نگاهی بر انتخابات پیش روی شورای شهر گنبد دوره ششم
پایگاه خبری اولکامیز- مسعود نفس پور فعال انتخاباتی از روستای ارم آباد مطلبی در باره انتخابات پیش روی شورای شهر گنبد ارسال نمود با ذکر این نکته که انتشار این نوشته لزوما به معنای تابید آن توسط اولکامیز نیست بلکه به منظور انعکاس دیدگاه های متفاوت و تبادل آرای مختلف می باشد :
انتخابات شورای شهر گنبد به جهت تنوع قومیتها از دیرباز حساسیت های خود را داشته است که با توجه به مصادف شدن با انتخابات ریاست جمهوری همدیگر را هم افزایی می کنند .
بد نیست نگاهی کوتاه به سه انتخابات گذشته یعنی دوره های سوم و چهارم و پنجم بیاندازیم تا شناخت بهتری از سلیقه شهروندان به دست بیاوریم .
دوره سوم را شاید بتوان دوره شورای بانوان نام نهاد چون برای اولین بار در یکی از قومیتی ترین شهرهای کشور شورایی با اکثریت خانم توسط مردم انتخاب گردید که در نوع خود بی سابقه بود و پیامهای زیادی برای نیروهای سیاسی و انتخاباتی شهر داشت.
البته این نگاه بیشتر از بعد جنسیتی بود و به لحاظ نگاه قومیتی ترکمن ها در اقلیت بودند و در همین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را نیز به برادران غیر ترکمن واگذار نموده بودند.
می توان گفت به لحاظ احساسی ترکمن ها خود را از کرسی های تصمیم گیری دور می دیدند و این باعث تشکیل حرکت یاشولیها شد که البته خود یاشولیها مدعی هستند بعلت یاشولیگری در طرف مقابل به تشکیل چنین گروهی دست زده اند. و در دوره چهارم شورایی مطلقا ترکمن با یازده عضو تشکیل گردید و متعاقب آن نماینده مجلس نیز این بار با نقش آفرینی همان گروه یاشولیها از ترکمن ها انتخاب گردید که مورد اقبال مردم قرار گرفته و مجلس دهم نیز توسط ترکمن ها تصاحب گردید.
البته فارغ از انتقادات به ترکیب تک قومیتی در کرسی های شورای شهر تحولات و اقدامات مثبت بسیاری نیز در شورای چهارم محقق گردید که تا آن روز بی سابقه بود و در دوره پنجم شورا نیز با توجه به عملکرد مثبت منتخب یاشولی ها این بار نیز جریان یاشولیگری وارد گود انتخابات شد .
البته این بار بعلت نبود یک اساسنامه مشخص و بسیاری از خلع های موجود انتقادات زیادی توسط بازماندگان از انتخاب یاشولیها کلید خورد که با تشکیل گروه ها و ائتلاف های مختلف باعث ریزش در آرای ترکمن ها گردید و تفکر نماینده وقت مجلس که خواستار شورای ترکیبی از قومیتها بود تحقق یافت .
البته بعلت خالی بودن خزانه و تحقق نیافتن بودجه اوضاع مالی شهرداری ها این روزها چندان مساعد نیست و متعاقب آن به لحاظ عمرانی حرکتی حلزونی را در پیش گرفته است که البته مورد انتقاد عامه مردم و بسیاری از کاندیداهای احتمالی می باشد که باید دید تا روز انتخابات چقدر این صداهای انتقادی بلند تر و بلند تر خواهد شد .
البته بعلت شکست گزینه یاشولیها در انتخابات اخیر مجلس برای شورای شهر نیز اقبال چندانی برای حضور مجدد یاشولیها در انتخابات شورای شهر متصور نبوده و اکثر صاحب نظران و دلسوزان بهترین انتخاب برای یاشولیها را در انتخابات پیش رو سیاست سکوت و سکون عنوان می نمایند .
در فضای بدون یاشولیها چند گروه و جریان فکری در انتخابات فعال خواهند بود که ان شالله در یادداشت بعدی به آنها خواهیم پرداخت.
www.ulka,iz,ir