مطالب ویژه

 نقد یا تخریب ؟! / پاسخ لطیف ایزدی به یک نوشته

پایگاه خبری اولکامیز – اخیرا ” اسحاق حمایتی ” حامی کاندیدای جوان راهیافته به دور دوم مجلس در غرب گلستان مطلبی با عنوان ” نقدی بر یک نقد ” نوشت که در فضای مجازی منتشر گردید. در راستای روشنگری ، تنویر افکار عمومی ، شفاف سازی و پاسخگویی به برخی شبهات نکات ذیل را یادآور می شوم :

۱– نویسنده ی محترم مطلبش را شتابزده نوشته است بهتر می بود که کمی خویشتنداری می کرد و بیشتر دقت می نمود. نوشته اش غلط املایی دارد فی المثال توجیه درست است نه توجیح . ثانیا مهندس جلال ایری سومین بار است که کاندیدای مجلس می شود نه چهارمین بار.

۲- گفته است که خبرنگار باید بی طرف باشد و نباید له یا علیه کسی فعالیت کند این جمله هم غلط است. خبرنگار همچون دیگر اصناف آزاد است. می تواند بی طرف باشد یا نباشد. در تمام دنیا خبرنگاران به بحث انتخابات ورود می کنند نقد می نویسند تحلیل می کنند. حامی کاندیدایی خاص می شوند. و کاندیداها نیز برای کسب کرسی تیم رسانه ای قوی تشکیل می دهند. خبرنگاران و روزنامه نگاران در آن نقش کلیدی دارند. این مسئله نافی شغل خبرنگاری نیست. به طور حتم ، ” آبادی ” هم به مانند ” ایری ” پیرامونش چندین خبرنگار دارد و این طبیعی است و هیچ ایرادی بر آن وارد نیست.

۳– رپورتاژ آگهی در رسانه های مکتوب، مجازی، شنیداری دیداری امری مرسوم است. اولکامیز بعنوان یک رسانه سیاسی اجتماعی بیش از یک ماه است که به مرحله دوم انتخابات حوزه غرب گلستان ورود کرده است. سئوال (آبادی یا ایری ؟ ) را از فعالین منطقه مطرح ساخت. بر این مبنا و ایجاد شور و شعور انتخاباتی یادداشت ها و مطالب انتخاباتی متعددی را در تبلیغ هر دو کاندیدا بصورت رایگان کار کردیم و سعی کردیم که جانب انصاف را رعایت کنیم ولی پس از شروع زمان تبلیغات رسمی به کاندیداها اعلام کردیم که در قبال پرداخت هزینه تبلیغاتشان را پوشش می دهیم. چون رسانه را نوعی کسب و کار می دانیم. بابتش زحمت می کشیم. وقت می گذاریم. برای تفریح و تفنن کار نمی کنیم. . عجیب است که برخی ها درخواست هزینه برای انجام خدمات رسانه ای را منفعت طلبی می دانند در حالیکه جزو حقوق اولیه اش است. همچون دیگر شغل ها. همه جای دنیا همین گونه است . یکی از کاندیداها این شرط را پذیرفت و دیگری نپذیرفت. نظرش هم محترم است شاید با دیگران کار می کند ولی قرار نیست که اصحاب رسانه و خبرنگاران برای کاندیداها رایگان کار کنند. این نوعی استثمار است.

۴– در مورد القای یک کاندیدا به افکار عمومی باید گفت بله شما می خواهید القا کنید که کاندیدایتان اصلح است. چرا این را انکار می کنید چون آفتاب روشن است که می خواهید بگویید کاندیدای من قوی است و رقیب ضعیف. می خواهید القا کنید که مردم با کاندیدای شما هستند در حالیکه سخت در اشتباهید مردم با هر دو هستند‌.

۵- در مثال مناقشه نیست منظور از اینکه ” جوجه را آخر پاییز می شمارند ” این نیست که حتما باید در انتظار ۳۰ آذر بمانیم این نهایت سطحی نگری است هدف این است که شامگاه ۲۱ شهریور نتیجه مشخص میشود. چرا اینقدر سطحی و ظاهری به مسئله می نگرید؟!

۶– گفتید که این رقابت را شما شروع کردید. این رقابت را من شروع نکردم از ماهها قبل شروع شده بود. رقابت در دل هر انتخاباتی هست آن هم مخصوصا در ترکمن صحرا که بافت سنتی دارد. شما مطلبی نوشتید و بنده نقد کردم همین. البته رقابت امری ممدوح است ولی تخریب و ترور شخصیت مذموم می باشد.

۷– حضور حجت الاسلام طاهری را دخالت دانسته اید در حالیکه حمایت است. از یک طرف خودتان را فعال سیاسی اجتماعی معرفی می کنید ولی هنوز نمی دانید که حمایت چهره ها و شخصیت های سیاسی اجتماعی فرهنگی مختلف از جای جای استان و حتی کشور از کاندیداها امری مرسوم و متعارف است و باعث گرمتر شدن انتخابات میشود. جای سئوال است چرا این حضور را بر نمی تابید؟
مگر کاندیدای جوان شما حامی تاثیرگذار خارج از حوزه غرب گلستان ندارد؟!

۸ – ادعا کردید که ” یک جمله از مظلوم نمایی در نوشته بنده بیاورید ”
لطفا این جمله را بار دیگر به دقت بخوانید: ” رجب محمد آبادی تنها با تکیه بر توانایی خود و پشتوانه مردمی در برابر احزاب و سیاسیون فرصت طلب مظلوم واقع شده . . . .”
این عبارت اگر مظلوم نمایی نیست پس چیست؟

۹ – از جسارت سخن گفته اید جسارت با وقاحت فرق دارد. مخاطبان بهتر می شناسند که چه کسی جسارت و صداقت دارد؟ آزموده را آزمودن خطاست.

۱۰ – به کاندیدای محبوبتان احترام می گذارم و برایش آرزوی سربلندی دارم. وی را از سرمایه های اجتماعی منطقه می دانم ولی نخواهید که به لطایف الحیل پیروز میدان شوید. مردم آگاهتر از این حرفها هستند و تحت تاثیر شانتاژها، عوامفریبی ها ، شایعات ، اکاذیب ، دروغپردازی ها و جوسازی ها نخواهند شد و در پای صندوق های رای درست تصمیم خواهند گرفت.

۱۱ – باز ادعا کرده اید که در نوشته بنده یک کلمه توهین آمیز و افترا پیدا کنید . . .
شما در مطلب خود حامیان کاندیدای مقابل را احزاب و سیاسیون افراطی قلمداد می کنید آیا این توهین نیست پس چیست؟ این سخن شما مصداق عینی بداخلاقی و تنزل کرامت انسان های دغدغه مندی است که برای تعالی جامعه و انتخاب احسن جدال کلامی مینمایند.

۱۲ – از حمایت ” عباس محمدی ” خرده گرفته اید، چرا از حضور شتابزده و زود هنگام ” نظری مهر ” نمی گویید آیا وی در ترکمن صحرا شخصیتی محبوب است و یا ..‌. ؟

۱۳ – در یک دروغ پردازی آشکار سعی کردید مهندس جلال ایری را در مقابل مردم قرار دهید در حالیکه تیر زهرآگین شما به هدف نخورده است.

۱۴ – سخن آخر: مردم بهترین داور و میزان هستند. لطیف ایزدی را می شناسند و اسحاق حمایتی را نیز.
اشراف کامل اطلاعاتی به مسائل و اتفاقات مختلف دارند که هدف این نوشتار نیست. این حقیر نزدیک به دو دهه فعالیت فرهنگی اجتماعی سیاسی دارم اگر فرصت طلب ، منفعت طلب و مقام پرست بودم و در سر سودای پست و عناوینی اداری و …را داشتم ، برای دستیابی به آن جهد و تلاش میکردم. خدا را شاکرم حلاوت معلمی و رسالت خبرنگاری را با هیچیک از مناصب دنیوی معامله نخواهم کرد.

بردار عزیز سعی نکنید با آبروی دیگران بازی کنید چرا که آبروی انسانها حرمتش از کعبه بیشتر است. لطفا شرافت قلم و حرمت و جایگاه رفیع رسانه را زیر پا نگذارید.
چه بسیارند قلم به دستانی که گمنامی و سختی معیشت را بر ذلت و آلت دست مقاصد کاسبکارانه بودن را ترجیح دادند و سرافرازانه گذران امور میکنند .
به درود.

ترکمن صحرا – دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۹


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا