مطالب ویژه

سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، رمز و راه شکوفایی شهرهای کوچک گلستان

پایگاه خبری اولکامیز – استان گلستان، با برخورداری از منابع طبیعی، کشاورزی و صنعتی، وجود منابع آب فراوان، شرایط آب و هوایی متنوع و خاک حاصلخیز، فرصت‌های بسیاری را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های گوناگون فراهم کرده و یکی از مناطق جذاب برای سرمایه‌گذاری است که انجام آن به تقویت اقتصاد منطقه و افزایش اشتغال و توسعه پایدار و در نهایت کیفیت زندگی مردم منطقه منجر می‌شود.

به گزارش ایرنا، افزون بر این، موقعیت جغرافیایی گلستان و نزدیکی به دریای خزر و کشورهای آسیای میانه، امکان تجارت و صادرات را تسهیل می‌کند و زیرساخت‌های مناسب حمل‌ونقل، از جمله راه‌آهن و جاده‌های ارتباطی، از دیگر مزایای این استان برای سرمایه‌گذاران به شمار می‌رود.

همچنین استان گلستان به دلیل تنوع فرهنگی و قومیتی، از نیروی انسانی ماهر و کارآمد برخوردار است که می‌تواند در پیشبرد پروژه‌های سرمایه‌گذاری نقش بسزایی ایفا کند و در کنار آن، دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی استان، زمینه را برای توسعه فناوری و نوآوری فراهم کرده‌اند.

سرمایه‌گذاری در گلستان با حمایت‌های دولتی و تسهیلات ویژه‌ای همراه است که می‌تواند ریسک‌های مالی را کاهش و بازدهی سرمایه‌گذاری را افزایش دهد. از سوی دیگر، گلستان با برخورداری از جاذبه‌های گردشگری طبیعی و تاریخی، فرصت‌های مناسبی را برای سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری ارائه می‌دهد که می‌تواند به جذب گردشگران داخلی و خارجی کمک کند.

از جمله مناطق دارای قابلیت سرمایه‌گذاری در گلستان، شهرهای کوچک این استان هستند که به واسطه ظرفیت‌های بکر و دست‌نخورده، از زمینه مناسبی برای کمک به رونق اقتصادی استان برخوردارند.

سرمایه‌گذاری بخش خصوصی می‌تواند به توسعه پایدار و متوازن شهرهای کوچک کمک کرده و از تمرکز بیش از حد جمعیت و سرمایه‌ها در شهرهای بزرگ گلستان مانند گرگان و گنبدکاووس جلوگیری کند.

ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی، افزایش درآمدها، بهبود زیرساخت‌ها، تقویت بخش‌های اقتصاد محلی، از جمله تاثیرات مثبت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در شهرهای کوچک است.

سرمایه‌گذاری‌های جدید می‌تواند فرصت‌های شغلی ایجاد و نرخ بیکاری را کاهش دهد، که این مسئله به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی جامعه کمک می‌کند.

از طرف دیگر، سرمایه‌گذاری‌های خصوصی می‌توانند به ایجاد کسب‌وکارهای جدید و توسعه زیرساخت‌ها منجر شوند که در نتیجه، عملکرد کلی اقتصادی شهر بهبود می‌یابد.

همچنین با ایجاد کسب‌وکارها و فرصت‌های شغلی، درآمد افراد بهبود می‌یابد و این امر به توزیع بهتر ثروت و کاهش نابرابری‌های اقتصادی منجر می‌شود ضمن آن‌که سرمایه‌گذاری‌ها می‌توانند به رشد و تقویت بخش‌های مختلف اقتصادی مانند کشاورزی و صنایع دستی و برق، آب و اینترنت در شهرهای کوچک گلستان کمک کنند که این زیرساخت‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر و بهبود کیفیت زندگی شهروندان ضروری هستند.

سرمایه‌گذاری در شهرهای کوچک گلستان اگر چه شاید در ظاهر با خطربالای دشواری در بازگشت سرمایه به نظر برسد اما این مناطق جاذبه‌هایی دارند که می‌توانند بخش خصوصی را ترغیب به سرمایه‌گذاری کنند.

بازارهای نوظهور، زیرساخت‌های مناسب، وجود نیروی کار ماهر و کیفی در منطقه، محیط کسب‌وکار دوستانه، امکان دسترسی به بازارهای بین‌المللی و قابلیت صادرات محصولات، دریافت حمایت‌های مالی و غیرمالی از دولت، از جمله این جاذبه‌ها هستند.

سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، رمز و راه شکوفایی شهرهای کوچک گلستان

سرمایه‌گذاری در شهرهای کوچک گلستان دارای ویژگی‌های متنوعی از جمله ارزانی زمین، افزایش فرصت‌های کسب‌وکار، بهبود خدمات عمومی، کاهش مشکلات اجتماعی است که می‌تواند به توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه کمک کند.

در کنار این ظرفیت‌ها، دولت هم در قبال سرمایه‌گذاری و علاقمندان به صرف بودجه شصخی در شهرهای کوچک مسوولیت‌هایی دارد که انجام به موقع و کامل آن، تمایل اشخاص برای ورود به موضوع سرمایه‌گذاری را افزایش خواهد داد.

پشتیبانی قضایی برای تسهیل فرآیندهای اداری و رفع موانع تولید، ارائه تسهیلات بانکی، تأمین سرمایه در گردش، و نوسازی و بازسازی واحدهای تولیدی با استفاده از ظرفیت نقدینگی بانک‌های خصوصی، فراهم‌سازی زیرساخت‌های صنعتی، ایجاد شهرک‌ها و نواحی صنعتی، و حمایت از تأمین پایدار برق واحدهای تولیدی در روزهای اوج مصرف، تقویت همکاری بین دستگاه‌های اجرایی، قضایی و بخش خصوصی برای بهبود فضای کسب‌وکار و روان‌سازی کار بخش خصوصی، تلاش برای حفظ سرمایه‌گذاران فعلی و تشویق متقاضیان جدید به سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی استان از جمله این اقدامات است که می‌تواند به رونق تولید و ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار در شهرهای کوچک استان گلستان کمک کنند

اگر چه کاهش اشتغال، یکی از نتایج مورد انتظار سرمایه‌گذاری در گلستنا به خصوص شهرهای کوچک این استان است اما نباید از نظر دور داشت که این کار، در دراز به ثمرات گوناگون در بخش های مختلف خواهد انجامید.

بهبود زیرساخت‌ها،توسعه پایدار، تنوع اقتصادی، افزایش نوآوری، توانمدی محلی از جمله نتایج سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است.

سرمایه‌گذاری بخش خصوصی می‌تواند منجر به افزایش درآمد افراد و در نتیجه افزایش قدرت خرید آنها شود. این امر به توسعه و گسترش کسب‌وکارهای جدید و ایجاد شغل‌های بیشتر کمک می‌کند.

از طرف دیگر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی می‌تواند به تنوع بیشتر در اقتصاد محلی کمک کند، به طوری که وابستگی به یک یا چند صنعت خاص کاهش یابد. این تنوع می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی در بخش‌های مختلف منجر شود.

بخش خصوصی تمایل دارد در فناوری‌ها و فرآیندهای جدید سرمایه‌گذاری کند که این نوآوری‌ها می‌توانند به افزایش بهره‌وری و ایجاد شغل‌های جدید منجر شود و در نهایت سرمایه‌گذاری‌ها می‌توانند منجر به توانمندسازی جوامع محلی و تقویت ظرفیت‌های انسانی و اقتصادی آنها شوند که در نهایت به کاهش بیکاری خواهد انجامید.

فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی در گلستان

استان گلستان با موقعیت جغرافیایی استراتژیک و منابع غنی، فرصت‌های متنوعی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فراهم کرده است که از جمله آن بخش کشاورزی است.

استان گلستان با دارا بودن زمین‌های حاصلخیز و شرایط آب‌وهوایی مناسب، فرصتی عالی برای سرمایه‌گذاری در زمینه‌های کشت محصولات استراتژیک مانند برنج، گندم، و پنبه و باغداری و صیفی‌جات مانند توسعه باغات، کشت گل و گیاهان زینتی و پرورش دام و طیور با ایجاد واحدهای دامپروری و تولید محصولات دامی مرغوب است.

سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، رمز و راه شکوفایی شهرهای کوچک گلستان

صنایع تبدیلی و بسته‌بندی مانند ایجاد واحدهای فرآوری محصولات کشاورزی از جمله مانند کارخانه‌های روغن‌کشی، آردسازی، و بسته‌بندی محصولات کشاورزی و تولید محصولات غذائی با ارزش افزوده بالا مانند تولید کنسرو، آب‌میوه و محصولات لبنی دیگر جاذبه سرمایه‌گذاری در گلستان به شمار می‌رود که با وجود وعده‌های فراوان دولت‌های پیشین، آن‌گونه که انتظار می‌رفت به نتیجه نرسید.

بخش گردشگری، جاذبه دیگر سرمایه‌گذاری در گلستان به شمار می‌رود و جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوان این استان امکان خوبی برای سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری از جمله توسعه اکوتوریسم با بهره‌برداری از مناطق بکر و طبیعت‌گردی، ایجاد مجتمع‌های تفریحی و اقامتی مانند ساخت مهمانسراها، هتل‌ها و اقامتگاه‌های بوم‌گردی و گردشگری فرهنگی و تاریخی با معرفی و ترمیم آثار تاریخی و فرهنگی استان دارد.

همچنین با توجه به مهارت‌ها و سنت‌های محلی، سرمایه‌گذاری در تولید و فروش صنایع دستی و صنایع کوچک می‌تواند باعث ایجاد کسب‌وکارهای موفق شود.

برخورداری از مرز مشترک با ترکمنستان، استان گلستان را با فرصت‌های قابل توجهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مواجه کرده است. این مرز مشترک به دلایل مختلفی از جمله تسهیل تجارت بین‌المللی و زیرساخت‌های حمل و نقل جذابیت بالایی دارد.

مرز مشترک با ترکمنستان امکان دسترسی سریع و آسان به بازارهای کشورهای آسیای میانه را فراهم می‌کند و موجب آسانی در صادرات و واردات محصولات می‌شود. از طرف دیگر وجود زیرساخت‌های مناسب حمل‌ونقل از جمله خطوط ریلی و جاده‌ای بین ایران و ترکمنستان، امکان جابجایی سریع‌تر و کارآمدتر کالاها را از گلستان فراهم کرده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان با اعلام آمادگی این استان برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی گفت: گلستان آماده استقبال از سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی است و هیچ دستگاهی حق ندارد به سرمایه گذار جواب منفی بدهد ضمن اینکه پاسخ به استعلامات را هم باید در کوتاهترین زمان انجام دهند.

عبدالعلی کیانمهر اظهار کرد: تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در صف مقدم تولید و اشتغال قرار دارند و باید تلاش کنیم همه موانع پیش روی تولید برطرف شود.

وی با تاکیدبر ضرورت استفاده از ظرفیت هلدینگ‌های بزرگ بویژه بنیاد مستضعفان برای سرمایه‌گذاری در گلستان، ادامه داد: رایزنی های لازم در این خصوص انجام شده و قرار است یک دامداری سه هزار راسی که تا ۶ هزار راس قابل افزایش است، در این استان توسط این بنیاد راه‌اندازی شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان ادامه داد: تلاش می‌کنیم منابع اعتباری و تسهیلاتی گلستان را افزایش دهیم تا عقب‌ماندگی‌ها و ناعدالتی‌هایی که در گذشته در حق این استان شده، جبران شود.

کیانمهر به ظرفیت بالای کشاورزی گلستان در بهبود شرایط اقتصادی استان اشاره کرد و گفت: خام فروشی محصولات کشاورزی معضل اساسی استان دانست و باید برای آن چاره‌ای اندیشیده شود.

وی افزود: باید از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای افزایش درآمدزایی گلستان استفاده بهینه کنیم همچنین یکی از سیاست‌های کاری در ابتدای فعالیت در استان، رفع موانع سد راه سرمایه‌گذاران است.

وی با بیان اینکه باید از سرمایه‌گذاران اهل استان حمایت کرد، گفت: چنانچه قرار است تسهیلات یا برنامه‌های حمایتی در گلستان اجرا شود، باید ابتدا سرمایه‌گذاران استان از آن بهره‌ گیرند.

استاندار گلستان هم گفت: به هیچ عنوان نباید سرمایه گذاران را معطل کنیم چرا که بسیاری از آنان توقع وام و تسهیلات نیز ندارند.

علی‌اصغر طهماسبی منطقه آزاد اینچه‌برون را یکی از فرصت‌های مناسب سرمایه گذاری در گلستان دانست و گفت: در ۲۰ روز گذشته ۶۰ شرکت درخواست سرمایه‌گذاری در این منطقه با اعتبار افزون بر۹۰ هزار میلیارد ریال را داشتند که ۲۰ مورد آن ثبت شد.

وی افزود: اگر بتوانیم سرمایه‌گذاران فعلی را حمایت کنیم ظرفیت‌های بسیار بالایی در اشتغال و رونق اقتصادی در استان ایجاد خواهد شد.

استان گلستان با برخورداری از منابع طبیعی، موقعیت جغرافیایی استراتژیک، زیرساخت‌های مناسب و نیروی انسانی ماهر، یکی از مناطق پربازده برای سرمایه‌گذاری در ایران به شمار می‌رود وظرفیت‌های زیاد کشاورزی، صنعتی، گردشگری، معادن، این استان را به مقصدی مناسب برای سرمایه‌گذاران تبدیل کرده است.

علاوه بر این، حمایت‌های دولتی و تسهیلات مالی، هزینه‌های پایین‌تر زمین و نیروی کار و فرصت‌های موجود در شهرهای کوچک استان، از دیگر عواملی هستند که می‌توانند سرمایه‌گذاری در گلستان را به یک تصمیم هوشمندانه و استراتژیک تبدیل کنند.

با توجه به تمامی این مزایا، سرمایه‌گذاری در استان گلستان نه تنها به توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی و بهبود کیفیت زندگی ساکنان نیز منجر شود.


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا