مطالب ویژه

آیا تحصیلکرده هاى ترکمن می توانند در کاهش محرومیت موثر باشند؟

پایگاه خبری اولکامیز- رجب محمد نظری : نظرىروزهاى اخیر نوشته هاى جالبى در باره محرومیت هاى روستاها و شهرهاى ترکمن نشین ارایه شد که احساس و تفکر خوانندگان را درگیر خود میکند. خوشبختانه بحث هاى جالبى نیز مطرح شده است.

سعدیا گرچه سخندان و مصالح گویی

به عمل کار براید به سخندانى نیست

همانطور که همه میدانیم از لحاظ توان تولید ثروت ،مناطق ترکمن نشین داراى ظرفیت کمترى نسبت به اکثر نقاط کشور است که دلایل ان مربوط شرایط اب و هوایی خاص و کم باران و عدم سرمایه گذارى صنعتى و …. میباشد که همگان اطلاع دارند. .

قسمت قابل توجهى از اندک ثروت تولید شده در ترکمن صحرا صرف سرمایه گذارى جهت اموزش فرزندان میشود که خوشبختانه در اکثر موارد منجر به بار نشستن ان شده است و جاى خوشبختى است که در همه جاى ایران  و حتى کشورهاى دیگر شاهد حضور فرزندان تحصیلکرده و موفق ترکمن هستیم و ارزوى توفیق بیشتر براى انان دارم.

ولى اکثر فرزندان موفق ترکمن که بر روى انان سرمایه گذارى شده ،درخارج از روستاها و شهرهاى محروم ترکمن نشین زندگى و ثمر میدهند.

زندگى و ثمر دادن در شهرهاى دیگر هیچ ایرادى ندارد ولى همه وظیفه داریم سرمایه خارج شده را بصورت مناسب و بیشتر  به محل اصلى ان برگردانیم

در غیر اینصورت یعنى خروج یکطرفه ثروت از زادگاهمون باعث خواهد شد روزبروز از لحاظ اقتصادى ضعیف تر گردد.

ضعف اقتصادى منطقه خودمان اثار بسیار ناگوارى در جنبه هاى مختلف زندگى به همراه خواهد داشت.

پیشنهاد:

با توجه به شرایط اقتصادى سخت مناطق ترکمن نشین ، پیشنهاد میشود تحصیلکردگان ترکمن که سرمایه سرزمین مادرى بر روى انان خرج شده است با هماهنگى هم در موضوعات مورد نیاز منطقه خود سرمایه گذارى نمایند.

خوشبختانه اکثر تحصیلکردگان با تلاش شبانه روزى خود در شرایطى قرار دارند که کمک هاى میلیونى اکثر آنها و حتى چند ده میلیونى بسیارى و صدمیلیونى بعضى از انها هیچ خللى در زندگى انها ایجاد نمیکند. البته ارزو دارم که توانایی انها روز بروز بیشتر گردد.

بیاییم تا دیر نشده در زندگى  یادگارى براى خود و الگو براى نسل هاى اینده بگذاریم.

این سوال همیشه وجود دارد :

براى سرزمین مادرى خود چه کار کرده ایم؟ آیا در دیگر دوستان همچین حسى وجود دارد؟

پیشنهاد جهت پخته شدن احتیاج به همکارى همه دارد و همیشه مشارکت فکرى همه موثرتر است.

بزرگى به سراسر گفتار نیست

دو صد گفته چو نیم کردار نیست

www.ulkamiz.ir

 

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا