سیاسی

استراتژی حمایت و تطهیر طالبان از سوی جمهوری اسلامی ایران

پایگاه خبری اولکامیز- نورمحمد مرادی از همراهان بجنوردی سایت اولکامیز نوشت :  حدود سال های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۴ میلادی گروهی متشکل از طلبه‌های دینی در مدارس تحت حمایت عربستان در کشور پاکستان اقدام به تشکیل جنبشی به نام طالبان نمودند که با شعار اجرای شریعت اسلامی به افغانستان رخنه کرده و در آن سالها موفق به تصرف این کشورنیز شدند.

در آن سالها جمهوری اسلامی تحرکات آنها را محکوم و نوع حکومت آنها را اسلام آمریکایی نامید و معتقد بود که این گروه به نام شریعت اسلامی دست به ترور و خشونت می‌زند.  از رشادت و قهرمانی احمد شاه مسعود معروف به شیر دره پنجشیر که توسط این گروه ترور شده بود بارها مستند ساخت و از سیما پخش نمود.

در دوران حکومت طالبان زن ها اجازه کار و آموزش و بیرون رفتن از منزل را نداشتند. مردان موظف بودند لباس‌محلی، ریش بلند و سر تراشیده داشته باشند.

مشاهده تلویزیون، سینما،، تئاتر، موسیقی و حتی عکاسی ممنوع بود. مجازاتهای سنگینی مانند سنگسار و قطع دست به جریان افتاده بود.

دختران خردسال به عقد افراد مسن در می آمدند. بسیاری از آثار تاریخی از جمله مجسمه بودا در بامیان به دستور ملا عمر تخریب شد.

مرداد ۱۳۷۷ طالبان با ورود به کنسولگری ایران در مزار شریف ۸ دیپلمات و یک خبرنگار ایرانی را تیرباران کردند اما با ورود آمریکایی‌ها به خاک افغانستان ایران مامن و پناهگاهی برای این گروه تروریستی شد به طوری که فرزندان و خانواده بن لادن  در تهران اقامت داشتند، ازدواج کردند و جشن عروسی برپا نمودند.

مقامات افغانی بارها ایران را متهم به همکاری تنگاتنگ با طالبان نمودند که از سوی وزارت خارجه تکذیب شد.

با حضور هیئت طالبان در روزهای گذشته در تهران  که جناب ظریف آنهارا مجاهد نامید.وباسلفی  گرفتن طالبان در مرز دوغارون با نیروهای ایرانی معلوم شد  این ادعای افغان ها بیجا هم نبوده. حال باید دید که آیا این حمایت طالبان  منفعتی برای ایران داشته و خواهد داشت.؟ یا نه به محرک وبازیچه ای در جهت منافع روسیه وچین  تبدیل خواهیم شد؟

سیاستی که با دخالت ناتو و کشور عضو آن یعنی ترکیه وپشتیبانی چند کشور عربی از دولت افغانستان شکست طالبان در روزهای آتی را محتمل می نماید.آیا با عقب نشینی طالبان وبازگشت به شرایط عادی بازنده اصلی کشور ایران نخواهد بود؟

www.ulkamiz.ir

 

 

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا