانگیز.

زبان فارسی به عنوان زبان رسمی کشورمان از همان مقطع پیش دبستانی و حتی قبل‌تر در مهد کودک‌ها به فرزندانمان آموزش داده می‌شود زبانی که آنها بدون نیاز به تلاش زیاد از طرف ما از طریق مدرسه،کتاب‌ها، رسانه‌های عمومی (رادیو و تلویزیون) و همسالانِ فارسی زبانِ خود یاد می‌گیرند. پس چه خوب می‌بود که این اهمیت و جدیت به جا و به اندازه ودر راستای دستیابی به اهدافِ فرهنگِ قومی خودمان خرج می‌شد.

اصالت مفهومی بسیار عمیق و گسترده دارد. عمقی که ریشه در قدمت اجداد و نیاکانمان دارد و گستره‌ای به وسعت باورها، اعتقادات ،آداب و رسوم ،زبان و فرهنگ ما .اصالت واقعی حفظ و مراقبت از همه ی این موارد است. همه این‌هایی که هویتِ منِ ترکمن را می‌سازد.

حفظ هویت و روح فرهنگی یک سرزمین، همگی در گرو اهمیت نهادن و مراقبت و پاسداری از میراث بر جای مانده از گذشتگان است. زبان میراث معنوی و ناملموسی است که به صورت شفاهی از نسلی به نسل بعدی منتقل شده تا به ما ارث رسیده است. بنابراین بر ماست، که به این میراث ارزشمند به عنوان اولین مشخصه ی بارزِ ترکمن بودنمان در کنار پوششِ ساده و سنتی زیبایمان احترام بگذاریم و از آن مراقبت نماییم.

بدون شک همه ما زن و مرد و پیر و جوان در برابر این امر مهم مسئولیم و وظیفه داریم زبان شیرین و اصیل خودمان را به فرزندانمان آموزش دهیم و با افتخار از حفظ این میراث ارزشمند و مشاهده نسلی که به شکلی اصیل ، یک شکل، صحیح و زیبا به زبان مادری مان صحبت می‌کنند لذت ببریم.

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا