ضرورت نصب المان اسب و فرش در گنبد
![](https://www.ulkamiz.ir/wp-content/uploads/2021/02/download-79.jpg)
پایگاه خبری اولکامیز – لطیف ایزدی * : اوایل دهه فجر امسال بود که در جلسه ای رسمی مهندس طعنه گنبدی شهردار گنبد از نصب قریب الوقوع مجسمه شاعر شهیر ترکمن مختومقلی فراغی در میدان شمالی شهر خبر داد. این خبر که مسرت بخش و دلگرم کننده بود در سطح رسانه ها بازتاب وسیعی یافت. به بهانه این رویداد مثبت، چند نکته کوتاه را یادآور میشوم :
۱-نصب مجسمه مختومقلی فراغی شاعر نامی ترکمن اگرچه دیر هنگام بود و پس از چهار دهه از عمر انقلاب اتفاق می افتد ولی حرکتی بزرگ به شمار می رود. این اقدام می تواند شروع و آغاز خوبی باشد تا تندیس دیگر بزرگان شعر و ادب و تاریخ و علم و فرهنگ این سرزمین پر مهر و صفا در سطح میادین و بوستان های شهر نصب گردد.
۲-در جلسه مذکور ، امام جمعه گنبد به درستی معرفی مشاهیر فرهنگی و تاریخی منطقه را از مطالبات مردم دانست و گفت : ” معرفی مشاهیر و ریشههای هویتی منطقه شامل آداب، سنن و فرهنگ شفاهی اقوام با استفاده از ظرفیت دانشگاهها و دستگاههای فرهنگی شهرستان میتواند پاسخ به این مطالبه باشد. ” پس بنابراین شایسته و بایسته است همه دستگاهها و نهادها و ارگانهای مرتبط و از جمله شهرداری در این زمینه ورود کنند. حمایت تشکل ها و انجمن های های ادبی فرهنگی می تواند یک بخش از این مهم باشد.
۳-گنبد پایخت فرش دستباف ترکمن در ایران شناخته شده است. ظرفیتی که در توسعه شهر می تواند نقش داشته باشد . به همین مناسبت سال گذشته ، موزه فرش تاسیس شد که اقدامی بجا بود و قابل تقدیر است. ایرنا به نقل از حجت الاسلام ترابی نوشت : ” برای معرفی این هنر اصیل باید اقدامات فرهنگی مناسب از جمله نصب المان در سطح این شهرستان انجام شود ” پس ضرورت دارد که مسئولین شهرستان خواسته منطقی و معقولانه امام جمعه را نصب العین خود قرار داده و در مورد نصب المان فرش در یکی از میادین ورودی جنوبی شهر اقدام کنند.
۴-گنبد پایتخت سوارکاری ایران است. ظرفیتی استثنایی که می تواند در توسعه شهر سهیم باشد. این ورزش جذاب و هیجانی طرفداران کثیری در ترکمن صحرا و گلستان دارد. اساسا شهرستان گنبد را با ترکمن ها و اسب و فرهنگ ترکمن می شناسند، از مسئولین تقاضا می شود که در صدد نصب المان اسب در گنبد بر آیند. فراموش نکنیم که به گفته پیرمردان گنبدی قبل از انقلاب تندیس بزرگ اسب ترکمن زینت بخش یکی از میادین شهر بود که الان جایش خالی است .
۵-بی تردید نصب المان های فرهنگی تاریخی ادبی علمی برای نسل جوان هویت ساز است و سبب تحکیم و تقویت همدلی و همگرایی بین مردم می شود و اقدامی سازنده و رو به جلو در زمینه زنده نگه داشتن هویت تاریخی فرهنگی منطقه بشمار خواهد رفت.
*مدیر مسئول پایگاه خبری اولکامیز
www.ulkamiz.ir