اخبار

امامان جمعه و مردم

پایگاه خبری اولکامیز – حاج آنه محمد مارامایی: در جوامع اسلامی در هرجمعه مراسم مذهبی برگزار می شود که درآن روز امامان جمعه با بیان مشکلات جامعه بطور غیرمستقیم براعمال وعملکرد حاکمان ومسئولان مناطق خود نظارت غیر مستقیم دارند. به نوعی امامان جمعه به نمایندگی از حاکمان وپادشاهان با مردم ارتباط مستقیم برقرار می نمایند.

درکشورما هم الحمدالله این مراسم نمازجمعه حتی به روستاها هم گسترش یافته است.
اماآنطوریکه انتظار می رود امامان جمعه جز رساندن حرف دل حاکمان که بیشتر تعریفات وستایش آنهاست کار دیگری غیر از اقامه نمازجمعه انجام نمی دهند.

این یکی ازضعف های بزرگ امامان جمعه کشور ماست .درتاریخ گفته اند که روزی یک زن سالمندی که ازجور وستم حاکم شهرشان به ستوه آمده بود به نزد خلیفه مسلمانان آن زمان یعنی حضرت علی( ع )می رود ‌ ودرحضور مردم نمازگزار با صدای خویش درد خود را بیان می دارد.

همراهان خلیفه گفتند بگذار مادر بعد ازنمازجمعه مشکلات خود را بیان نمایید .چون خلیفه مسلمانان متوجه این جریان می شود از پیرزن می خواهد که همین حالا درحضور مردم مشکل خودرا بیان دارد وقشنگ پیرزن مشکلات شهرشان را بیان می دارد.

خلیفه مسلمانان نامه کتبی به حاکم شهر می نویسد و او را ازمقام خود با تعیین حاکم جدیدبرکنار می کند.

خوب اگر دقت کرده باشید دراین جریان چند نکته است:

اولا: حضورمستقیم زن دربرابرخلیفه مسلمانان.

دوما: قبول حرف های پیرزن توسط خلیفه بدون تحقیق دررابطه با حاکم.

سوما: دخالت بی جا همراهان خلیفه که می خواستند بین مردم وخلیفه فاصله ایجاد کنند که خلیفه مسلمانان با آن برخورد مینماید و…

داستان فوق بیانگر مشکلات جامعه ماست که متأسفانه هرسه مورد رعایت نمی شود.که اگر امامان جمعه ما نقش اصلی خودشان که همانا برقراری ارتباط میان مردم وحاکمان است انجام دهند بسیاری ازمشکلات مردم حل خواهد شد. اما همانطوریکه گفتم امامان جمعه ما دراکثر مواقع حرف ها وخواسته های حاکمان ومسئولان را بیان مینمایند و در مواقع دیگر عشق شان گفتن فلان کار حرام است .انجام فلان کار حلال است وغیره .

اکثر مواقع هم عیب وایرادات حاکم کشورهای دیگر منجمله امریکا .انگلیس و… را می گویند .اما هیچگاه زبانشان به بیان مشکلات حکومت خودمان نمی چرخد مگرآیا امام جمعه شهرها همانند علی (ع )وظیفه گوش کردن به درد ودل های مردم را ندارند؟ کی ودرکدام شهرهای ایران شنیده اید که امام جمعه از طرف مردم درد ودل ها .مشکلات و… مردم را درتریبون نمازجمعه بیان داشتند؟

شاید با ذره بین کل شهرها وروستاها را بگردیم یک الی دو امام جمعه مشکلات مردم را واضح وآشکارا بیان نموده باشند. آیا فلسفه نمازجمعه فقط گفتن فلان کارحرام وفلان کار حلال و… است؟

امروزه متأسفانه آنقدر مردم درگذران زندگی مشکل دارند که نمی دانند چگونه با افکار پریشان خود اعمال مذهبی خودرا انجام می دهند مثلا می روند مسجد درهنگام نماز فکر وذکرشان بیشتر کفش ها .دوچرخه ها و وسایل ماشین .جانمازی.سیم وکابل برق.لامپ هاست که مبادا دزدی آنها را ببرد. تابفکر اقامه کامل و دقیق نماز جماعت.

آیا این نوع مشکلات قابل حل نیستند؟ چرا باید مردم بخاطر دلایل مختلف ازجمله مشکلات اقتصادی، اعتیاد به مواد مخدر و… ازچنین مکان های مقدس دزدی کنند؟

آیا تورم وگرانی و…نقشی درانجام این کارها توسط دزدان ندارد؟ اگرجواب خیر باشد .چرا دریک الی دودهه قبل ازاین نوع دزدیهادرکشورماکمتر رخ می داد؟

چرا امامان جمعه مشکلات اقتصادی مردم بخصوص کارگران کشاورزان، حقوق بگیران و… را به مقامات بالا گزارش نمی دهند و در نمازهای جمعه با صدای بلند اعلام نمی دارند؟
چرا یک مقام و مسئول شهری را بازخواست نمی کنند ویا تذکر جدی نمی دهند؟ و چراهای دیگر.

مثلا امروز من ازبازار دو کیلو خیار خریدم کیلویی شصت هزار تومان. یا چند روز پیش
نزد دندانپزشکی رفتم گفتم اگر دوتا دندان ۶ و ۷ را کاشت نمائید هزینه اش چقدر می شود؟

با کمال بی خیالی گفت ۴۰ میلیون تومان.ومثال های دیگر.

خوب آیا بااین وضعیت وتورم امروزه جامعه ما کارگران .کشاورزان.حقوق بگیران بخصوص بازنشستگان و… می توانند زندگی نمایند؟

آیا عدالت اسلامی و انقلابی حاکمان و  مسئولان کشورما این است؟ خوب با توجه به این وضعیت امامان جمعه باید به وظایف خود بخوبی عمل کنند ودردهای مردم را بگویند تا حاکمان ومسئولان مناطق بدانند که مردم فریاد رسی دارند که بر عملکرد آنها نظارت می نمایند ودرصورت حل نشدن مشکلات مردم .صدای مردم را به حاکمان و پادشاهان کشور می رسانند.

به امید روزیکه امامان جمعه کشورمان بخوبی وظایف خودشان را انجام دهند و رابط خوبی میان مردم وحاکمان و پادشاهان کشورمان باشند.

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. آنچه عیان است چه حاجت به بیان است. در زمان حضرت علی ( ع ) مگر این همه وسایل ارتباط جمعی بود که خود شخصا از مسایل شهرهای دور و نزدیک آگاه گردد مگر اینکه کسی بیاید و مسایل و مشکلات را حضورا و شخصا بگوید اما حالا که دیگر به گفتن امامان جمعه نیازی نیست که بگویند در فلان جا و یا فلان کار مشکل پیش آمده و یا در فلان جا گرانی شده ، دزدی شده با این وسایل ارتباط جمعی مسئولان کشور قبل از من و شما و حتی امامان جمعه آگاه هستند مگر اینکه خارج نشین باشند و فقط در هفته یکی دو ساعت برای جلسه ایی ایران بیایند و نامه ایی امضاء کنند بعد مستقیم بروند خارج.

  2. بر مبنای ضروریات دین ، نقش شخص امام جمعه ، امامت دو رکعت نماز فرض جمعه است . در چارت رسمی و سازمانی ارکان حکومت که همانا وزارت‌خانه ها و زیرمجموعه تابع است ، امام جمعه ، جایگاه تعریف شده و وظیفه محوله ای ندارد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا