یادداشت

نگاهی بر زندگینامه مرحوم محمد آخوند قلیچی

پایگاه خبری اولکامیز- محمد آخوند قلیچی  پس از سالها تلاش در راه دین و زندگی سرانجام در ۷۸ سالگی دعوت حق را لبیک گفت و به سرای ابدی هجرت نمود. متن زیر گفتگوی استاد رجب محمد آخوند کسلخه روحانی فرهنگی و اهل قلم اهل سنت با مرحوم آخوند قلیچی می باشد که در ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ یعنی دو سال پیش در روستای صوفیان انجام شده است. این مصاحبه را با هم می خوانید :

موطن اصلی، ولادت و نسب:

محمدآخوند قلیچی فرزند اباکشی، فرزند قلیچ، فرزند عیدمحمد، فرزند اباکشی از طایفه “گوگـلان” تیـره قیرق به سال ۱۳۲۱ در روسـتای صوفیان چشم به جهان گشود. ایشان از خانواده‌ای مذهبی و متدین بودند که پیشه‌ی کشاورزی و دامداری داشتند.

دوران تحصیلات و اساتید:

محمد آخوند دوران کودکی را در روستای زیبای صوفیان گذراند. تحصیلات ابتدائی را در دبستان همین دهکده، کنار مراتع سرسبزی که جولانگاه اسب ترکمن بود  با موفقیت گذراند. پس از آن شیفته‌ی کلاس‌های مکاتب “آنه نور ملا” گردید. محمد با شور و اشتیاق به مدت دو سال از سفره‌ی علمی و معنوی استاد بهره مند و آن‌گاه برای ادامه‌ی تحصیل  نزد استاد “غایب گلدی آخوند قلی زاده” رفت. در تمام دو سالی که در جوار استاد بود با میل و رغبت فراوان  کتابهای دینی و فقهی، مقدمات صرف و نحو و احکام را مطالعه کرد.

اما این پایان کار نبود. از این رو جهت ادامه تحصیل نزد استاد بزرگ عبدالوهاب داغستانی رفت. این اتفاق مبارک در سال ۱۳۳۴ افتاد. محمد آخوند به شهرستان گنبد رفت و در حوزه علمیه طلابی به تحصیل پرداخت. تحصیلات به مدت ۶سال طول کشید و در این مدت از وجود پُر گُهر استاد بهره‌ها برد تا این که ماجرای هجرت استاد پیش آمد.

محمد آخوند از جمله افرادی بود که در معیت استاد عازم مسجد گوگ لر شد و به مدت ۶ سال کامل در آن حوزه درس خواند. سرانجام در سال ۱۳۵۰ از دست استاد بزرگ فارغ التحصیل شد.  محمد آخوند قلیچی طبق سفارش استاد عبدالوهاب به مدت سه سال  متوالی در ایام مبارک رمضان امام جماعت روستای “مرزه پانق” شده بود.

دوران پس از تحصیلات:

محمد آخوند قلیچی پس از فارغ التحصیلی به روستای صوفیان برگشت و رسما امامت مسجد روستای صوفیان را به عهده گرفت. این مجاهدت علمی و دینی با ارشاد و راهنمایی مردم آغاز گردید و با انجام فعالیت‌های متنوع اجتماعی به مدت ۴۳ سال پایدار ماند. تدریس بخش دیگری از امور مورد نظر محمد آخوند بود؛ بطوری که سال‌ها به عنوان معلم قرآن و فقه حنفی به استخدام آموزش وپرورش کلاله درآمده بود و نونهالان این مرز و بوم را با مبانی اسلامی آشنا می‌کرد و اصول دین و تعلیم کتاب مقدس می‌آموخت.

بخش دیگری از امور مورد نظر محمد آخوند قلیچی پاسداشت دستاوردهای انقلاب اسلامی از طریق عضویت و فرماندهی در پایگاه مقاومت بسیج بود. در کنار چنین اموری از فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی پرهیز نمی‌کرد.

عضویت در شورای اسلامی به مدت ۱۲ سال گواهی بر این ادعاست.علاوه بر این‌ها محمد آخوند به عنوان روحانی مردمی و شناخته شده و معتمد منطقه  درکارهای صلح وسازش مشارکت سازنده‌ای داشت. استاد اکنون در ۷۶سالگی همچنان به فعالیتهای دینی و معنوی خود ادامه می‌دهند.

سفرهای خارجی:

استاد یکبار به خانه خدا جهت فریضه حج سفرکرده است.

ازدواج و حاصل آن:

محمد آخوند قلیچی در ۱۴سالگی ازدواج کرد. حاصل این پیوند فرخنده‌ی زودهنگام  سه دختر و ۶ پسر به نامهای زیر بود:

۱- ابراهیم، دارای تحصیلات دیپلم و شغل آزاد.

۲- ذکریا، دارای تحصیلات لیسانس و فرهنگی.

۳- علی، دارای تحصیلات دیپلم و شغل آزاد.

۴- یعقوب،دارای تحصیلات دیپلم و کارمند بانک کشاورزی.

۵- داود، دارای تحصیلات راهنمائی شغل آزاد.

۶- کریم، دارای تحصیلات دیپلم و شغل آزاد.

خوشبختانه تمام فرزندان استاد، متاهل بوده و تشکیل خانواده داده‌اند.

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا