فرهنگی

انجمن جیحون از استاد نیازی ساعی تجلیل کرد + تصاویر

پایگاه خبری اولکامیز – انجمن ادبی جیحون هر ماه از یکی از پیشکسوتان و بزرگان فرهنگ و ادبیات ترکمن تجلیل می کند.  این بار برنامه جیحون تجلیل از استاد عبدالرحیم نیاری ساعی بود.

شامگاه چهارشنبه دهم بهمن ماه جمعی از اعضای جیحون میهمان خانه استاد نیازی ساعی شدند و از وی تجلیل کردند. در این برنامه ؛ فرهاد قاضی، آنادردی کریمی ، ابراهیم کلته ، رحیم مرادی، نازمحمد یگن محمدی، بهروز مفیدی، حبیب نیازی ساعی ، عبدلملک خرمالی و لطیف ایزدی حضور داشتند.

فرهاد قاضی در این مراسم گفت: انجمن جیحون برنامه تجلیل و تکریم از بزرگان فرهنگ و ادبیات را در دستور کار قرار داده است. در نظر داریم هر ماه یکی از شخصیت های فرهنگی ادبی منطقه را تجلیل کنیم. ماه قبل از شاعر پیشکسوت امان گلدی آق آتابای تجلیل کردیم .

نائب رئیس جیحون افزود: الیته این حرکت مقدمه است و انشاء الله در آینده برای استاد نیازی ساعی مراسم بزرگداشت خواهیم گرفت.  ۲۴ جلسه جیحون در کانون بازنشستگان تشکیل شد و در حال حاضر ۲۹ جلسه مختومقلی خوانی بانوان جیحون در دفتر بنیاد مختومقلی برگزار میشود. به همین جهت از همکاری صمیمانه استاد عبدالرحیم نیازی ساعی تشکر می کنیم.

دکتر ابراهیم کلته، نویسنده و عضو ارشد جیحون ، استاد نیازی ساعی را سرمایه فرهنگی ادبی تمام نشدنی ترکمن صحرا دانست و گفت: استاد نیازی ساعی همیشه برای انجام فعالیت های فرهنگی ادبی آماده است و در این عرصه ، پرانرژی ، خالصانه و با عشق قدم بر می دارد.

نازمحمد یگن محمدی در باره اخلاق و شخصیت و فعالیت های عبدالرحیم نیازی ساعی سخن گفت.

وی افزود: پدر استاد نیاری ساعی از شخصیت های معروف منطقه بوده و روستای ناز آیاد بندرترکمن به نام ایشان نامگذاری شده است.

رحیم مرادی فعال فرهنگ و ادبیات و عضو ارشد جیحون که مجری این برنامه بود استاد عبدالرحیم نیازی ساعی در عرصه فرهنگ و ادبیات تلاش های چشمگیری داشته است. وی برای همه ما الگو هستند. تجلیل از بزگان در فرهنگ ما تاکید شده و از اهمیت بالایی برخوردار است. شخصیت هایی برجسته چون نیاز  ساعی شایسته ی تجلیل هستند

حبیب نیازی ساعی فعال فرهنگ و ادبیات ترکمن گفت: چهار ساله بودم که پدرم فوت کرد برادربزرگم عبدالرحیم  به مانند پدر از ما حمایت و پشتیبانی کرد. یکی از ویژگی های عبدالرحیم این است وقتی به سفر میرفت برای ما کتاب هدیه می آورد و بعد هم  نظارت میکرد تا کتاب را بخوانیم . تا الان به همت استاد نیازی ساعی ۱۱ کتاب در زمینه فرهنگ و ادبیات ترکمن چاپ کردیم که یکی از آنها چاپ قدیمی ترین نسخه مختومقلی معروف به  مانقشلاق و ملانفس می باشد.

آنادردی کریمی، نویسنده و عضو ارشد جیحون از تلاش های مستمر فرهنگی استاد نیازی ساعی تشکر کرد و تاکید کرد که وی زندگی نامه خود را به زبان  ساده و سلیس به رشته تحریر در بیاورد.

بهروز مفیدی عضو هیئت مؤسسه جیحون گفت : بنده سالها در استان کردستان زندگی کردم نام و آوازه استاد نیازی ساعی در کردستان هم شنیده میشد.

عبدالملک خرمالی شاعر و عضو ارشد جیحون گفت: بنده از نزدیک با فعالیت های استاد نیازی ساعی آشنا هستم و از زحماتش تشکر می کنم.

لطیف ایزدی عضو هیئت مؤسس جیحون گفت: عبدالرحیم نیازی ساعی شخصیتی چند وجهی و پرکار است. او مدیر عامل بنیاد مختومقلی فراغی گنبد می باشد. همچنین مسئولیت کانون بازنشستگان فرهنگی گنبد را نیز بر عهده دارد. علاوه بر آن فعالیت های اجتماعی نیز دارد. در دور ه اول عضو شورای شهر گنبد بود. فعالیت مستمر و موثر استاد نیازی ساعی برای ما جوانترها الگو و سرمشق است.

در قسمتی از این برنامه از خانم قوینلی همسر استاد نیازی ساعی که به مانند خودش فرهنگی بازنشسته است درخواست شد در جمع  حضور بیابند. استاد از زحمات همسرش تشکر کرد و گفت: از همسرم تشکر می کنم که در همه امورات زندگی و فعالیت های فرهنگی پشتیبان و یاور بنده بودند.

نیازی ساعی افزود: پدر عزیزم قبل از رحلت دو نصیحت مهم را برای ما گفت. اول اینکه گذشت داشته باشیم و خطاهای دیگران را ببخشیم. به قول ترکمنها ( داش بیلن اورونی آش بیلن اور ) دوم اینکه اگر کسی از ما کاری خواست بی منت انجام دهیم. به قول مختومقلی:

یاخشی لیغا یاخشی لیق هر کیشی نینگ ایشی دیر

یامانلیغا یاخشی لیق ار کیشی نینگ ایشی دیر

وی انجمن های فرهنگی ادبی منطقه را به وحدت و همگرایی دعوت کرد و گفت: همه در کنار هم و همدل باشیم چرا که هدف ما یکی است.

در آخر این برنامه هدایایی به استاد نیازی ساعی تقدیم شد. در پایان این برنامه قرار شد که آقای نیازی ساعی به نمایندگی از این جمع از فرماندار جدید گنبد جهت دیدار وقت بگیرند.

این برنامه ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه شب به پایان رسید.

عبداللطیف ایزدی

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا