اخبار

برق محرّک زندگی

پایگاه خبری اولکامیز – حاج آنه محمد مارامایی، عضو شورای نویسندگان اولکامیز:
 چند روز پیش مجری تلویزیون کشورمان بنقل از یک بزرگواری دررابطه با قطع برق که مردم ناراحت بودند گفت: شما مردم ایران شکر کنید که در ۲۴ ساعت فقط ۲ ساعت برق تان قطع است اما در لبنان مردم فقط ۴ ساعت در شبانه روز برق دارند!

این جملات واقعا مردم کشورمان را زجر می دهد. چون مسئولان کشورمان همیشه از مردم کشورهایی نام می برند که مانند مردم کشورمان حتی بدتر از مردم کشورمان زندگی دارند.
چرا این مسئولان مردم کشورهایی که  در رفاه کامل هستند مثال نمی زنند؟ چرا خود را در مقابل مردم قرار می دهند ؟ چرا خودشان را از مردم جدا می دانند؟ گرچه نوع زندگیشان جدا هم هست آیا بهتر نبود که با مردم و در کنار مردم نه مقابل مردم قرار بگیرند؟

آیا بجای این جملات بهتر نبودکه می گفتند: بله مردم عزیز این روزها کمبود برق هم داریم و ما مجبوریم در۲۴ ساعت از شبانه روز ۲ ساعت برق تان را قطع کنیم و به این دلیل ما شرمنده شما هستیم . انشاءالله که مسئولان سعی می کنند تا در آینده نه چندان دور این مشکل شما عزیزان را برطرف کنند.

لذا ازشما مردم عزیز تقاضا داریم در این مدت با مسئولان کشورتان همکاری لازمه را انجام دهید. خوب این جملات  باعث چه عکس العمل مردم خواهد شد؟ و جملات قبلی چه عکس العملی خواهد داشت؟ پس باید حاکمان و مسئولان در بیان جملات دقت لازمه را بعمل آورند تا مردمان خسته از نوع زندگی خودشان به آینده و مسئولان امیدوار باشند.

اما موضوع برق در زندگی ما دارای چه اهمیتی است؟ جهت درک این نوع وضعیت به چند دهه پیش  از انقلاب  زمانی که در کشورمان و در منطقه برق نبود فکرکنید که چطور مردم با یک و یا دو چراغ نفتی زندگی می کردند و آن زمان چون برق نبود انتظارات هم چندان زیاد نبود اما در دورانی که نود درصد مردم جهان از برق بهره مند هستند دیگر حتی قطع یک ساعت برق در زندگیشان زجر آور است چون مردم با امکانات کل کشورها آشنا هستند و نبودن برق در قرن ۲۱ واقعا برایشان زجر آور است اما چرا در مملکت ما مردم دچار این وضعیت دردآور می شوند؟

علت کاملا مشخص است آن هم نبودن مدیریت، برنامه ریزی، آینده نگری و… که عامل اصلی آن استفاده نکردن از کارشناسان و متخصصان امور برق و… است . چون حداقل آنها بهتر می دانند که در چند سال ، چند دهه بعد کشورمان چه وضعیتی از نظر مصرف برق خواهد داشت و با توجه به شناخت خودشان آینده نگری خواهند کرد .

اما متأسفانه برخی از مسئولان امروزه کشورمان به تنها چیزی که اصلا فکر نمی کنند آینده کشور است. چون غرق در شعاردادن، قول و وعده وعید دادن و… هستند و از مردم هم ذره ای با توجه به داشتن  موقعیت شان نمی ترسند و می دانند که مردم هم از داد و قال و سر و صدا و… بیزار هستند چون توان تفکر وحرکت و…. با توجه به وضعیت اسفناک زندگیشان را ندارند.

با توجه به این وضعیت مردم مسئولان هم‌ به ریاست خود مشغول هستند و به حرف هایی که می زنند هم عمل نمی کنند. مگر حاکمان و مسئولان نگفتند که در شبانه روز ۲ ساعت برق قطع می شود و قطع برق هم طبق قانون از ساعت‌ ۹ صبح تا ۵ بعد ازظهر است و خارج ازابن ساعات برق قطع نخواهد شد اما متأسفانه همین گفته خودشان را هم اجرا نمی کنند و بعد ازساعت ۵ بعد ازظهر هم برق قطع می شود. مثلا من دیروز ساعت ۵  و ۳۰ دقیقه بعد ازظهر جهت گرفتن نان به نانوایی رفتم دیدم کلا برق نانوا قطع شده و هنوز نانوا نتوانسته بود خمیر درست کند و من درآنجا ۲ ساعت تمام سرپا ایستادم تا برق آمد ونانوا خمیر درست کرد و نان را از تنور درآورد یعنی ۲ ساعت از زندگی ام جهت گرفتن نان تلف شد.

نانی که باید یک نفر در هر خانواده بیکار باشد و هر روز به دنبال گرفتن نان برود یعنی جنسی نیست که انسان بتواند هر چند روز نانوایی برود و بگیرد . ماشاءالله نان هایی که برخی از نانواهای دیارمان می پزند فقط در همان دو ساعت اول قابل خوردن هستند و بعد از چند ساعت کلا غیرقابل مصرف می شود .

علت آن نبودن نظارت به نوع پخت نانوا ها است. نانی که می گیریم یا کلا خمیر می شود و یا کلا سفت که نمی توان آنرا مصرف کرد که اگر مانند چند دهه گذشته ناظران بر کار نانواها نظارت نمایند کیفیت نان قطعا بهتر از این خواهد شد.

بنا به این دلایل باید درهر خانواده یک نفر هم صبح ها و هم بعد ازظهرها نانوایی برود و کلی از اوقات زندگی یک نفر تلف می شود و اگر خدای نکرده در خانواده ای یک نیروی جوان و یا میانسال نباشد. مجبورند بعضی ازسالمندان که چندان توان و نیرویی ندارند با هر طریقی که شده باید این نیاز همیشگی یعنی نان را آن هم هر روزه بگیرند که واقعابرای آنها سخت است.

سؤالی که دراینجا به ذهن ما خطور می کند این است چرا در سایر کشورها ما صف نانوایی نداریم ؟ آیا نان هایی که مردم سایر کشورها مصرف می کنند ویژگی خاصی دارد؟ چرا ما دراین همه فیلم ها.گزارشات و….صف نانوایی را درسایر کشورها نمی بینیم؟ انشالله که اوضاع کشورمان نیز روزی بهتر از اینها شود.

www.ulkamiz.ir

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا