نگاهی بر نطق شادمهر در مجلس
پایگاه خبری اولکامیز- لطیف ایزدی : نطق روز چهارشنبه ۲۶ شهریور ۹۹ امانقلیچ شادمهر در صحن علنی مجلس در بین رسانه ها و افکار عمومی بازتاب زیادی داشت. بسیاری سخنان شادمهر را امید بخش و دلگرم کننده دانستند و برخی نیز به نتیجه و سرانجام این سخنان نگاه می دوختند.
خطابه ی شادمهر آنچنان تاثیر داشت که با رضایتمندی امام جمعه اهل تشیع گنبد مواجه شد بطوریکه حجت الاسلام ترابی در مصلای امام صادق در نماز جمعه هفته گذشته از نماینده گنبد تقدیر و نطق او را ستود.
حرف های شادمهر در بهارستان در حضور نمایندگان ملت آتشین بود و پرشور.
رنگ و بوی انقلابیگری و مطالبه گری داشت.
راهبرد نماینده گنبد در مجلس یازدهم در سخنانش نصب العین قرار دادن کلام مقام معظم رهبری برای مبارزه با فقر و فساد و تبعیض بود.
وی سخنانش را به دو بخش عمده تقسیم کرد : مسائل ملی و منطقه ای .
شادمهر از گرانی ، تورم ، فقر ، فساد و تبعیض سخن گفت و هم قطارانش را به دقت در تصویب قوانین دقیق و کارشناسانه فراخواند.
او گنبد را به درستی سرزمین پایتخت ها نامید. پایتخت فرهنگ ، هنر ، تاریخ و ورزش که نیازمند توجه بیشتر مسئولین است. مردمان این دیار را انسان هایی صلح طلب ، مسالمت جو و مشارکت جو و وفادار نامید . از هجوم ریزگردها به شمال استان هشدار داد و گلستان را خوزستانی دگر خطاب کرد.
عبارت از کدامین محرومیت ها بگویم بیانگر عمق محرومیت و کاستی های حوزه انتخابیه اش بود.
شادمهر که در برآمدنش وامدار هیچ فرد و جریان و گروهی نیست و مدیون جوانان و پابرهنگان ترکمن است در نطق تاریخی اش مسائل مهم حوزه انتخابیه اش را با شور و احساس تمام بیان کرد هر چند وقت کم بود و از وقت اضافه نیز بهره برد.
او که برای نمایندگان ادوار منطقه نطق می نوشت این بار برای خودش نطق نوشته بود. دغدغه مندی اش ستودنی بود. نطقش جامعیت داشت.
نماینده گنبد ، جاده نفت را افسانه خواند و طرح فاضلاب شهری را آثار باستانی نامید. از نبود دانشکده پزشکی فریاد زد و نالید و گفت که گنبد تنها فرمانداری ویژه است که دانشکده پزشکی ندارد.
از فاجعه بی آبی ۱۷ روستای مرزی گنبد فریاد زد. از دامداری در شرف نابودی و بی رمقی و بی رونقی کشاورزان گفت.
از غصب زمین آبا و اجدادی روستاییان پرده برداشت که تنها ممر زندگی شان به زمین هایشان وابسته بود.
نماینده ادیب و سخنور گنبد برای فساد و فقر و تبعیض موجود در جامعه واژه ” تعمیق ” را بکار برد که بیانگر عمق فاجعه است.
هر چند نطق شادمهر پربار ، پرنکته و مثبت بود ولی با این حال ذکر چند نکته در این باره خالی از فایده نیست :
۱ – شادمهر باید در استخدام واژه و کلام مداقه بیشتری معمول دارد و از بکار بردن کلماتی چون بی خاصیتی برخی نمایندگان و بی عرضگی برخی مسئولان پرهیز کند و بجای ان کلمات دیگری مانند ناکارآمدی و یا . . بهره ببرد.
۲ – در مقوله انتصابات می توانست شفاف تر و مصداقی ورود کند و به تبعیض موجود برای دانش آموختگان شایسته ترکمن با استناد به اصول قانون اساسی مراتب اعتراض خویش را ابراز نماید .
۳ – با عنایت به محدودیت اعتباری کشور، مطالبات خویش را باید اولویت بندی کند.
۴ – در راستای اعمال نظارت بر حسن اجرای قوانین مصوب مجلس با ساز و کار مناسب اقدام نماید.
۵ – شادمهر بخوبی ایراد سخن کرد ولی مهمترین نکته این است که باید با جدیت پیگیر محقق شدن پیام سخنان و مطالبات مردم باشد. از بیان منطقی واقعیت ها نهراسد . برای فائق آمدن بر مشکلات دیرینه و حصول مطالبات باید از تیم کاری همراه ، دلسوز و تعاملی بهره ببرد. پیگیری مستمر مطالبات نیازمند همراهانی پای کار ، مسلط به مراتب اداری و کاتب مسلط به آئین نگارش و در نهایت افراد مخلص و دغدغه مند است که باید برای پیشبرد امور نمایندگان ناگزیر به رعایت این مهم هستند.
www.ulkamiz.ir