فعالان محترم اجتماعی، لطفا ” صدای مردمان فقیر و محروم باشید نه بلندگوی بوروکراتهای شیفته قدرت “
پایگاه خبری اولکامیز- دکتر محمد نظری در پاسخ به سئوال اولکامیز در باره علل عدم بکارگیری عادلانه شایستگان ترکمن در مدیریت ها نوشت : صاحبان محترم رسانه لطفا به « آنهایی که در آسمان پرستاره، یک ستاره برایشان سوسو نمیزند ، لبخند بزنید»
🔺۱- در سوال شما این فرض وجود دارد که برای شایستگان ترکمن عدالت رعایت نشده و ظاهرا برای غیرترکمن ها این مشکل وجود ندارد. بنظرم این فرض که غیرترکمن ها مشکلی در رعایت عدالت ندارند ،اشتباه است. به عنوان مثال، با توجه به توانمندی عملی و قدرت اندیشه ورزی آقای احسان مکتبی مدیر کل اسبق سیاسی امنیتی استانداری، مدیر روزنامه گلشن مهر دانشجوی دکترای علوم سیاسی، متخصص و صاحب نظر علوم سیاسی، عدالت عملی و نگاه مدبرانه آینده نگر اقتضا میکرد که ایشان معاون سیاسی امنیتی شوند. ولی دیدیم که یک مهندس با تخصص شهرسازی و عضو سازمان نظام مهندسی درجایگاه معاونت سیاسی قرار گرفتند.این امر نشان داد آنچه در سیاست گلستان کاربرد دارد میزان نزدیکی به منابع قدرت است، نه توان تخصصی ، نفوذ و محبوبیت. لذا عدم رعایت عدالت خاص ترکمن ها نیست.
🔺۲-بنظرم یک سوء برداشت درباره فعالین و داوطلبان ترکمن پستهای مدیریتی وجود دارد.از سئوال و مطالبه گری در دیدارها اینگونه بر می آید که این داوطلبان پستهای مدیریتی را نمایندگان مردم ترکمن فرض میکنید. ولی اگر از خود این داوطلبان بپرسید آنها چنین ادعایی نخواهند کرد. یک دلیل برای این ادعا وجود دارد، این افراد که تعداد معدودی هستند، تاکنون به صراحت از حقوق مردم ترکمن صحبت نکرده اند. شما فرمانداران، مدیران ..، ترکمن ، داشته اید، لطفا چند مورد دفاع صریح، منجز، از حقوق مغفول مانده ترکمنها از طرف آنها ارایه کنید.
🔺۳-با عنایت به اینکه مردم ترکمن همانند سایر اقشار کشور با چالشها و مشکلات معیشتی ،اقتصادی… مواجه هستند بهتر است بجای توجه زیاد به تعدادی اندک بوروکرات، مسایل و دردهای آحاد جامعه ترکمن را از دلسوزان و مردمان شهر و روستا منجمله دهیارها و اعضای شوراهای اسلامی پرسیده و انعکاس دهید. صدای مردمان فقیر و محروم را انعکاس دهید. آنهایی که در آسمان پرستاره، یک ستاره برایشان سوسو نمیزند، به آنها لبخند بزنید.
🔺۴- بنظرم سیاست ورزی در ترکمن صحرا دارای دو سبک و روش است. نخست سبک و روش مردم گرا که تمایل دارد مشکلات روستا، شهر، فقرا و محرومین را بشناسد و آن چالشها را از طریق ظرفیتهای قانونی حل کند، اینگونه افراد تمنا و آرزوی فردی و شخصی در این مسیر ندارند و اولویت اساسی آنها، کمک به پیشرفت آحاد جامعه ترکمنهاست.
🔺سبک دوم سیاست ورزی در بین ترکمنها، طریقه بوروکراتها و داوطلبان پستهای مدیریتی است. بخش عمده آنها(نه همگی) در هر فراخوان پست و مقام ،با صدای بلند اعلام حضور میکنند. عمده آنها رفتارهای خود را با محاسبات هزینه فایده فردی تنظیم میکنند. متاسفانه اینگونه افراد در تقسیم منافع و فرصتهای قانونی ایجادشده توسط دولت و حاکمیت برای استفاده مردم، نخست منافع رانت جویانه برای شخص خود می جویند. سپس نزدیکان درجه یک و سپس نیروهای حامی خود را مدنظر میدهند. سهم مردم که هدف قانونگذار خدمت به آنهاست، از تقسیم فرصتها اندک است.
🔺۵-یکی از دوستان تعریف میکرد، که با دوستم برای خرید یک ماشین به یک روستای ترکمن نشین رفتیم، درباره ماشین و قیمت صحبت کردیم. برای ایجاد اعتماد بیشتر به آنها گفتیم که ما از دوستان آقای…(یکی از مدیران ترکمن) هستیم. صاحب ماشین گفت، اگه دوست اون آدم باشید، معامله مان سرنمیگیرد. گفتیم چرا، چی شده که ناراحتی؟ گفت ما برای روستای مان درخواست پمپ بنزین کردیم، از ایشان کمک خواستیم، ایشان رفت و بعدا گفت اگر اینکار را بخواهم انجام بدم،چند درصد پمپ بنزین به من میرسد؟ صاحب ماشین گفت: این حرف را که شنیدیم و این رفتار را که دیدیم، از خیر پمپ بنزین گذشتیم.
🔺 ۶ – جناب ایزدی اینجانب با این شیوا طرح موضوع توسط حضرتعالی موافق نیستم ، پیشنهاد میکنم به موضوعاتی که درد اکثریت جامعه هست ، توجه و عنایت بیشتری نمایید. مشکلات کشاورزان، روستاییان،راهکارهای انتقال تکنولوژیهای نوین کشاورزی، توسعه مهارتهای حرفه ای
محصلان و دانشگاهیان ، چالشهای کشاورزان و روستائیان در باره سند زمین و خانه هایشان…،
🔺۷-استراتژیستها میگویند، اگر قرار است موضوعی را تغییر دهید آن عامل را تغییر دهید که بیشترین تاثیر را بر سازمان و جامعه دارد. (اصطلاحا نقطه اهرمی)، انتخاب و یا تعویض چند مدیر، شاید تاثیر مثبتی بر تحصیلکردگان داشته باشد ولی تاثیر زیادی بر رنجها و دردهای مردمان فقیر روستاها و کشاورزان ترکمن ندارد. لذا صاحبان تریبون، لطفا صدای مردمان فقیر و محروم باشید نه بلندگوی بوروکراتهای شیفته قدرت.
www.ulkamiz.ir